Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2013 10:55 - Бойко Борисов, държи в подчинение и страх Росен Плевнелиев заради далавера с 20 мнл евро
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 16529 Коментари: 13 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Президентът
Росен Плевнелиев е в пряко подчинение на премиера Бойко Борисов заради космическите 20 милиона евро. Точно такава е сумата, заради която днешният държавен глава трябваше да търка наровете на Софийския централен затвор.

image


Бойко Борисов и Росен Плевнелиев


Прокурорско разследване е започнато срещу неизвестни извършители, оскъпили строежа на автомагистрала „Люлин“ с въпросните 20 млн. евро. По това време обитателят на сградата на „Дондуков“ №2 беше министър на регионалното развитие и благоустройството. Съществуват с копия от скандални документи, уличаващи го като главно действащо лице в схемата.

image

Именно злоупотребата на настоящия президент е използвана ловко от манипулатора
Бойко Борисов, за да държи в подчинение и страх Росен Плевнелиев. Според запознати с предизборната ситуация преди президентския вот именно този наръч документи са били достатъчни Плевнелиев лесно да бъде убеден да стане кандидат на ГЕРБ. Случаят с многомилионната далавера се разследва от спецзвеното в прокуратурата, което се занимава със измами по еврофондовете. С огромната злоупотреба са се захванали още Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и Европейската сметна палата. Последната прави одит, с който установява, че милионите евро са похарчени безразборно в България по времето на министър Росен Плевнелиев.

Според запознати с разследването, Борисов разпоредил на главния прокурор Борис Велчев делото да бъде прибрано в чекмеджето. Плевнелиев дори не бил викан на разпит в прокуратурата. Магистрати определят този „пропуск“ като изключително удобен за премиера. „Така той държи вилица на врата на Плевнелиев и ако опита да мръдне, тя ще се забие в него“, обяснява запознат с разследването. Държавният глава също е наясно какви каши е забъркал като министър и това го поставя в абсолютна зависимост от волята на Борисов.

image

Росен Плевнелиев

„Ако не слуша, веднага ще бъде привикан в прокуратурата, а там има достатъчно доказателства срещу него да бъде повдигнато обвинение“, твърди прокурор, който по обясними причини не желае името му да бъде цитирано.

Още в самото начало на разследването Борисов е информиран за него и какво е участието на Плевнелиев в разхищението на милионите. Целият проект за магистрала „Люлин“ е направен така, че да задоволи напълно турската фирма „Мапа Дженгиз“, а не на възложителя – пътната агенция, която е част от министерството на Плевнелиев. В същото време и Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установява, че има много при строителството на магистралата. От ДНСК препоръчват на регионалното министерство да отстрани нередностите. Въпреки заключенията на специалистите Росен Плевнелиев не спира проекта и подписва документи, с които дава зелена светлина за довършване на автомагистралата. По този начин тя е оскъпена с над 20 млн. евро. Така на практика всеки километър от общо 19-те на „Люлин“ излиза с по над 1 млн. евро повече.

Разследването в прокуратурата все още не е приключило. В Брюксел обаче не са забравили за случая. Преди дни в Националната следствена служба пристига писмо от Европейската сметна палата. С него се иска ясен отговор какви са конкретните причини за високата цена на строежа.



MADE IN BG




Гласувай:
17



1. hristo27 - Пак някой "по-малък" ще ...
07.02.2013 15:04
Пак някой "по-малък" ще пострада! Нито ГЕРБ, нито Бойко, нито Плевнелиев имат сметка да излезе истината на бял свят.
цитирай
2. kostas - Всичките са от един калибър .. нещата излизат наяве!!!
07.02.2013 17:43
* hristo27 - Пак някой "по-малък" ще ...
15:04
Пак някой "по-малък" ще пострада! Нито ГЕРБ, нито Бойко, нито Плевнелиев имат сметка да излезе истината на бял свят. *
цитирай
3. kostadin - От изминалите събития от Доган до ...
07.02.2013 18:01
От изминалите събития -от Доган до днес изглежда нещата се случват даже и за Боко много бързо.За мене те са целенасочени и взаимно свързани.Това наистина може да стане само от пазвантите на Боко.Не вярвам ,че Боко е наказал Плевнелиев.Би могъл да използва това след изборите ,ако паднат от власт
Много мощ има в момента връцете на Цецо Външният ни министър е карал воена школа в Израел ,пък и самият е такъв.Той ни беше военен министър без нито един ден прекаран в наша казарма.
Обезпокоителен факт е ,че всички партии се ослушват след изнесеното в Бивол-значи ,че някой ги държи в шах или чакат да се появят обещаните от Бивол материали.
Европейците също са смутени от изказването на Цецо.ЗНачи големият брат е наредил на Цецо да вади кестени от огъня .
По принцип Хисбула е парламентарно представена партия ,което автоматически ни изправя пред проблеми с Ливан.
Израелските командоси не са дали време даже за разпит на свидетелите евреи от нашите служби.
цитирай
4. roxys - Автогол
07.02.2013 19:03
Ами,ако е така, бойко си вкарва автогол!
цитирай
5. kostas - Всичко си върви по техните си "Протоколи ".. В националното единение е отпора !!!
07.02.2013 20:05
" ЮДЕИТЕ СЪЗДАДОХА ВЛАСТОГОНСТВОТО И ПОЛИТИЧЕСКОТО РАЗЛОЖЕНИЕ.

За да тикнем властолюбците да злоупотребяват с властта, ние противопоставихме една на друга всички сили, като развихме либералните им стремежи за независимост. За тази цел ние възбудихме апетитите на всички честолюбци; въоръжихме всички партии; поставихме властта като прицелна точка за всички амбиции. Още малко и навред ще се появят безредици и разорения..."
цитирай
6. gosho568 - ...
07.02.2013 21:17
Той си го управлява от както е на власт!
цитирай
7. osi4kata - срамота...
08.02.2013 04:52
20 милиона евро пари ли са? ;)
цитирай
8. larryone - Глупости
08.02.2013 06:04
В цялото писание,липсва всякаква конкретика: този бил казал това,но не желае да му се споменава името (за какво го е казал тогава),магистрати - неясно кои смятат нещо си и прочее.ОЛАФ се били захванали - досега ОЛАФ уличи престъпната схема само на Батко и Братко т.е фирма "Биндер" и то по времето на управлението на тройната коалиция.В духа на чудесните Български правосъдни традиции,осъдени за което разбира се още няма.Този начин на писане придава "жълто" звучене (освен ако не е това целта).
цитирай
9. kostas - * larryone - Глупости * Лазаре , сега си говориш като в бръснарница..и ще ти кажа защо !!
08.02.2013 09:13
Първите т. н. "лекари" били бръснарите (не ги бъркай с лечителите), те пукали циреите и вадели разклатените зъби и ги използвали по време на война да помагат на ранените !! В последствие в Лондон са експеминтирали върху бездомници и са усвоили касъплъка . Пример за тяхното усъваршенстване е един нацист Менгеле , жестокоста ,бездушието ,алчноста ви е превърнала в рекламни агенти на фармологичната мафия! ( справки тв.рекламите) .Типично бръснарска идеология -колкото повече бради ( за вас болести) толкова повече ПАРИ !! Хайде ЛЕКА ви РИъка джи -пита .Да не цитирам един т. н. лекар , който зашиваше девствените ципи на туркините преди свадбите и стана кмет за награда.. Дано си разбрал къде те "чукам".. Предполагам ,че няма да разбереш ,че едно време хората правеха МЕТАМОРФОЗАТА (за вас това е смърт ) здрави . И ще завърша с цитат от Карел Чапек : " Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак."
цитирай
10. kostadin - Преразходи по Люлинската магис...
08.02.2013 09:21
Преразходи по Люлинската магистралаимаше!И това се случина фона на твърденията на ГЕРБ,че тяпните магистрали били пример за евтиния.
цитирай
11. kostas - kostadin - Преразходи по Люлинската магис...
08.02.2013 09:40
Добре познатата схема на ГЕРБ – ремонт или строителство на нереално високи цени

bbwОбщината бие всичките си рекорди с разширението на “Опълченска” от бул. “Тодор Александров” до “Сливница”. Столичната община е на път да превземе нов връх по цени на пътните ремонти. По 1 млн. лв. на 100 м ще струва разширението на ул. “Опълченска” от бул. “Сливница” до бул. “Тодор Александров”. Кметството обяви вчера търг за разширение на 650-метровия участък от ул. “Опълченска” (от бул. “Сливница” до бул. “Тодор Александров”), като е изчислило, че това ще струва 5 833 333 лв. без ДДС. Това е единствената неремонтирана отсечка от улицата.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов явно няма търпение тази отсечка да се ремонтира, защото е пуснал обществената поръчка един ден преди Столичният общински съвет да одобри ремонта и финансирането на улицата.

Същевременно ГЕРБ ни заробват с поредния кредит от 100млн. лв., който се готвят да изтеглят от Европейската инвестиционна банка и така сметката с борчове, които ГЕРБ ще ни завещаят продължава да набъбва.
цитирай
12. gocho52 - "Последни издихания на мафията."
08.02.2013 10:06
Тъй рече Буда.
цитирай
13. kostas - От твоята уста в Божиите уши .......
08.02.2013 10:13
* gocho52 - "Последни издихания на мафията."
10:06
Тъй рече Буда. *
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273872
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031