Постинг
06.12.2018 17:33 -
Шаран с кисело зеле, праз и гъби
Никулден е! Честито на всички именници, живи и здрави и много берекет.
Ето една интересна рецепта за шаран:
шаран - 1 кг.
1/2 ч.ч. брашно
100 мл. олио за пържене
200 грама заквасена сметана
2 с.л. за зелето
2 стръка ситно нарязан праз
1 сушена червена чушка, ситно нарязана
250 грама печурки, нарязани на филийки
1 ч.ч. орехи, едро нарязани и леко запечени
1 кг кисело зеле, нарязано на ситно
пипер и сол на вкус, малко джоджен
Шаранът се нарязва на парчета, шайби. Овалват се в брашно и се пържат в загрято олио. След като са готови се оставят да се отцеди мазнината. Сметаната се разбирква с подправките и намазваме всяко парче от двете страни.
Загрява се олиото за зелето и в него се слага първо праза, разбърква се 3-4 минути и се добавят гъбите, след изпаряване на отделената течност се добавят орехите и чушката. Слага се зелето, разбърква се и се оставя да се задуши под капак, около 15 минути. Зелето се сипва в тавичка, а отгоре се нарежда рибата, така запичаме във фурна на 200 градуса за около 25 минути.
Добър апетит и наздраве!
Ето една интересна рецепта за шаран:
шаран - 1 кг.
1/2 ч.ч. брашно
100 мл. олио за пържене
200 грама заквасена сметана
2 с.л. за зелето
2 стръка ситно нарязан праз
1 сушена червена чушка, ситно нарязана
250 грама печурки, нарязани на филийки
1 ч.ч. орехи, едро нарязани и леко запечени
1 кг кисело зеле, нарязано на ситно
пипер и сол на вкус, малко джоджен
Шаранът се нарязва на парчета, шайби. Овалват се в брашно и се пържат в загрято олио. След като са готови се оставят да се отцеди мазнината. Сметаната се разбирква с подправките и намазваме всяко парче от двете страни.
Загрява се олиото за зелето и в него се слага първо праза, разбърква се 3-4 минути и се добавят гъбите, след изпаряване на отделената течност се добавят орехите и чушката. Слага се зелето, разбърква се и се оставя да се задуши под капак, около 15 минути. Зелето се сипва в тавичка, а отгоре се нарежда рибата, така запичаме във фурна на 200 градуса за около 25 минути.
Добър апетит и наздраве!
© Британия пристъпи към унищожаването на...
Срещу какво янките ще подменят арсенала ...
ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО НА ИЗПЛ...
Срещу какво янките ще подменят арсенала ...
ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО НА ИЗПЛ...
Чудесна Никулденска рецепта.
Аз бих спестил брашното - глутени и т.н. Вместо олио - мас, без сметана, ако не натурална и т.н.
:)))
цитирайАз бих спестил брашното - глутени и т.н. Вместо олио - мас, без сметана, ако не натурална и т.н.
:)))
Благодаря!
Веднага се съгласявам с вас! Наистина пърженето с мас е много по-здравословно и вкусно, натурална сметана - еххх, чудно. Е брашното може царевично, на мен ми е по-вкусно.
цитирайВеднага се съгласявам с вас! Наистина пърженето с мас е много по-здравословно и вкусно, натурална сметана - еххх, чудно. Е брашното може царевично, на мен ми е по-вкусно.
3.
анонимен -
И аз благодаря. Царевицата и изобщо ...
07.12.2018 14:44
07.12.2018 14:44
И аз благодаря. Царевицата и изобщо зърното се разболява още на нивата, от химията. А в магазина се спарва и плесенясва хляба допълнително от опаковката. Шарана пък в язовира от храната и ”ареста”. Дълги теми.
Най-общо - хората масово са болни. Гледай /не лично/, какво изхвърлят и яж това. Изхвърлят си здравето.
Яж расло на корен и кокал /джолан, карантийка, ушички, крачета...25%/ от менюто, не в магазинската защитна среда.
Да пиша ли още.
Стига за днес.
:)))
цитирайНай-общо - хората масово са болни. Гледай /не лично/, какво изхвърлят и яж това. Изхвърлят си здравето.
Яж расло на корен и кокал /джолан, карантийка, ушички, крачета...25%/ от менюто, не в магазинската защитна среда.
Да пиша ли още.
Стига за днес.
:)))
Вярно е, че хората масово боледуват и е вярно, че една от основните причини е храната. Старая се да консумираме предимно гледани на село плодове, зеленчуци и месо, но не винаги е възможно.
Аз лично се опитвам да си гледам домати, краставици, но е много трудно - падне дъжд и ако не си ръсил, всичко заминава, а аз не искам да ръся. А ти пиши и днес, и утре, има кой да чете.
:)))
цитирайАз лично се опитвам да си гледам домати, краставици, но е много трудно - падне дъжд и ако не си ръсил, всичко заминава, а аз не искам да ръся. А ти пиши и днес, и утре, има кой да чете.
:)))