Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 07:57 - НУВЕЛ ОБСЕРВАТЬОР: СТАНИШЕВ ПРЕДВОЖДА КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТАНТИ И КОРУМПИРАНИ ОЛИГАРСИ В СЪЮЗ С ФАШИСТКА ПАРТИЯ
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1416 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Авторитетния френски седмичник Нувел Обсерватьор публикува в броя си от 26 септември статия за събитията в България, подписана от журналиста Жан-Батист Ноде. Изданието подчертава, че Сергей Станишев, който е председател на ПЕС (Партията на европейските социалисти), се е съюзил с фашистката формация Атака. Повод за публикацията е писмо до ПЕС, с което се иска отстраняването на Станишев. Писмото е изпратено от гражданската инициатива Кръстьо Пастухов, наречена на името на българския социал-демократ, убит от комунистическия режим в затвора на 28 август 1949. Статията е илюстрирана със снимка на привърженик на БСП, манифестиращ в София през август 2013 с портрет на Сталин.

БЪЛГАРИЯ: СКАНДАЛ В ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Президентът на Българската социалистическа партия, който председателства също Партията на европейските социалисти се е съюзил с фашистка формация. Гражданското общество иска главата му.

Европейските социалисти и в частност френските, са озадачени. Български граждански организации изискват в отворено писмо - копие от което получи и Нувел Обсерватьор - отстраняването на Сергей Станишев, президент на ПЕС и дори неговото изключване от тази формация, която обединява социал-демократите в Европейския съюз. Жан-Кристоф Камбаделис, вице-президент на ПЕС, който е получил писмото, е останал объркан.

Каква е причината за това искане? Не само, че българската социалистическа партия (бивша комунистическа), също председателствана от Станишев, никога не е отрекла тоталитаризма и дори се позовава на сталинското наследство, но днес тя се е съюзила, за да запази властта, с фашистката партия Атака, която е открито расистка и антисемитска. Този съюз провокира вълни от протести на възмущение, които разтърсват страната повече от 100 дни.

Организацията, предприела инициативата за писмото се нарича "Гражданска инициатива Кръстьо Пастухов", на името на социал-демократическия лидер, убит в затвора през 1949 от комунистите, предшественици на българските "социалисти".

На много места в Източна Европа комунистическите партии станаха "социалистически", за сметка на истинските социал-демократи, понякога оцелели от репресиите. Наистина, Социалистическият интернационал се колеба да приеме в редовете си тези мутанти. Страховете се оказаха оправдани. "Социалистическите" предводители от Изток не само флиртуват с ултранационалистите и крайната десница, но и станаха олигарси, които не отстъпват пред нищо (корупция, убийства, т.н.), за да се обогатят. Спазвайки "социалистическия морал", разбира се.

Превод Биволъ




Гласувай:
1



1. germantiger - ...
01.10.2013 17:16
Защо френските момичета наричат от две руски партии в България едната фашистка ;) ?!

Могат с право да ги нарекат комунистически и двете.

Фашизма умря на държавно ниво отдавна - френския през срамната им велика революция също.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626739
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031