Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 14:32 - Закриват НСО, който проговори - куршум
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3932 Коментари: 9 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Смразяващи разкрития за връзки на служители с мафията правят съществуването на службата в този й вид опасно за страната. 
Разформироването на Националнаталужба за охрана ще е едно от първите неща, които ще се случат, след като сегашният президент Георги Първанов сдаде поста на своя приемник през януари 2012 г. Усилено се говори за създаване на Национална агенция за сигурност, която ще е подчинена на правителството. Това е естествено, тъй като Министерският съвет ръководи оперативно страната. Промяната ще залегне в готвения закон за службата, какъвто упорито не се приема от години. Революционната промяна ще бъде съпътствана и с големи съкращения в редиците на гардовете и техните началници. 

Поредни умопомрачаващи разкрития за това, какво се случва в НСО, направи бившият служител Пламен Устинов. Той разкри, че през 2008 г. тогавашният съветник в ДАНС Алексей Петров му поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. Ганчев уведомил президента Георги Първанов за надвисналата над него опасност. Вместо да уведоми моментално прокуратурата и ръководството на МВР за чудовищния замисъл, държавният глава извикал при себе си Петров и Ганчев, за да изглади нещата. За срещата на Устинов съобщили негови колеги от НСО. 

Този път прокуратурата се задейства и вече проверява твърденията на Устинов. Особено внимание щяло да се отдели на това дали служители от групата „Анализ и информация” са събирали противозаконно информация за охранявани лица. 
През 2007 г. службата бе разтресена от друг скандал. Тогава офицерът Николай Марков открито заяви, че служители от НСО събират информация за охраняваните от тях обекти и лица, която се предоставя на Първанов, без това да е залегнало в задълженията на гардовете. Марков обяви също, че НСО е „банка кадри за организираната престъпност”. Преди неговите разкрития друг скандал хвърли тежка сянка върху доброто име на службата. Става дума за това, че държавни гардове са работили на частно като охрана на радиоводещия Боби Цанков. 

Според някои слухове в средата на 90-те години на м.в. един от сегашните зам. началници на НСО – ген. Стоян Томчев, пък охранявал Красимир Маринов – Големия Маргин. Негови колеги пък се грижели за безопасността на Младен Михалев-Маджо и други бизнесмени. 

Европейските структури за сигурност демонстрират недоверие към НСО от години. Главната причина, освен появяващите се скандални разкрития, е и липсата на закон, който да регламентира дейността на службата. В официалния сайт на НСО дори е записано „Национална служба за охрана при президента на Република България”, което име не е официално регистрирано. Това наименование е използвано няколко пъти по повод съобщения за честване на 132-годишнината от създаването на държавната охранителна структура. 

Президентът Георги Първанов няколко пъти обещава да се приеме закон за НСО. Последният път, когато той заяви, че е крайно време това да се случи, бе през 2008 г. Три години по-късно това не само не се е случило, но няма и помен за действия в тази посока. 

Бивши и сегашни служители в НСО били готови да проговорят и да направят нови, зашеметяващи разкрития за техни колеги, свързани с организираната престъпност и „Октопода”. Те обаче се страхували, защото знаели, че който проговори, е заплашен с ликвидация. Залогът е голям, замесени са големи хора и пари, твърдят гардове. Те обаче са категорични, че в НСО има и перфектни професионалисти, които съвестно си изпълняват задълженията. Те също били жертва.

Бронирани коли и дрога в кутии за обувки. Трима от гардовете на Филчев сега пазят Бойко Борисов
Някои от гардовете, които са охранявали бившия главен прокурор Никола Филчев, са участвали в транспортирането и разпространението на дрога в столицата. Това съобщи пред „Торнадо” източник, познаващ отлично „кухнята” на НСО. Случвало се е да го закарат до тях с бронираната кола, а след това от тайна явка са натоварвали хероин или кокаин. Дрогата често била поставяна в кутии за обувки. Участниците били спокойни, защото автомобилът на главния прокурор практически е неприкосновен. С коли на службата били доставяни и елитни проститутки на ВИП персони. Сред тях политици и дори съветник на държавния глава с научна титла. 

Трима от екипа, охранявал преди време Никола Филчев, сега се грижат за безопасността на премиера Бойко Борисов, твърдят запознати. В края на 60-те години наркобос номер 1 в САЩ е Франк Уайт. Той е наричан кралят на Ню Йорк. Със съдействието на генерали и висши служители от Пентагона, ЦРУ и ФБР той организира доставки на тонове дрога от Индокитай в ковчези с убити американски военнослужащи. Специален отряд разкрива организацията. И в момента генерали и служители все още излежават присъдите си в затвора.

Тайна власт на президента
Никога не съм подценявал възможностите за нелегитимната, тайна власт на президента чрез контрол, шантаж, рекет на държавните мъже. Националната служба за охрана е най-сериозната, най-опасната и най-тежката структура в държавата, е мнението на Осман Октай. 

Като няма закон, цари беззаконие...
На 25 януари 2011 г. във в. „24 часа” проф. Драгомир Драганов, бивш депутат, пише: „През 1998 г. в тогавашното ми качество на депутат внесох проект за закон за НСО. В него рязко се ограничаваше кръгът на „обслужваните“ (тримата първи по ранг в държавата плюс чужди делегации). По този начин се ограничаваше и луксозният автопарк на НСО, както и доста раздутият щат. И двете неща ги плащаме ние, данъкоплатците. И законопроектът потъна в деловодството на парламента. Не е изплувал и досега. Сигурно няма и да изплува. А когато няма закон, цари беззаконието...”

Шефът на НСО равен на министър
На 12 май 2009 година парламентът прие съвсем нов Закон за отбраната и въоръжените сили, но, що се отнася до НСО и НРС, записа, че ще продължат да съществуват по силата на вътрешни правилници. Там е посочено, че ръководителите на двете служби се ползват с правата на министър.
Фрогнюз, 13.10.2011

http://frognews.bg/news_39453/Zakrivat_NSO_koito_progovori_-_kurshum/



Гласувай:
2



1. анонимен - Дрън, дрън ярина. Чопнеш от тук и ...
14.10.2011 15:08
Дрън,дрън ярина.Чопнеш от тук и там .Праскаш му едно заглавие и постинга готов.
цитирай
2. josarian - Е, къде-къде по-важно е да се пише за гербаджиййското лого по захарчетата...
14.10.2011 15:30
анонимен написа:
Дрън,дрън ярина.Чопнеш от тук и там .Праскаш му едно заглавие и постинга готов.

Или за световната конспирация, насочена към милата ни столетница, нали?
цитирай
3. анонимен - За утре имаш друго заглавие. Зак...
14.10.2011 15:40
За утре имаш друго заглавие.Закриват ДАНС,който проговори -куршум.Дрън,дрън ярина.И после МВР,НРС,Военна информация....Давай.Важно е да се пише,че закриват някой.......Балъци много..
цитирай
4. josarian - Ей, лайнар анонимен, изчезни от тук, отиде да коментираш Кушелиадата например
14.10.2011 16:12
Тук освен шутове друго няма да намериш. Разбра ли, плазмодий!?!
цитирай
5. анонимен - Нервите ти не издържат. А това не е ...
14.10.2011 16:48
Нервите ти не издържат.А това не е хубаво.Пиши реални неща,а не на мойта леля приятелката ми каза....В блога има и компетентни хора.
цитирай
6. mitkaloto - И правилно ще постъпят. Те всички ...
14.10.2011 17:04
И правилно ще постъпят.Те всички били от Перник.
цитирай
7. josarian - Нервите ми са като корабни въжета.
14.10.2011 18:09
анонимен написа:
Нервите ти не издържат.А това не е хубаво.Пиши реални неща,а не на мойта леля приятелката ми каза....В блога има и компетентни хора.

Нещата са реални. Познавам част от действащите рица. Ако знаеш нещо и желаеш можа да ти уредя да свидетелстваш?
цитирай
8. анонимен - По-важната полвина не позневаш. За ...
14.10.2011 19:04
По-важната полвина не позневаш.За това иде реч...
цитирай
9. josarian - Коя е по-важната? Тракторската ли?
14.10.2011 20:06
Или парцалено-редосеялската?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625321
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031