Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2022 23:30 - Е тая държава никога нема да се оправи!
Автор: karpis Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3546 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гледам тия изродляци,дето се мотаят из Парламашмента и ми иде така всичките да ги "благословя"по азбучен ред!На едно-две парчета,дето постоянно киснат по кабелайнарските студия даже си направих труда да потърся и биографиите им,пък те едни помпозни,едни специалисти по всичко,че още малко и за марсианци ще ги вземеш!То не биха икономисти,прависти,бизнес акули,че ако и думичка от написаното беше истина,отдавна да сме задминали Швейцария по благоденствие(морално и материално)с таквиз "високо квалифицирани кадри"!Ама друг път!Купени на кило дипломи,храненици на държавната софра от пълнолетие(некои и по рождение),подлагарстване и подметколизане са само малка част от "асортимента",които ни предлагат тия!Логично е,все пак са там,за да си връщат астрономическите бакии,които са навъртели я в казината,я в неудачни инвестиции,я заради наркотици,я заради всичките гореизброени!А по-дойна крава от народа нема!Та нема и как тия да не ги сравняваме с ония от времето на коматистите.Освен редовно дремещите на сесиите на събранието,имаше и такива,които бяха в състояние да кажат поне две смислени изречения от трибуната,не сричаха написаното им,не ръсеха цинизми и имаха поне някакво достойнство,че и даже имаше и такива,които работеха истинска работа,щом им свършеха сесиите в народното събрание!Да,без майтап,работеха!Щото някога събранието работеше на сесии,пролетна и есенна,приемаше се каквото беше предвидено за съответната сесия и толкоз!Кой от къде е!И хората,народни представители си заминаваха по живо по здраво и продължаваха да си бачкат в заводите и предприятията до другата сесия!Можеха да пътуват безплатно и получаваха добавка,(а не цяла заплата)към заплатата си като работещи!Найда Манчева,една от героините на соц.труда не й е  пречело нищо да работи като тъкачка в завод "Осми март" и да бъде народен представител в няколко последователни събрания!
Та като стана въпрос именно Как днешните безродници гледат на златното си постче имам няколко предложения,които биха охладили мерака им да дрисутатстват безогледно,а именно:
1.Да има възрастов ценз,лица над 45 годишна възраст да могат да се кандидатират за дупетати,всичко под тази възраст си е гавра с поста.
2.Да има материален ценз,да могат да докажат имотното си състояние,материално да са обезпечени и да не разчитат само държавата да ги храни.
3.Да има единен образователен ценз и да се приемат лица с истински дипломи за завършена образователно-квалификационна степен,а не разни Чуйпетльовски филиали и псевдоуниверситети,включително чуждестранни като Хоувард и прочие.
4.Да са съгласни да работят на установена минимална ставка,еднаква за всички в администрацията,както и да бъдат осигурявани за своя сметка за всички видове задължително осигуряване в Републиката.
5.Да докажат реален трудов стаж преди да са встъпили на поста,като работници в предприятия,а не само като синекурни началници без покритие.
6.Да докажат,че нямат задължения и да декларират отказ от всякакъв имунитет или привилегии.
7.Да не използват каквито и да било ресурси на Републиката и редовно  на 3 месеца да им се правят ревизии на дейността!
8.Да докажат с документ от медицинска комисия,че са в добро физическо и ментално състояние и ще отговарят в пълна степен за решенията и действията си.
9.Редовно да се подлагат на тестове за употреба на алкохол и опиати и резултатите да бъдат публични за всички!
10.Да продължат да работят професията си,а само да заседават в определени дни от месеца,без да нарушават работната етика и дейност.
11.Да дават редовен отчет за дейността си и разходваните обществени средства!При несправяне със задълженията,моментално да се прекратяват трудовите им права като народни представители и да не се търсят обезщетения за това!
12.Да не участват в никакви чуждестранни организации или техни сродни,регистрирани в Републиката,в противен случай да бъдат отзовавани моментално и да нямат право да се кандидатират повторно!
13.Да могат да бъдат народни представители само два мандата,последователни или с прекъсване.
Ако не се направи нещо от сорта още много време ще издържаме разни безделници наркомани(кат Дристьо Ротативката и разни подлоги и пидраси от близо и далеч)и нищожници!
Инак -Те тая държава никога нема да се оправи!!!



Гласувай:
6



1. leonleonovpom2 - Здравей, Кристина!
24.06.2022 00:40
И да има ограничение на мандатите, бих добавил!
Защото някои като Д. М-та, натрупаха стаж за пенсия като депутати-30 години
"Работил" като народен представител ?Май само от Соц партията не е бил, но никога не е късно, да запълни и тази празнина! Когато представителството, народното ,стане професия, то разстоянието между него и проституцията е само милиметри! А посеченият е ярък пример ,че е така!

Лека нощ!
цитирай
2. barin - Здравей, Кристина. И аз съм писал за ...
24.06.2022 05:43
Здравей, Кристина. И аз съм писал за депутатите нещо подобно:
1. Да има трудов стаж поне 10 години.
2. Долна и горна граница за възраст.
3. Чисто съдебно минало поне 5, дори 10 г. назад.
4. Депутатски имунитет трябва да има, но да е лесна процедурата по снеманетио му.
5. По време на мандата да има поне 2 изказвания годишно.
6. Ограничаване на отсъствията от заседание, защото има такива, които с месеци не се вясват в Парламента.
7. Партия, която не достигне 1 % на избори да бъде разформирована или да получи забрана за участие в избори за 5 години.
8. Оптималния брой депутати за нашата държава съм го сметнал да е около 180, дори по-добре да е нечетно число, както в някои европейски държави.
9. Препратка към моята тема от преди 5 години: barin.blog/politika/2017/01/03/kolko-da-bydat-deputatite-v-bylgarskiia-parlament.1500539
Поздрави!
цитирай
3. notfun - ...във Швейцария, се чудят..
24.06.2022 08:45


В Швейцария недоумяват как българските депутати може
да не ходят на работа и да получават стотици хиляди евро заплати

Социално неравенство, това е заключението на иконимистите от Швейцария, които подчертават, че само депутатите в България с техните заплати и безочетни разходи, реално се доближават до стандарта и заплатите на средната класа в Европа. В България над 4000 евро заплата вземат само депутатите и министрите, докато хората реално не могат да си докарат доход от 2000 евро дори да ходят на две места на работа.
цитирай
4. karpis - Здравей Леон!
25.06.2022 22:58
В точка 13 съм написала именно мандатите да са ограничени до два последователни или с прекъсване!Иначе самата институция като такава на народен представител се обезсмисля и трудно би могло(да не кажа и невъзможно)да се възвърне доверието на българина като избирател!А също да уточня,че за времето на мандата социалната осигуровка,която народният избраник плаща от джоба си би трябвало да му се води като труд трета категория без възможност да шмекерува както днешните"закотвени дупитати"!
Лека нощ!
цитирай
5. karpis - Здравей Барин!
25.06.2022 23:09
Това за редуцирането на партиите е най-удачно!Най много пет и те да се издържат само от членска вноска,държавата не им е длъжна да ги дундурка!Да,и трябва да има горна възрастова граница за народен представител до 65 години!Да не се излагат кат янкистанският деменцион!И даже 180 депутатски места ми се струват множко!85 максимум 90 народни представители са достатъчно!Никакво разхищение на работна ръка и ресурси!Депутатски имунитет не трябва изобщо да има!Какво са по различни от другите граждани на Републиката,че и такава привилегия да имат!Всички равни пред закона!
Поздрави!
цитирай
6. karpis - Здравей Юле!
25.06.2022 23:19
То че няма да го докараме на Швейцария е ясно,ама ако не се направи нещо,което да им посвие алчният апетит за чужди пари,демек държавни,не виждам как изобщо ще ни бъде!При установена минимална административна ставка народът ще им лаща само някаква символична надница от примерно 100лева за месец,без каквито и да е други разходи,че да не шмекятуват и да си вършат задълженията съвестно както като народни представители,така и като работещи,които съчетават задълженията си,без едното да е за сметка на другото!Прекалено малко народ останахме в държавата и не можем да си позволим лукса да сме благодетели на Сульо и Пульо!Знам че звучи прекалено утопично,ама ако продължаваме да я караме така държавата няма да издържи още много дълго!А колко народ са се жертвали за тия квадратни километри!Срамота ще е заради дедите ни да позволим тотално да ликвидират тая територия!А дано има още хора с разум!
Поздрави!
цитирай
7. notfun - ..има хора, с Ум и Сърце, мила..криси...но, виждаш Цирка..
26.06.2022 11:43
виждаш ,ли..Цирка е пълен..с
срам ме е да ги гледам...
язък ни, за Земята, и Морето...
с главни букви ги пиша, винаги...

Прекалено малко народ останахме в държавата и не можем да си позволим лукса да сме благодетели на Сульо и Пульо!Знам че звучи прекалено утопично,ама ако продължаваме да я караме така държавата няма да издържи още много дълго!А колко народ са се жертвали за тия квадратни километри!Срамота ще е заради дедите ни да позволим тотално да ликвидират тая територия!А дано има още хора с разум!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karpis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 363154
Постинги: 286
Коментари: 206
Гласове: 1296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031