Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 12:03 - В БСП падат глави заради връзки със знакови бандити
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В заведението при барбута се влизало само с препоръка и за всяко залагане се плащало по 5 на сто от събраната сума
Червената партия в опозиция върти бизнес с бандити, за да може да се издържа. БСП не се свени да отдаде под наем собствени помещения или дори бизнес, за да дели печалби с легендарни бандити. Последният случай с Боян Петракиев-Барона само потвърждава традицията. Затова и преди месец червеният депутат Антон Кутев питаше толкова настоятелно чий депутатски съветник е Любомир Илиев-Къдравия. Стана ясно, че е вкарван 28 пъти от бившия председател на комисията по здравеопазване Лъчезар Иванов от ГЕРБ. Във връзките с мафията ГЕРБ бързо взе реванш като миналата седмица гепи легендата Боян Петракиев-Барона да върти хазарт в клуб на БСП в самия център на София.

През 2005 г. един от подсъдимите за разстрела на бай Миле – Георги Стефанов, бе хванат как върти разговори от телефона на бъдещата си тъща, която се оказа секретарка на тогавашния червен депутат, а по-късно и министър на културата
Стефан Данаилов. Всъщност жената не знаеше с кого се е овъртолила дъщеря й, макар че съпругът й е бивш шеф на автокражбите в СДВР. В края на миналата година пък съпругата на един от най-емблематичните имена в наркоразпространението на дрога в София Ицо Байков също се оказа спонсор на червената партия. Но докато тези случаи само намекваха за тесни връзки и финансови взаимоотношения между партия и мафия, то последният случай с хазарта на Барона си е ачик-ачик. Според справка, представена от вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента, фактури доказват, че БСП плаща на местната община „Възраждане” наем за помещението, в което е задържан Барона. Документите са за плащанията през януари и февруари 2012 г., когато вече Петракиев е владял помещението на партийния клуб.

Затова софийската районна прокуратура ще разпита по делото и шефа на местната организация на БСП Орлин Димов, който е преотстъпил помещението без договор на Петракиев. Много е вероятно Димов да е договорил процент за незаконното преотстъпване на клуба, смятат от обвинението, но на този етап всичко предстои да се докаже. Боян Петракиев-Барона бе задържан с още 19 души в клуб на БСП на софийската ул. “Опълченска” миналия вторник. По-късно 18 души от групата бяха освободени. Много от тях са участници в залаганията и са свидетелствали срещу Барона, съобщи прокурорът по делото Ивайло Занев. Всички арестувани са били 20 криминално проявени с регистрации за измами, грабежи, кражби, изнасилване. Един дори бил обявен за национално издирване.

Според прокуратурата клубът е работел като хазартен от декември миналата година. Барона е събирал 5% такса от залозите за тексаски покер и барбут. Балев набирал играчи и сервирал алкохол и ядки, за да може залозите да вървят гладко.
Според докладната записка на ГДБОП, която стои в дъното на разбитата схема за незаконен хазарт, Барона е започнал дейността си в партийния клуб на ул. „Опълченска” през декември 2011 г. Според МВР той е печелел между 10 000 и 50 000 лв. на месец, а славата на клуба бързо се разпространила сред подземния свят от наркодилъри и сутеньори. Дневно Барона е получавал между 2000 и 5000 лв., но в момента на ареста в него е имал 200 лв., стана ясно от прокуратурата.

Самият Петракиев не вярваше до последно, че ще бъде на свобода заради старите си присъди. Докато излизаше от съдебната зала по време на почивката по делото,
той се обърна към приятелката си „Бубче, какво ще правим сега?" На влизане пък й заръча: „Бубче, да ми носиш цигари в затвора…” Въпреки очакванията си Петракиев остана на свобода, макар и под домашен арест. Преди това легендарният бандит опита своя стар и коронен номер, че го болят зъбите. „Моля съдията да ме пусне, защото от нерви ме болят зъбите”, заяви бандитът на облечения в черна тога Станимир Миров. „Ти не си ли оправи зъбите от 1998 г. насам”, репликира го прокурорът Ивайло Занев, а Петракиев наведе поглед и замълча.

Съдията Миров обаче пусна под домашен арест Барона и неговия помагач Радослав Балев. Прокурорът Занев не можеше да повярва - „Това е абсурдно. Барона е с множество присъди, а Балев и в момента на ареста му е трябвало да бъде вкъщи под домашен арест заради дело от 2011 г. за обсебване, но по време на акцията на МВР е открит да живее в офиса към залата, където е организиран незаконният хазарт”, чудеше се Ивайло Занев. Източници от червената централа пък смятат, че Барона е получил закрила от фактори в БСП, на които се е отчитал от незаконния хазарт.

Легенда от времето на югоембаргото
След скандал с нелегалното казино на Боян Петракиев – Барона падна главата на председателя на БСП-Сердика Орлин Димов. Заведението бе разбито при акция на ГДБОП в столицата, при която униформените арестуваха в клуба на столетницата на ул. “Опълченска” 20 криминално проявени лица. Димов взел решението след създалото се обществено напрежение около темата с имота в София. Боян Петракиев се превърна в легенда още по време на югоембаргото, когато става известен като един от най-големите контрабандисти на горива за ембаргова Югославия през 1992-1994 г. През август 1994 г. е арестуван в зрелищна акция на отряда на баретите в базата си на язовир "Братушково" заради грабеж на 162 000 германски марки от 14 сръбски тира, вземане на заложник и незаконно държане на оръжие.

След като е пуснат от ареста от Татарчев през 1995 г. е заловен и върнат в България през 1997 г. За грабежа на тировете Барона получава присъда от 3 години и 7 месеца през 2009 г. Барона сключва споразумение с прокуратурата малко преди да изтече 15-годишният давностен срок за грабежа. Последната присъда на Барона е от края на 2009 г., когато той отново сключва споразумение с прокуратурата по обвинението, че е тартор на група за източване на кредитни карти по време на световното първенство по футбол в Германия през 2006 г. Тогава Петракиев получава 4 г. затвор. Сега го грози нова присъда от 1 до 6 години затвор. Какво ли е приготвил в багажника на мерцедеса, според думите на негов съратник, за да избяга отново от омразните решетки? 
frognews.bg/news_43500/V_BSP_padat_glavi_zaradi_vrazki_sas_znakovi_banditi/


Тагове:   БСП,   БКП,   престъпници,   крадци,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625561
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031