Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 18:46 - Кой ще ни даде пари?! Потресаващо видео - непременно го вижте!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 4524 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 05.05.2016 19:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    image

Снимка стопкадър "Минало (не)свършено"

ИВАН БЕДРОВ

Не може да не сте гледали видеото с госпожата, която разпалено крещи „Кой ще ни даде пари?!“ Дори и да сте сред малцината, които не са попадали още на този запис, то сте забелязали, че хората около вас в социалните мрежи използват напоследък изрази като „Вие за мене сте другар!“ или „Аз нося цветя!“.

Вирусът тръгна точно преди месец, когато режисьорът Евгений Михайлов излъчи поредните кадри от своя архив в предаването си по BITelevision “Минало (не)свършено“. И макар и тогава той да обясни накратко ситуацията около този запис, то за повечето хора все още остава неизвестна историята на интернет-хита „Кой ще ни даде пари?!“ Ето я.

Кога:

Началото на лятото на 1991 година. 39 депутати от СДС напускат Великото Народно събрание и отказват да подпишат новата конституция. Тръгват да обикалят страната. В театъра в Кърджали има организирана среща на сините депутати Йордан Василев, Георги Марков и Стоян Ганев.

Това беше контрапротест срещу СДС. Беше обявена среща в театъра и целият театър беше наобиколен от такива хора, които освиркваха и преди, и след събранието. А и вътре в театъра също бяха насядали по първите редове и показваха неприлични жестове и апострофираха“, разказа пред Клуб Z човекът зад камерата – Евгений Михайлов.

Той припомни, че тогава пропагандата в продължение на две-три години твърди, че СДС е протурски, а БСП са патриотичните.

Цялата кампания бе, че СДС са турци с фесове, защото защитавали връщането на имената. Партията тогава действаше така – върна имената, но го представи, че е направено под натиска на опозицията. В същото време настроиха първичните партийни организации да протестират.“

Дамата от превърналия се в хит видео запис е участник в контрапротеста в Кърджали. Застава пред камерата на Евгений Михайлов и започва монолога си:

„Вие сте за мене другар.

Аз нося цветя! За който най-много заслужава от Българската социалистическа партия. Това е най-демократичната партия, най-мирната.

Аз съм родила четири деца. Искам моите деца да завършат висшо образование.

Питам: Кой ще им даде пари?! Кажете ми: Кой ще ги издържа?

Досега ни изучи Българската социалистическа партия, а сега кой ще ни даде пари?!

Кажете ни! Отговорете!

Или мълчите. Позорно мълчите!“

В предаването на Евгений Михайлов от 1 април тази година е излъчена по-дълга част от записа и след монолога на дамата. Тогава другите насъбрали се контрапротестиращи започват да викат на депутатите от СДС „Мискини!“, „Уууу!“ и „Мръсници!“

„Тогава налитаха на бой, удряха по камерата“, спомня си още Михайлов.

Защо чак сега го гледаме?

Всъщност тези кадри не са крити досега, а вече са били излъчвани по БНТ и то в предаването „Отзвук“, което се излъчваше след новините. И то още през лятото на 1991 година. 

Бях абсолютно потресен. Когато се върнах от това събитие, показах го на Нери – тогава Нери и Асен водеха „Екип 2“ (Нери Терзиева и Асен Агов – б.р.), и направихме един 10-минутен „Отвук“ с кадри от цялото това нещо. И след излъчването им се пресече цялата пропаганда комунистическа и за известно време се кротнаха, защото това беше голям шамар за тях. Но по-късно се забрави всичко това, Доган стана коалиционен партньор на БСП и забравиха, че искаха да се забраняват взаимно“, разказва Евгений Михайлов.

В мрежата забавлението със записа от Кърджали продължава. Има вече и опити за музикални произведения.

Повечето потребители вероятно не свързват този запис с историята на България от началото на 90-те години. Авторът обаче оценява явлението като страшно и не толкова забавно.

„Лошото е, че до ден днешен продължава да има обикновени хорица, които мислят по същия начин. И за някои може да е забавление това, да се превърне в хит, да гледат и да се смеят, но за мен е доста страшно явление. Това промиване на мозъци продължава и до ден днешен. Всичко върви на сергията. Всички забравиха „Сполука за България“ и всичките им лозунги, които завършиха с катастрофи и с глад, сега отново тръгват на конгрес и отново с такива лозунги. А младите, които не знаят нищо, се забавляват от това и не знаят, че подобни години може да ги чакат и тях“.




Гласувай:
5



1. josarian - Хвърлете едно око на видеото и вижте какво представляват шебеците от подвид комунопитек:)
05.05.2016 19:01
Жалка история. В блога е пълно с такива изтряскали тетки и изветрели чички. Повечето висят на първа в блог.бг, вместо да грухтят в си червените кочинки. Защо? Защото блог.бг всъщност е една виртуална червена кочинка:)
цитирай
2. apostapostoloff - Така е, в този блог има
05.05.2016 19:17
около 15 червени отрепки, които непрестанно ни заливат с идиотщините си. И най- гадното е, че тези изроди са заможни хора, истински думбази, чорбаджии и народни изедници, които се представят за комунисти и социалисти, загрижени за България.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
05.05.2016 20:44
Йосариане, комунетата усещат, че невъзвратимо се оттичат в отходния канал и отчаяно се опитват да ни опръскат с помията си, но не им се получава вече...
цитирай
4. vencivaleri1951 - И в какво не е права жената???
05.05.2016 22:13
Защо Бедров заедно с автора на клипа не отиде сега в Кърджали и да види за какво става
въпрос-безработицаи нищета. Област с най-много отпадащи от училище заедно с Видинска. Половината град със заключени къщи и жилища, град в който почти не се говори български.
Гледах предаването и просто не вярвах , как не схващат тези хора , че бяха маши в разрушението на държавност и икономика. Първо , двама от тези които лежаха и пищяха против конституцията станаха конституционни съдии-тоест пазители на същата. Да хванеш объркани от камерата хорица и да го представиш сато журналистическо или режисьорско попадение е сигурен призник че не си за тези професии или се сбогуваш с тях. Защото в този момент когато Михайлов се хвалеше
че е "Голямата работа" показвайки репортаж от 90те , то друга дама от същото това ляво пространство на което той се присмиваше организира впечатляващ джаз концерт
в Щатите, Белия дом и Америка во главе с президентът и благодариха на нейно превъзходителство/цитирам Обама/ Ирина Бокова за Празника.
"Майоре", ако печелиш от тези постинги добре. Ако ги пускаш безплатно си" луд за връзване" Евгени Михайлов има за какво да се радва на 90те-забогатя, а и му отпуснаха пари за два филма които никой без чичко Гугъл няма да си спомни заглавията им. Забогатяха и другите му колеги "оратори". Слушателите им обаче обедняха срамно много-ти си сред тях най вероятно след като бичиш по няколко поста ката ден. Не е срамно да си беден и бедстващ. Срамно е да не разбираш от къде ти идват бедите. Щото тази бедна женица пророкуваше по свой си и нескопосан начин какво ще се случи с теб днес. Ти и се присмиваш обаче....
цитирай
5. josarian - В нищо не е права, Венци, в нищо. Това е един комунистически бройлер, свикнал всеки ден да му ръсят по малко мухлясали смески.
06.05.2016 09:55
vencivaleri1951 написа:
Защо Бедров заедно с автора на клипа не отиде сега в Кърджали и да види за какво....


И именно нейните и твоите червени вождове сготвиха и обраха българският народ. Именно вашите мафиотски червени структури съсипаха България, обраха я пет пъти. Защо, Венци, това не се случи в Чехия!? Защо, Венци, това не се случи в Полша!? Защо, Венци, това не се случи в Румъния!? Защо, Венци, това не се случи в Унгария!? Защо, Венци, това не се случи в Словения, в Литва, в ЕСтония, в Латвия!? Защо Венци!? Ще ти отговоря защо - защото по-мръсни, по-гадни, по-алчни, по-некадърни, по-мразещи, комунисти от българските няма никъде по Света. Затова, Венци, затова не е права. Защото вие, българските комунисти сте два вида - представители на луковата левица и представители на хайверената ревица. Първите са тъпи, прости и елементарни, вторите нагли, алчни и безкрупулни - и вторите обраха всички нас без да им мигне окото. И се опитват да прехвърлят вината на хамериканци, на европейци, на евреи, на марсианци, само не и на себе си. Ти това го съзнаваш, но изкукалата тетка никога няма да го осъзнае и вечно ще вини цялата Вселена, само не и нейните гнусни, престъпни и безумно алчни червени вождове от всякакъв калибър. Анатема за всички вас, гнусни червени свине!
цитирай
6. josarian - Именно, Батого, и това ги вади от обувките всеки път, когато им го напомниме:)
06.05.2016 09:57
batogo написа:
Йосариане, комунетата усещат, че невъзвратимо се оттичат в отходния канал и отчаяно се опитват да ни опръскат с помията си, но не им се получава вече...

цитирай
7. vencivaleri1951 - Пишеш злобно, но за сметка на това неистина
06.05.2016 13:12
josarian написа:
vencivaleri1951 написа:
Защо Бедров заедно с автора на клипа не отиде сега в Кърджали и да види за какво....


И именно нейните и твоите червени вождове сготвиха и обраха българският народ. Именно вашите мафиотски червени структури съсипаха България, обраха я пет пъти. Защо, Венци, това не се случи в Чехия!? Защо, Венци, това не се случи в Полша!? Защо, Венци, това не се случи в Румъния!? Защо, Венци, това не се случи в Унгария!? Защо, Венци, това не се случи в Словения, в Литва, в ЕСтония, в Латвия!? Защо Венци!? Ще ти отговоря защо - защото по-мръсни, по-гадни, по-алчни, по-некадърни, по-мразещи, комунисти от българските няма никъде по Света. Затова, Венци, затова не е права. Защото вие, българските комунисти сте два вида - представители на луковата левица и представители на хайверената ревица. Първите са тъпи, прости и елементарни, вторите нагли, алчни и безкрупулни - и вторите обраха всички нас без да им мигне окото. И се опитват да прехвърлят вината на хамериканци, на европейци, на евреи, на марсианци, само не и на себе си. Ти това го съзнаваш, но изкукалата тетка никога няма да го осъзнае и вечно ще вини цялата Вселена, само не и нейните гнусни, престъпни и безумно алчни червени вождове от всякакъв калибър. Анатема за всички вас, гнусни червени свине!


Ако има някой са се мери по мизерия и безпереспективност с нас това е Прибалтика.
Единственият им плюс е , че нямат цигани. Но те си отиват по дуга причина-руския ареал като численост , особено в градската част след 20 години при тези темпове на раждаемост и миграция ще е болшинство. Прав си за Чехите, но тя спокойно може да се преименува в ЧССР.-погледни прерадпределението на БВП. Тя и за това опипва почвата за напускане на ЕС Всички други изброени от теб държави са назад с производството и стандарта си от преди промените. Ние най вече защото пуснахме най много либералната ламя. Да прав си, българският капитализъм /както и фашизъма преди/ е "див и варварски"
цитирай
8. josarian - Венцивалери1951, винаги задавам един въпрос на който никой отвашата червена кочина не е отговорил до този момент - защо всички вие не се изнесете в Путинския Ра
06.05.2016 16:35
vencivaleri1951 написа:
josarian написа:
vencivaleri1951 написа:
Защо Бедров заедно с автора на клипа не отиде сега в Кърджали и да види за какво....


И именно нейните и твоите червени вождове сготвиха и обраха българският народ. Именно вашите мафиотски червени структури съсипаха България, обраха я пет пъти. Защо, Венци, това не се случи в Чехия!? Защо, Венци, това не се случи в Полша!? Защо, Венци, това не се случи в Румъния!? Защо, Венци, това не се случи в Унгария!? Защо, Венци, това не се случи в Словения, в Литва, в ЕСтония, в Латвия!? Защо Венци!? Ще ти отговоря защо - защото по-мръсни, по-гадни, по-алчни, по-некадърни, по-мразещи, комунисти от българските няма никъде по Света. Затова, Венци, затова не е права. Защото вие, българските комунисти сте два вида - представители на луковата левица и представители на хайверената ревица. Първите са тъпи, прости и елементарни, вторите нагли, алчни и безкрупулни - и вторите обраха всички нас без да им мигне окото. И се опитват да прехвърлят вината на хамериканци, на европейци, на евреи, на марсианци, само не и на себе си. Ти това го съзнаваш, но изкукалата тетка никога няма да го осъзнае и вечно ще вини цялата Вселена, само не и нейните гнусни, престъпни и безумно алчни червени вождове от всякакъв калибър. Анатема за всички вас, гнусни червени свине!


Ако има някой са се мери по мизерия и безпереспективност с нас това е Прибалтика.
Единственият им плюс е , че нямат цигани. Но те си отиват по дуга причина-руския ареал като численост , особено в градската част след 20 години при тези темпове на раждаемост и миграция ще е болшинство. Прав си за Чехите, но тя спокойно може да се преименува в ЧССР.-погледни прерадпределението на БВП. Тя и за това опипва почвата за напускане на ЕС Всички други изброени от теб държави са назад с пр /както и фашизъма преди/ е "див и варварски"

Венцивалери1951, винаги задавам един въпрос на който никой от вашата червена кочина не е отговорил до този момент - защо всички вие не се изнесете в Путинския Рай - нали там перспективите за живот са отлични - и не ни оставите да се мъчим ва гейския ЕС, м!? Може и при Ким Ир Чур да се пръждосате. Всички червени свине - и тези от луковата левица и тези от хайверената:)
цитирай
9. getmans1 - Йосаряне, то Господ може и да е бъ...
06.05.2016 17:53
Йосаряне, то Господ може и да е българин ама все пак е Господ на всички, как да ги пръждоса тия, оставил е тая работа на нас.

Пък като я гледам „тази кака“ май, май сме на един кантар-календар ма сам си изучих децата, както и сам си ги направих. Странна комунистическа логика и на каката и на Венцито, един да им прави децата друг да ги изучи.

Добре, че се разбутаха работите тогаз, че сега всички щяхме да сме с цигански манталитет.
цитирай
10. sestra - Все пак е много смешно, много.
06.05.2016 20:32
И си съвсем прав, че им търпим наглостта всичките тези години. От карикатури се превърнаха в кошмарни гротески ала Франциско Гойя.
цитирай
11. josarian - Жалка история...
06.05.2016 21:44
sestra написа:
И си съвсем прав, че им търпим наглостта всичките тези години. От карикатури се превърнаха в кошмарни гротески ала Франциско Гойя.


Никаква разлика няма между Сийка Бечева - така се казва другарката от клипа - и онези подскачащи маймуни от клипа с Ким Ир Чур. Монолога на другарката Сийка Бечева е всъщност маймунското и подскачане и стискане на юмруци в чест на кървавата и партия...
цитирай
12. josarian - Какво да се прави - на това са учени другарите - някой да им дава пари, да ги "ранат" и да учат децата им "вишо"...
06.05.2016 21:48
getmans1 написа:
Йосаряне, то Господ може и да е българин ама все пак е Господ на всички, как да ги пръждоса тия, оставил е тая работа на нас.

Пък като я гледам „тази кака“ май, май сме на един кантар-календар ма сам си изучих децата, както и сам си ги направих. Странна комунистическа логика и на каката и на Венцито, един да им прави децата друг да ги изучи.

Добре, че се разбутаха работите тогаз, че сега всички щяхме да сме с цигански манталитет.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625745
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031