Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2013 07:01 - Замириса на Гърция
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1244 Коментари: 1 Гласове:
0



На никого ли не му прави впечатление, че за 25 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител, БСП, Спасител, БСП, Спасител, БСП. Сменяме ги като във филма с Тодор Колев - роднина, милиционер, роднина, милиционер.
Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича. Интересно наблюдение.
Днес ситуацията е малко различна. Спасителят Бойко Борисов още не е изчерпал докрай възможностите си, още не е компрометиран, както им се иска отляво. А друг Спасител не се задава. Може би няма време за друг Спасител, истински, чисто нов и светъл. Това може да се окаже проблем за алтернативите пред политическото бъдеще на България. А какви са всъщност алтернативите?
Първа алтернатива: Гръцкият вариант въобще не е невъзможен за България от вчера. Не се знае какво ще бъде служебното или експертното правителство до изборите и
как ще подреди нещата за бъдещия победител
И то едва ли ще бъде спасително като онова на Софиянски. Защото има един напуснат терен и един недовършен мач, който може и да не бъде коментиран, да остане зад кулисите. Примерно - кой ще прави изборите, ако не са ГЕРБ? И кой измисли великото изречение, че ГЕРБ не гарантира честни избори? Може би досега БСП беше гарант на всички честни избори? Съмнително е. Та гръцкият вариант е прост - от утре може да изскочи една родна "Нова зора", леви или десни фашисти, които ще търсят именно резултата от войната на БСП с ГЕРБ. Безалтернативността на ситуацията. Лумпенското сваляне на ГЕРБ едва ли ще донесе много силна вяра вляво. По-скоро Борисов е почти присъединен към байганьовското "и тия са като ония!". На фона на това, че "всички са маскари", може да очакваме българската "Нова зора". Партия, с която никой няма да иска да играе. Отново ще загубим време, както това се случи в Гърция. И ще плачем за "Атака", която досега ругахме.
Втора алтернатива: Идват левите. Едно правителство с убедителна победа на БСП ще гарантира ли просперитета на държавата? По-скоро не - левите ще направят това, от което се бяга в цяла Европа - ще започнат да харчат. За да поддържат добрия си имидж пред неработещите, които по-често гласуват вляво от работещите. БСП ще ни държи в приятно униние една-две години и после ще ни трябва пак... Спасител. Досега тази система работи непрекъснато и едва ли ще е различно. Почваме да си мислим че БСП сама си назначава Спасителите и само Борисов досега беше уволнен от тази си роля.
Трета алтернатива: Абсолютен пат в новия парламент. Досега проучванията показваха 29% на 29% на БСП срещу ГЕРБ. Ако това се запази на изборите, ще имаме парламент, който
може да се сравни с автомобил без спирачки
в който пътуват мечка, змия и цирков артист. Кой кого ще изяде или укроти - никога не е ясно. По-скоро и тримата пътници катастрофират. Към кормилото ще посегнат ДПС - те ще подкрепят червените и отново имаме тройна коалиция. Дали поне няма да се опитаме да я наречем по друг начин? Поне това?
Последна алтернатива: Бойко Борисов показва невиждан кредит на доверие на изборите и се връща на бял кон. Просто защото няколкото хиляди протестиращи за тока барабар с двеста провокатори не са електорат, от който зависи нещо. Тогава дали БСП пак ще викне агитките да крещят, че изборите са нечестни? Нищо чудно. Знаем едно - Борисов не е най-мразеният политик. Дано да е разбрал, че вече не е и най-обичаният. Но който е задраскал Борисов в политическия си тефтер, много ще сгреши. Борисов дефинира новото дясно и трябва да е страхлив или луд, за да слезе от гърба на тигъра.
Без алтернатива: Изумявам се на идиоти, които твърдят, че не искат никого от познатите политици. И от непознатите политици също не искат никого. Това е нещастие, защото такива хора стават все повече в България. Те не могат да правят нищо, нищо не искат и не знаят какво да правят. Политиката и политиците са необходимо зло. Ако не се понасяте съвсем с местните политици, ще трябва да си вкарате отвън. Чрез война например. Избирайте си между турски и руски такива. Щото американците няма да дойдат да ни оправят. Това е положението.

Мартин Карбовски, Стандарт
  blog.bg/post.php



Гласувай:
0



1. drakonov - Картелът, в чиито ръце бяха и корпорациите, контролиращи и Българската политика, бе официално обявен във фалит от One People's Public Trust.
24.02.2013 16:44
Искам само да ви дам тази информация.

http://wakeup-world.com/2013/02/18/all-corporations-banks-and-governments-lawfully-foreclosed-by-oppt/

Картелът, в чиито ръце бяха и корпорациите, контролиращи и Българската политика, бе официално обявен във фалит от One People's Public Trust.
Ако срещнете затруднения с разбирането на английския текст не се колебайте да се свържете с мен чрез някой от тези канали:
drako.nov.bg@gmail.com
http://www.facebook.com/drako.nov.3
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625246
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031