Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 23:25 - БСП държи на съюз с ЕС и НАТО, но не иска да сме втора ръка хора в тях
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не е възможна голяма коалиция между БСП и ГЕРБ, обвързваме ги с ДОСТ, категорична е Корнелия Нинова
Дума 22. Март 2017 , брой: 57 
Държим на съюзите с ЕС и НАТО, но не искаме да сме втора ръка хора в тях. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Агенция „Франс прес“. „Говори се за Европа на две, на три скорости. Ние сме за Европа на една скорост, за засилване на интеграцията между държавите - членки в ЕС", обясни Нинова. По думите й БСП категорично и ясно е за отстояване на българския национален интерес в Европа. Нинова обяви като абсурдни обвиненията, че социалистите ще извадят България от ЕС. И припомни, че БСП вкара България в съюза и в НАТО.
"Ние сме за това България да изпълнява ангажиментите си по договора за Алианса. БСП се обяви против извънредната мярка за създаване на специална черноморска флотилия от държавите, които са гранични на Черно море. Това не беше идея за учение на НАТО. Това беше идея за извънредна мярка за флотилия от тях", коментира Нинова размяната на реплики между нея и Бойко Борисов за ученията. "Не искаме българската територия и акватория да бъдат използвани като плацдарм за агресия към трети държави, които и да са те. Не искаме България да бъде вкарана във война", заяви тя.
Нинова отново подчерта, че БСП е за отпадане на санкциите срещу Русия заради националния ни интерес и заради двойните стандарти, които се прилагат. По думите й ограниченията не дават ефекта, който се очакваше. „България загуби над 1 млрд. и 300 млн. в икономиката си от загуба на пазари. Редица европейски държави обезщетиха земеделските си производители за загубите, но България не получи обезщетения“, поясни тя. Нинова уточни, че много държави членки са увеличили стокооборота си по време на санкциите с Русия. Тя съобщи, че БСП е за строителството на АЕЦ „Белене“ и за изграждане на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", защото страната ни ще има нужда от допълнителни ядрени мощности. "Газовият хъб „Балкан“ е добра идея, но проблемът е, че няма как да се достави газ. Иначе е хубава политическа тема в предизборна кампания", смята лидерът на БСП.
Не е възможна голяма коалиция между БСП и ГЕРБ, обвързваме ги с ДОСТ, твърди Нинова. ДОСТ беше създаден по времето на ГЕРБ и с тяхната помощ. ДОСТ подпомогна на президентската кампания на ГЕРБ. Открито имаше призоваване и на лидера им, и в Турция да се гласува за госпожа Цачева. Сега ГЕРБ мълчат за подкрепа на ДОСТ, за да могат да влязат в НС и да им бъдат партньори в следващото правителство. Посещението на Борисов при Ердоган не е случайност. И досега чакаме да информира българите какви разговори е провел и какви ангажименти е поел там", припомни Нинова.
На въпрос, кои са възможните партньори на левицата за създаване евентуално на коалиционно правителство, тя отбеляза, че средата в момента е много несигурна. „Социолозите казват, че в момента не могат да уловят какво се случва с партия ДОСТ и дали натискът от Турция ще ги вкара над бариерата или не. С ГЕРБ сме във взаимно отрицание и в политиките, и идеологически, и като стил на управление“, допълни Нинова. БСП ще разсъждава с кого ще се коалира след 26 март, след като се допита до членовете на партията. "Ако трябва да говорим за политики, най-близки като платформи сме с ПФ. Не смятам, че ДПС е възможен партньор", призна Нинова.


"Когато бях ваш депутат, не ви предадох. Заедно минахме през много изпитания. Заедно се борихме да спасим поминъка ви. Правих го, защото бях убедена, че е добре за страната ни и за вашите семейства - да имате препитание. Затова съм и тук днес", каза в Хаджидимово лидерът на БСП Корнелия Нинова, където бе с водача на листата Тома Томов 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3061550
Постинги: 3519
Коментари: 2407
Гласове: 1312
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930