Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 18:36 - Германска нова медицина® - ПЕТИ БИОЛОГИЧЕН ЗАКОН
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1700 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2011 18:38


КВИНТЕСЕНЦИЯТА (смисълът)





Всяка т.нар. болест трябва да бъде разбрана като част от една еволюционна

смислена биологична специална програма на природата.

Петият биологичен закон наистина е квинтесенцията (същността). Той преобръща цялата концепция на медицината с главата надолу. Когато разглеждаме трите зародишни листа поотделно, осъзнаваме, че те са биологично значими и че това, което обикновено наричаме „болест” всъщност не е безсмислена грешка на природата, която трябва да поправим, а че всяка болест е едно изпълнено със смисъл събитие. Когато осъзнаем, че т.нар. болести не са вече „злокачествени”, че те вече не се разглеждат като грешка на природата или като Божие наказание, а по-скоро са част от една смислена биологична специална програма, тогава тези СБС програми стават извънредно важни.

Нека да вземем за пример аденоидния рак на гърдата, който се характеризира с увеличаване тъканта на млечната жлеза по време на активната фаза на конфликта. Биологичният смисъл на всичко това е да се подпомогне, например раненото дете, като се осигури повече мляко. Организмът на майката се опитва да се справи със ситуацията. Колкото време е активен конфликтът, толкова време туморът ще продължи да нараства, за да поддържа нарастващото образуване на мляко. В този случай биологичният смисъл се намира в активната фаза на конфликта.

В нашите т.нар. цивилизовани държави, тези процеси често се случват, когато жената вече не кърми. Ако жена, която не кърми преживее майка/дете-тревога конфликт, растящият тумор на млечната жлеза имитира целта „искам да осигуря повече мляко на бебето”, дори и ако детето вече не е бебе.

Ситуацията е различна при воден или свързан с течност конфликт (новата мозъчна мезодерма): по време на активната фаза на конфликта се наблюдават некроза на бъбречната тъкан и повишено кръвно налягане, което има за цел да компенсира тъканната загуба в бъбрека и следователно, да осигури елиминирането на достатъчно количество урина и пикочни субстанции. По време на лечебната фаза се формира капсула от страната на некрозата, която се запълва с вода. Това се нарича бъбречна киста! Във вътрешността на кистата се осъществява процес на клетъчно размножаване. В края на този период, след около 9 месеца, твърдата киста е оформена със своя кръвоносна система. Тази киста, която отначало се прикрепва за заобикалящите я тъкани, евентуално се откъсва и започва да участва в производството на урина. В този случай биологичният смисъл е в лечебната фаза.

Смислената биологична специална програма има биологична цел или се опитва да осъществи нещо, което е биологично значимо. Биологичният смисъл както видяхме, се намира или в активната фаза на конфликта, или в лечебната. Майката Природа ни е дала свободата да осъзнаем и двете, но винаги в съответствие с различните групи зародишни слоя.

При управляваните от главния мозък тумори биологичната цел се намира в активната фаза. Обратно на клетъчната аугментация на управляваните от стария мозък органи, клетъчната пролиферация, която се осъществява по време на лечебната фаза, е възстановителен процес, по време на който епителната тъкан се възстановява. Тъй като никой в действителност не е разбрал този процес, възстановяването на некротизиралите или улцерирали места по време на лечебната фаза, също се интерпретира като рак или като сарком. Това обяснява защо не можем да разберем истинската природа на рака, докато не разберем всички тези взаимовръзки и по-специално еволюционното развитие на отговарящите за нашите конфликти програми.

“La medicina sagrada” (“Свещенната медицина”, както я наричат в Испания, бел.прев.) преобръща всичко наоколо – нищо вече не е вярно, освен фактите.

Не само всяка една СБС програма има свое биологично значение, но и комбинацията от СБС програми, както е например при „шизофреничната констелация”, която също има биологична цел, нещо подобно на „значение отвъд значението”. Това няма трансцендентален, идеологичен или духовен подсмисъл, а чисто и просто означава, че в случай на безнадеждна ситуация майката Природа е създала възможност да се отвори едно ново измерение за индивида като шанс да се преодолее трудната ситуация. 

Германската нова медицина също така предлага и нов начин за лечение на душевните разстройства (психози).

Петият биологичен закон завършва Германската нова медицина. За първи път можем да разберем, че не само всичко в природата е в пълен порядък, но и че всеки един процес има смисъл. Със страхопочитание можем да разпознаем, че това, което преди наричахме „болести” не са нито безсмислени грешки на Природата, които трябва да се поправят от чираци магьосници, нито са злокачествени или патологични.



Д-р Рике Герд Хамер

https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/zakoni/peti-biologicen-zakon

Преведено от - http://learninggnm.com/documents/Madrid%202005.pdf

 



Гласувай:
4



1. анонимен - flash player descarga gratis
18.02.2012 00:33
tryon hounds linux pdf tools http://afurrpb.hostingsociety.com/acrobat-reader.html acrobat reader
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3633853
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930