Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 16:13 - Свежи спомени от болшевишка Русия - декрет за отмяна на частното владеене на жените
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1214 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Радой Галин

imageЧета и не вярвам на очите си. Бях чувал за тия съветски простотии, но едно е да чуеш, а друго е да прочетеш. Ето какво почетох:

ДЕКРЕТ 
На Саратовския Губернски Съвет на Народните комисари за отмяна на частното владеене на жените

Законният брак, имащ място доскоро, несъмнено се явява продукт на това социално неравенство, което трябва да бъде изкоренено в Съветската република. До днес законният брак служеше като сериозно оръжие в ръцете на буржоазията в нейната борба срещу пролетариата и благодарение на него всички най-хубави екземпляри от прекрасния пол бяха собственост на буржоазните империалисти и това не можеше да не наруши правилното продължение на човешкия род. Затова и Саратовският Губернски Съвет на Народните комисари с одобрението на Губернския съвет на Работническите, войнишките и селските депутати

ПОСТАНОВИ:

&1. От 1 януари 1918 година се отменя правото на постоянно владеене на жените достигнали 17 г. и до 30 години.
Забележка: Възрастта на жените се определя от метрическите вписвания, паспорт, а в случай на отсъствие на тези документи от кварталните комитети или ръководители , по общия вид и чрез свидетелски показания. 
&2. Действието на настоящия Декрет не засяга омъжените жени имащи пет или повече деца.
&3. За бившите собственици (съпрузите) се запазва правото за ползване без ред на своята съпруга.
Забележка: В случаи на противодействие на бившия съпруг за реализирането на този Декрет в живота той се лишава от правото си по този параграф.
&4. Жените подлежащи на този Декрет се отнемат от частното постоянно владеене и се обявяват достояние на целия трудов народ.
image&5. Разпределението на ползването на отчуждените жени се предоставя на съответните Губернски, околийски и селски съвети на народните депутати по принадлежност.
& 7. Гражданите мъже имат право да ползват жените не повече от 4 пъти в седмица и не повече от три часа при условията указани по-долу.
& 8. Всеки член на трудовия народ е задължен да отчислява от своята заплата 2% за фонд „народно поколение”.
& 9. Всеки мъж желаещ да се възползва от екземпляр от народното достояние е длъжен да представи от работническият заводски комитет или от професионалния съюз удостоверение за своята принадлежност към трудовата класа.
& 10. Непринадлежащите към трудовата класа мъже получават право да се възползват от отчуждените жени при условията на ежемесечна вноска в посочения в & 8 фонд в размер на 1000 рубли.
& 11. Всички жени, обявени чрез настоящия Декрет за народно достояние получават от фонда за „народното поколение” помощ от 280 рубли на месец.
image& 12. Забременелите жени се освобождават от своите преки и държавни задължения в продължение на 4 месеца ( 3 месеца до и 1 след раждане).
& 13. Родените бебета след изтичане на 1 месец се предоставят на приют „Народни ясли”, кадето се възпитават и получават образование до 17 годишна възраст.
& 14. При раждане на близнаци на майката се дава награда от 200 рубли.
& 15. Виновните за разпространение на венерически заболявания ще се привличат към отговорност пред революционния съд.

Чета и не вярвам на очите си. Ровя се в интернет. И стигам до извода, че за голяма трагедия на руския народ болшевизмът успя именно в Русия. Днес спор няма, че като идеология ленинизма и сталинизма са символ на най-мрачна варварщина, но те имат своите основания още в Марксовия Манифест на комунистическата партия image(„Manifesto of the Communist Party“, by Karl Marx and Frederick Engels, Authorized English Translation, Edited and annotated by Frederick Engels, London, 1888, цена 2 пенса.) В този Манифест в параграфи: 100-102, 106-111, 188 се говори ясно за „отхвърляне на семейството”, защото то  е „буржоазна отживелица“. В истинската си форма съществувало само при буржоазията, но негово допълнение са несемейните пролетарии и проститутките. Следователно буржоазното семейство трябва естествено да престане да съществува и това ще стане заедно с изчезването на капитала.
Но нас, пишат Маркс и Енгелс, буржоазията ни обвинява като казва: Вие, комунистите искате да въведете общо ползване на жените? Буржоата естествено вижда в своята съпруга обикновен инструмент за производство. Той чува, че всички средства за производство ще се ползват съвместно и си въобразява, че и жените ще бъдат по подобен начин общо достояние. Но той не подозира, че само така ще се отмени и въпроса за положението на жената като средство за производство. Няма нищо по-смешно от изразявания от буржоазията високо морален ужас при обвиняването на комунистите в намерение да въведат публичност на жените.
imageНа комунистите не е нужно да въвеждат общо ползване на жените – тя е съществувала винаги. Буржоазният брак е най-голямата публичност на жените. Затова и нас КОМУНИСТИТЕ може да ни обвиняват единствено и само в ЖЕЛАНИЕТО вместо лицемерно скриваното ОБЩО ПОЛЗВАНЕ на жените да ВЪВЕДЕМ ОБЩО ПОЛЗВАНЕ ОФИЦИАЛНО И ЧАСТНО.“

Какво да коментирам повече. Нищо.  Жените – общи, земята – също, партията – една, вождът – един, концлагерите – за намаляване на природонаселението, а след това се чудят защо нормалният свят ги мрази. Как няма да ги мрази. Ще ги мрази не, ами където ги срещне ще трябва да им навлича усмирителни ризи.




Гласувай:
2



1. kolevn38 - Как е, другари парцали?
22.09.2017 16:36
Да има некоя свободна другарка тези дни? Да се възползваме от благата на цоциалъм-комунизъма :))))))
цитирай
2. vmir - Прекрасна илюстрация на кремълската представа за ОСВОБОЖДЕНИЕ.
22.09.2017 17:28
И както се вижда от декрета, който е против тази СВОБОДА, губи право да се нареди и за досегашната си жена! Ако на някой му се стори, че това е садизъм, значи не е дорасъл да бъде свободен...
цитирай
3. vmir - Как е, другари парцали?
22.09.2017 17:33
kolevn38 написа:
Да има некоя свободна другарка тези дни? Да се възползваме от благата на цоциалъм-комунизъма :))))))


Ама те не си дават техните другарки, щото са баш - демократи и носители на светло бъдеще. Затова се жертват и за чуждите другарки - да почувстват и те тяхната пролетарска любов и солидарност... Има даже и българска поговорка за такива като тях: "Прост, пък му се е.е"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4085573
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031