Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2017 12:52 - СПОМЕНИ ОТ БЪДЕЩЕТО
Автор: vladostoy Категория: Политика   
Прочетен: 2553 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Една от причините, а може би най-важната от тях, поради които "автентично дясното" у нас е в криза през последните 10-15 години и най-лошото, че допусна да бъде изтласкано от своя идейно-политически терен, е именно тази, за която става дума в долната статия: елитът на "дясното" у нас се задоволи (а може такъв му е капацитетът) да бъде съзаклятническа група от public intellectuals (experts who are versed and trained enough to be able to comment on a wide range of public policy issues exposing shibboleths masquerading as accepted wisdom), вместо да бъде авангард от thought leaders (intellectual evangelists who develop their own singular lens to explain the world, and then proselytize that worldview to anyone within earshot). Тези хора постоянно ни предлагат "експертиза" (нескончаеми "анализи" на до болка познати неща, "проникновена" археология на тъмните страни на властта), вместо да ни предлагат идеи (не за малкото и конкретното, а за голямото и същностното, не за иманентното, а за онова "трансцендентно", което осмисля живота на хората). Знам и не искам повече да зная колко са изцапани гащите на Пеевски или на Цацаров. Искам да зная как тук и сега мога да бъда щастлив и усмихнат. Като добавим към това (безидейността) и трудно прикриваната от тях почти наркотична зависимост от облагите на настоящата власт (пророците не жадуват властта на другите, те са носители на нови властови отношения), мисля че става ясно защо последните парламентарни избори са камбаната, която ознаменува окончателната смърт на "автентично дясното" у нас.

И тъй като кралят е мъртав, да живее кралят ;-) "Автентично дясното" е мъртво, да живее "автентичната демократическа общност". Скъпи "автентични десни", да не стане пак "преоблякъл се Илия и пак в тия"? 130 депутати се вкарват в парламента с друг начин на присъствие в политическото пространство - не като огледала, а като знамена. Тези знамена са нови хора, нови идеи, ново отношение към тежко болната политическа система у нас.

 

https://blog.oup.com/2017/04/anti-authority-public-distrust/?utm_content=buffer87553&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer




Гласувай:
1



1. krumbelosvet - Човек "десен" или "ляв"
12.04.2017 11:36
Човек десен или ляв, означава човек САКАТ. Левите идеи са жизнени, когато има дясно осакатяване на обществото или държавата. И обратно. А сега има свръх-дясно осакатяване, и само заради МОНОПОЛА на дясната пропаганда, и мощта на десните ДЪРЖАВИ (не идеи), не е умряло кво да е дясно, а не само "автентичното". В тая обстановка и лявото се гърчи безпомощно, щото а е взело властта, а му спрели парите, мобилизирали "умните и красивите", и най-влиятелните посланици, и световните медии, и нашите подир тях.
ПП: 1200 прочита и нито едно гласуване, и моето мнение единствено - това си е присъда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vladostoy
Категория: Политика
Прочетен: 301237
Постинги: 235
Коментари: 390
Гласове: 391
Блогрол
1. Архивите на БКП
2. Банките, политиците, специалните служби
3. Българският проблем
4. ВИП клиентите на ДДС мафията
5. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДО СЪВЕТА Паметта за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа
6. Здравната реформа
7. Цената на нашия вот
8. Защо липсва българската приказка за комунизма?
9. България все още няма доктрина за националния въпрос
10. Българската енергийна "политика"
11. Проблемът е системата
12. Ноам Чомски за общественото образование
13. Българите скоро ще си намерят нов "надеждоносец"
14. Състоянието на нещата
15. Как се харчат държавни пари
16. Върхът на айсберга
17. Прелестите на социализма
18. Властта трепери да не се събудят гражданите
19. Доброто в страната на тарикатите и продажниците
20. Властта: най-големият престъпник в България
21. Архитектите на ЕС не са целели това да бъде демокрация