Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2017 14:36 - 18-е най-добри съвети за отслабване
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.05.2017 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Списанието  събира историите на над 100 души, които успешно са отслабнали пред последното десетилетие и ги обедини в 18 съвети и стратегии за трайна загуба на тегло, подкрепени от науката.

image

1. Отървете се от готовите храни

Става дума не просто за фаст фууд, а за всяка храна, която съдържа излишно количество захар, сол и мазнини, обикновено това са готови, пакетирани храни, пълни с овкусители, оцветители и консерванти. Те носят единствено празни калории и вместо да насищат, усилват чувството за глад.

image
 

2. Почистете кухнята си

Изследвания показват, че разхвърляната кухня, в която храната е навсякъде пред очите ви, подбужда апетита и ни кара да похапваме безконтролно. Когато напазарувате, приберете всички продукти в хладилника или шкафовете. Не се изкушавайте!

image
 

3. Водете си дневник

Воденето на дневник, в който описвате менюто си, теглото си, упражненията и дори малките крачки встрани, които правите от вашата диета, ще ви помогне да бъдете по-отговорен към себе си.

image
 

4. Съберете фен-клуб

Забелязали ли сте колко много отслабващи има в социалните мрежи? Неслучайно. Хората са разбрали, че когато спазвате определен режим пред публика, е по-трудно да съгрешите, защото няма да разочаровате само себе си.

image
 

5. Направете си порции

От съществено значение при отслабването е да имате контрол върху храната, която поглъщате. Най-добре е да измервате вашите основни и междинни хранени в точно определени порции, без странични изкушения.

image
 

6. Яжте три пъти на ден

Макар до скоро диетолозите да препоръчваха храната да се разделя на пет малки порции на ден, според най-новите проучвания това означава да мислим за храна през целия ден и често може да доведе до преяждане.

image
 

7. Не пропускайте закуската

Да, знаем, че сутрин почти никой не е гладен, но всъщност апетитът в ранните часове на деня е въпрос на навик. Солидната и здравословна закуска ще за сили метаболизма ви още рано сутринта.

image
 

8. Научете се да готвите

Готвенето вкъщи не е само мода, а здравословен навик. Докато готвите, вие се грижите за храната, влагате чувства и мисъл в нея, внимавате. Това ще ви предпази от бързото поглъщане на готови храни.

image
 

9. Добавяйте фибри и мазнини

Както е добре известно, фибрите прочистват чревния тракт и създават усещане за ситост. Здравословните мазнини – растителни – овкусяват храната и помагат да се усвоят важни елементи от нея.

image
 

10. Упражнявайте се вкъщи

Ако имате свръх тегло, вероятно се чувствате неудобно да отидете в фитнес зала или да тичате в парка. Но е важно да започнете да правите упражнения. Започнете вкъщи! Не е нужно да имате сложни уреди, достатъчно е да си пуснете музика и да танцувате енергично или да намерите в мрежата упражнения за всеки ден. Въпросът е да бъдете настоятелни и редовни.

image
 

11. Добавете тежести към кардиото

Аеробните упражнения са особено важни за отслабването, но е добре да включите и упражнения за сила, които ще поддържат мускулите, докато губите тегло.


image
 

12. Високоинтензивна интервална тренировка

Тази фитнес програма редува цикли на спринт с бавно тичане. Според специалистите този метод изгаря повече мазнини като съчетавате с ефикасни хапчета за отслабване.

image
 

13. Състезавайте се

Ако се включите в състезание или маратон, може да се изненадате от своята форма. Със сигурност обаче това ще ви даде мотивация и самочувствие.

image
 

14. Глезете се

Не е нужно винаги да се отнасяте към тялото си като старшина в казарма. Разрешавайте си да го поглезите от време на време. Само по този начин ще изчезне чувството, че щом сте на диета, значи сте наказани.

image
 

15. Планувайте

Учените са установили, че хората, които визуализират храната си, преди да я поръчат или изядат, поемат по-малко калории.

image
 

16. Увеличете протеините

Протеините са от изключителна важност за строежа на мускулите, за здравината на костите и за бързия метаболизъм. Не лишавайте тялото си от белтъчини в никакъв случай.

image

 

17. Продължете да пресмятате калориите

Дори след като достигнете желаната цел в теглото си, продължете да пресмятате калориите, които поемате. Правете го, докато автоматизирате правенето на порционите си.

image
 

18. Станете човек на навика

Вярно е, че разнообразната храна е важна, но ако всеки ден измисляте нови и нови закуски, ще ви бъде по-трудно да спазвате точно определения прием на калории. През делничните дни се придържайте към сходно меню, а през уикенда си позволявайте разнообразие.

image

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39577
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031