Постинг
24.04.2017 11:41 -
сицилиански каноли
Необходими продукти за този невероятен десерт са:
за тестото:250 грама брашно,30 грама пудра захар(10 грама фруктоза),50 грама свинска мас,5 грама горчиво какао,1 ч.л. сол,1 ч.л. канела,1ч.л. нес кафе,1 яйце (50 грама), 30 мл. оцит от бяло вино,30 мл. десертно вино марсала.
За крема:750 грама рикота ,100 грама черен шоколад,120 грама фруктоза (300 грама кристална захар)
З декорация:пудра захар и десертни черешки.
За пържене:около 1 кг мас (фъстъчено орио)
За приготвянето на тестото смесете всички сухи съставки. Прибавете яйцето и маста на стаъна температура. Направете тестото на трохи. Започнете да прибавяте постепенно марсалата и оцета. Внимавайте може да ви остане от течните съставки. Измесете меко и еластично тесто,месете 10-тина минути. Оставете в хладилник завито във фолио за 1 час. Вземете рикотата и прибавете фруктозата. Разбийте хубаво и оставете в хладилник за около час.
Извадете тестото и измесете отново. Разточете на тънка кора около 1 мм. Вземете ринг с диаметър 9см. Вземете металната форма за каноли и навийте кръга ,като използвате белтък за залепване. Пуснете във врящата мас и пържете до готовност ,като въртите непрекъснатоза да не изгорят. Извадете на кухненска хартия. Оставетеда изтинат напълно.
Извадете рикотения крем и го разбъркайте. Минете през сито за да сте сигурни,че е напълно гладък. Прибавете нарязания напарчена черен шоколад. Разбъркайте много добре. Напълнете пош със сместа.
Напълнете охладените каноли, точно преди поднасяне за да не омекват канолите.
Декорипайтес десертни черешки и поръсете с пудра захар.
Тези каноли са подходящи за хора,податливи или страдащи от тежката болест диабет.
за тестото:250 грама брашно,30 грама пудра захар(10 грама фруктоза),50 грама свинска мас,5 грама горчиво какао,1 ч.л. сол,1 ч.л. канела,1ч.л. нес кафе,1 яйце (50 грама), 30 мл. оцит от бяло вино,30 мл. десертно вино марсала.
За крема:750 грама рикота ,100 грама черен шоколад,120 грама фруктоза (300 грама кристална захар)
З декорация:пудра захар и десертни черешки.
За пържене:около 1 кг мас (фъстъчено орио)
За приготвянето на тестото смесете всички сухи съставки. Прибавете яйцето и маста на стаъна температура. Направете тестото на трохи. Започнете да прибавяте постепенно марсалата и оцета. Внимавайте може да ви остане от течните съставки. Измесете меко и еластично тесто,месете 10-тина минути. Оставете в хладилник завито във фолио за 1 час. Вземете рикотата и прибавете фруктозата. Разбийте хубаво и оставете в хладилник за около час.
Извадете тестото и измесете отново. Разточете на тънка кора около 1 мм. Вземете ринг с диаметър 9см. Вземете металната форма за каноли и навийте кръга ,като използвате белтък за залепване. Пуснете във врящата мас и пържете до готовност ,като въртите непрекъснатоза да не изгорят. Извадете на кухненска хартия. Оставетеда изтинат напълно.
Извадете рикотения крем и го разбъркайте. Минете през сито за да сте сигурни,че е напълно гладък. Прибавете нарязания напарчена черен шоколад. Разбъркайте много добре. Напълнете пош със сместа.
Напълнете охладените каноли, точно преди поднасяне за да не омекват канолите.
Декорипайтес десертни черешки и поръсете с пудра захар.
Тези каноли са подходящи за хора,податливи или страдащи от тежката болест диабет.
Няма коментари