Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 10:12 - Германска нова медицина® - ПРОВЕРКИ
Автор: josarian Категория: Новини   
Прочетен: 3991 Коментари: 0 Гласове:
8



Откъс от


„НОВАТА МЕДИЦИНА – ЕДНА НОВА ПРИРОДНА НАУКА”, 2003 г.
от д-р Ханс - Улрих Нимиц
професор по история и етика на техническите и природни науки към Университета в Лайпциг, Германия

Научна ли е традиционната медицина? Поради многото си хипотези или по-скоро недоказани предположения, традиционната медицина не е нито наука, да не говорим за природна (естествена) наука. Традиционната медицина не може да предложи каквото и да е нехипотетично обяснение на биологичните процеси, които протичат в отделния „болен човек”. Традиционната медицина предлага само статистики, касаещи вероятността от оцеляване при даден рак. Традиционната медицина не може да даде никакво обяснение, когато става въпрос за спонтанно изцеление.


Научна ли е Германската нова медицина? Германската нова медицина предлага научна, (а не хипотетична) и удостоверима теория за рака и „болестите” като цяло. Германската нова медицина може да предложи научно обяснение за развитието на дадено заболяване при всеки един случай. Тъй като развитието на всяка болест може да се предвиди, Германската нова медицина е в състояние да осигури научно основани терапевтични препоръки за всеки един отделен пациент. Усложненията, които биха могли да възникнат могат да се предотвратят, а необходимите мерки да се интегрират в терапията.


НАУЧНИ ПРОВЕРКИ

Едно твърдение или твърдения могат да се приемат за научни, само ако твърдението или твърденията могат да се възпроизведат, т.е. проверят по всяко време. Тъй като твърденията на традиционната медицина не могат да се проверят, т.е. да се тестват за точност при всеки конкретен случай, тя търси спасение в статистиките. Статистиката е дял от математиката и поради това се счита за наука. Но тя все пак, не е естествена наука. Вместо да предложи на пациента научно обоснована терапевтична подкрепа, лекарят по традиционна медицина може единствено да предложи статистики за вероятността за оцеляване. Днешните медицински специалисти не могат да предложат каквото и да е научно доказано познание за лечението на дадено заболяване.

Хипотезите са твърдения, които не са били проверени или са непроверими. В науката хипотезата е твърдение, което не е (все още) проверено, т.е. доказано, че е вярно, но въпреки това служи като база, върху която се изграждат други теории или предвиждания. Когато например Исак Нютон представил теорията си за гравитацията, бил запитан откъде произлиза гравитацията. Отговорил следното: „Аз няма да предлагам никакви хипотези”. Това, което е имал предвид било, всеки сам да тества постулатите на закона за гравитацията. Да се обясни гравитацията сама по себе си, е съвсем друго нещо …

В пълно съответствие с изискванията за вярна, истинска природна наука, д-р Хамер не постулира и една единствена хипотеза. Неговите твърдения могат да се тестват и да се проверят във всеки един конкретен случай на рак и раков еквивалент, по всяко време. В контраст с това, традиционната медицина е основана на предположения, които никога не са били проверени.

Например, хипотезата за „имунната система”, приета от традиционната медицина, е непроверимо твърдение, тъй като никой досега не е бил в състояние пряко да я наблюдава. Хипотезата за имунната система, която представлява едно предположение за съществуването на имунна система, формира база, върху която се строят други теории и предположения, водещи до видими „факти”, които след това неправилно се приемат като „доказателство” за съществуването (в случая) на „имунна система”.

Или: традиционната медицина твърди, че дейността на микробите в тялото се дължи на повреда в „имунната система”. Германската нова медицина твърди, че дейността на микробите се управлява от мозъка, който задейства една „специална биологична програма”. Традиционната медицина не е в състояние научно да докаже или покаже дейността на микробите при който и да е конкретен случай. Германската нова медицина от друга страна, може научно да докаже началото на микробната активност при всеки един случай. Според ГНМ точният момент на начало на дейността на микробите е в началото на втората фаза от специалната биологична програма. Германската нова медицина е основана на психо-биологичното разбиране на организма. Затова тя няма нужда и не разчита на статистики. По-просто казано, традиционната медицина предлага един тюрлюгювеч от псевдо-логични, непроверени твърдения и поради това е ненаучна. Германската нова медицина от друга страна, предлага една разбираема структура от логични и възпроизводими твърдения и поради това е научна.

Пълният оригинален документ може да се прочете на немски от тук - http://www.pilhar.com/Hamer/Korrespo/2003/20030818_Gutachten.htm 


Превод на английски - http://learninggnm.com/documents/Niemitz.pdf 

От 1988 година „Петте биологични закона на Новата медицина” се тестват и проверяват от много лекари и професионални организации, което се удостоверява със съответните официални документи.


Всички проверки показват 100% достоверност на медицинските открития на д-р Хамер.

НЯКОЛКО ПРИМЕРА ЗА ПРОВЕРКИ НА ГНМ:


1984 г. – Д-р Е. Манхаймер (кардиологичната клиника във Виена), проф. Покисер и проф. д-р Имхоф (рентгенолози) и двамата от Университета на Виена, Австрия, тестват върху 8 пациента откритията на д-р Хамер относно връзката между инфаркта, териториалния конфликт и алтерацията в мозъка под формата на т.нар. oгнище на Хамер (ОХ). 

Резултатът: всички инфаркти, случили се след териториален конфликт са били решени.


1988 г. – проф. д-р Биркмайер и д-р Розкидал (и двамата от Виена, Австрия) тестват под наблюдението на петима лекари „Желязното правило на рака” (Първият биологичен закон) върху 7 пациента. 

Резултатът: 100% точност.


1989 г. – На медицинска конференция в Мюнхен, Германия, 17 лекари тестват „Петте биологични закона” върху 27 пациенти. 

Резултатът: 100% точност.


1990 г. – В Намюр, Белгия, са тествани 6 пациента, под наблюдението на 17 лекари. 

Резултатът: 100% точност.


1990 г. – По време на международна медицинска конференция в Бургау, Австрия, са тествани 20 пациенти, наблюдавани от 30 лекари. 

Резултатът: 100% точност.


1992 г. – В Гелзенкирхен, Германия, проф. Щеман (завеждащ педиатричната клиника в Гелзенкирхен), д-р Фитцер (от медицинския факултет на Дюселдорф, Германия) и д-р Елке Мюлпфорт (от Нюрнберг) тестват „Петте биологични закона на Новата медицина” върху 24 болни от рак пациенти. 

Резултатът: 100% точност.


1993 г. – Д-р Вилибалд Щангъл, президент на Окръжната медицинска асоциация на провинция Долна Австрия, тества Новата медицина върху 250 случая. 

Резултатът: 100% съгласие с откритията на д-р Хамер.

1998 г. – Медицинският факултет към Университета на Търнава (Словакия) тества 7 пациента с 20 специфични медицински състояния в Института по Онкология в Братислава и Онкологичното отделение на болницата в Търнава. Както е отбелязано в официалния документ: Целта беше да установим дали медицинската система на д-р Хамер би могла да се провери като се използва научен метод, който да покаже, че нейните резултати са възпроизводими. Това беше така. 


https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/proverki 



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3631588
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930