Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 19:36 - Из делниците на един луд (16-20 декември)
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.12.2013 19:36


 Тони Филипов, д-р  

Понеделник, 16 декември

Любителят на марковия живот Сидеров вика: „Жертва съм на компроматна война”. Засегнал бил сериозни интереси с предложената от него такса от 20% за ВЕИ централите.

Съобщавам ви го само защото съм убеден, че щяхте много да се разочаровате, ако Сидеров, пък и който и да е друг политик, даде по-различно от това станало дежурно обяснение. Иначе лично ние не му вярваме. Едва ли Капка Сидерова е станала енергиен олигарх. Просто ѝ е скомина, че тя направи от недоучилия семинарист политик, а сега малката близалка бере плодовете.

Между другото през седмицата външният министър Вигенин ще съобщи, че има редица перспективи за по-тясно сътрудничество между България и Куба. И ще награди посланик Тересита Камачо с най-високото отличие на МВнР "Златна лаврова клонка". Не може да не е свързано със скорошното посещение на делегацията на Атака в Куба и срещите, които тя проведе с висши представители на кубинската държава на плажа Варадеро. Години не се е споменавала Куба и сега изведнъж…

Бойко Борисов провел нарочна среща с депутатите на ГЕРБ по повод някои нежелателни явления напоследък. Депутатът Гошо (Георги Андонов) се изказал много интересно. Ако чичко Фройд не бърка, след това изказване не би трябвало да имаме повече въпроси. Гошо изброява приоритетите на ГЕРБ и заявява на лидера в прав текст: „Това са нещата, които Вие, г-н Председател, трябва да извеждате на преден план. Разберете ме, тогава нито един от нас, когато има тази кауза, дори и да напусне, той ще напусне по обективни причини и те ще са финансови… Разберете ме, не се съмнявайте в нас! Читави хора сме, не сме някви хора, които ще се продадем за малко пари!"

Смях в залата. Гошо: "Казах го грешно, извинявам се."

Не е грешно казано, грешно е, че е казано…

В интернет се появил клип на дядо поп Борис с три дами в игуменарната на Бачковския манастир. Ама не играели белот… Не го видях, много бързо го свалиха. Но от „Труд” разбирам, че наистина не са играли карти… „Лицето на монаха не е документирано, за разлика от други негови органи…” А на госпожите им се виждали… всичките козове…

От лагера на Борис викат че е компромат. (Между другото да напомня, че и Сидеров се изучи за поп!) И на свой ред разпространиха писмо, в което твърдят, че конкурентът му епископ Наум живеел с любовник в Синода.

Изобщо, както писахме миналата седмица на друго място, тепърва ще се срамуваме за църквата си. Предстои ни грандиозен гей скандал. Или педофилски… Или някакъв друг. Нямаме информация, имаме усещане… Този раблезиански разгул ще избие накрая, няма да ни се размине.

Министърката на младежта и спорта (избягвам да ѝ помня името) направо чупи глупомера от дистанция: "Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си… Дошли сме на коне на тази земя...”

И обясни как тя прави политика: "По маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям…"image

Зам.-министър Йордан Йовчев трудно успяваше да държи устата си в прилична форма. Началник му е все пак…

Госпожата, нека напомним, е професор по семантика. Семантиката е дял от семиотиката. Демек госпожата се явява малко нещо колежка на Умберто Еко. Което ни кара да се усъмним дали пък ние не сме се провалили в опита си да вникнем в сигнификационната ѝ система...

"Беше вторник, между 15 и 15.15 часа, когато дойде при мен. От обясненията му се умалих, разтресох се…"

Не, не може вината да е в нас!

Вторник, 17 декември

Изследване на "Алфа рисърч" показва, че 80% от българите искат избори. 41% ги искали веднага, 39% били склонни да изчакат до май. Едва 19% желаели правителството да си изкара мандата.

Обаче само 16.5% биха гласували за червените. За ГЕРБ биха дали гласа си 15.8%, за Реформаторския блок - 6.9%, за ДПС -6.1%. Атака на Сидеров пада на 2.7% за сметка на фронта на кума му Валери Симеонов (3.5%). От Алфа викат, че националистите напускали кумеца и се прехвърляли при кума заради скандалите… Сидерови протестират, скандалите със снимките почнали след изследването, няма как да са се отразили на резултатите.

Според нас от Алфа са дали резултатите и за следващия месец. Социологията не просто регистрира наличните състояния! Същността на истинската наука е в прогнозите. От Алфата предполагат, с основание, че този път свинщините на Сидеров няма да останат ненаказани. Да ви призная искаше ми се да употребя още по-силна дума от „свинщини”. И тя щеше да отговаря по-точно на чувствата ми. Само като се сетя как тези измекяри се кълняха, че ще даряват партийната субсидия на онкоболните… Гавра с онкоболните е нещо, което нормален ум отказва да приеме!

Както и да е. Симеонов вика, че кумецът му и Чуколов имали отношения, които надхвърляли малко нормалната връзка между  хетеросексуални мъже. „Едва ли знаете, вика, че на Чуколов прякорът му в „Атака“ е Чуколина…” Лично ние не знаехме, но и не ни интересува. Сидеров има толкова грехове, че не е нужно да е и педераст, та да ни се повръща от него. Между другото психиатърът д-р Михайлов много отдавна каза, че „мачизмът на Сидеров бил явен белег за скрито желание да бъде подчинена страна в сексуално отношение...”image

Гледам тая снимка и си мисля… Абе, същото, дето и вие си го мислите

Та за изследването, де… Интересното е (дано и на Васил Тончев-Совата да му е интересно!), че партията на Пеевски-Бареков е попаднала в графа „Други партии”, където се събират всички ситнежи. Вестниците на Венелина Гочева обаче упорито ни пробутват тоя политически сурогат. В същност, те са толкова на Венелина, колкото и мои, де… „Бареков с голям центристки съюз”, съобщава „Труд”. Центристки може, но за голям ще трябват още доказателства. Щото на пресконференцията до Бареков седеше шефката и вероятно единствен член на ЕНП Мария Капон, а също и шефът на "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев, тоже сам юнак на коня... 

Пък в неделя на ММА турнира по високоговорителя споменали ТВ7, медиен партньор на проявата, и публиката започнала спонтанно да скандира: „Бареков ку*во!” И това се повтаряло на всеки 10 минути.

От „Позитано” изнесоха списък на печелившите от Зелената лотария. На първо място е Валентин Златев, който печелел от ток от ВЕИ централите си 18-19 млн. лв. годишно.

Баа мааму… Тоя е главно перо в разходната част на семейния ни бюджет, бе! На мен токът и бензинът ми са 30% от разходите!

С по малко над 9 млн. лв. го следват го Иво Прокопиев (човек на Плевнелиев), Николай Вълканов (спонсорчето на геолога Доган), Цветелина Бориславова (Банкята на Борисов). На 5-то място е общинският съветник от ГЕРБ Тодор Начев със 7,6 млн. лв. и т.н. Зам.- министърът на енергетиката на триадата Явор Куюмджиев твърди, че при ГЕРБ били присъединени 10 пъти повече ВЕИ мощности, отколкото при тях. Всеки българин плащал месечно по 12 лв. само за тях, общо 300 млн. годишно.

Предполагам, че е така. Но за пореден път премълчават кой написа първия закон за ВЕИ, откъдето тръгна златната треска. Така де, нека да им бяха дали една нормална печалба, па да видим дали щяха да се струпат като мухи на…

Министър Стойнев призова президента да се откаже да сезира КС за таксата от 20% върху приходите на вятърните и соларните централи. Не бива заради едни 2 млн., дето ще плати Прокопиев, да се спира цял закон. Пък някои слагат и Цветелина сред президентските приятели. Не знам дали е основателно. Но във всеки случай не е честно червените да пробутват Валентин Златев като човек само на ГЕРБ и Борисов. Златев, баща му, цялата им фамилия, целият им град дори са първо хора на партията и после на Борисов. А, ако искаме да сме изчерпателно честни, трябва да споменем, че рафинерията им я подари Костов. Иван Костов!

Абе, братя, видяхте ли Костов как нацепи Тиквата? Питат го какво мисли за изказването на Бойко пред посланиците, че „валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин”. И Костов вика: "За човек, който не може да прочете една страница текст, подобно изказване е много силно". Лелей… Една страница текст, без да уточнява специализиран, или научнопопулярен…

Изрично се поинтересувах какви са му аргументите на президентчето да сезира КС: таксата била правене на политика на парче, зелената енергия била бъдещето, плашели сме инвеститорите… Е такива дрън-дрън! Зелената енергия може и да е бъдещето. Но някои страни, като Германия например, малко го позагъзиха това бъдеще. Не че го отрекоха, но вече не го бързат толкова. А ние, като се гледат ВЕИ-мощностите ни, сме в бъдещето, в 2020-2025 г. Тъй че не за бъдещето реве Плевнелиев, а за настоящето.

Но не нашето…

Сряда, 18 декември

 „Труд”: „Хасан Адемов очаква безработицата през догодина да не надвиши 13%”. Браво. И на Хасан естествено, но и на новаторската конструкция на „Труд”. Прави впечатление, че нито един читател не е възразил на употребата на „през догодина”. То и на кое ли по-напред да възрази читателят, де…image

Понеже някой може и да не повярва, та ето и факсимиле от страницата на в. „Труд”

Чета друга дописка в „Труд” и ми прави впечатление как с дребна подмяна на думите опитват да направят голяма манипулация: "Отцепилите се от ГЕРБ не са съществени за организационния живот на партията". Това каза Цветан Цветанов по повод разцеплението на партията. Попитан защо всички, които напускат посочват неговото име като причина, той  отмести темата… Вътрешният министър не е проверявал всеки един в партията", коментира той отцепването на депутати и членове на структурите в страната.”

„Разцеплението”, „всички, които напускат…”, „членове на структурите в страната”… Създава се усещане за опашка на изхода. А тия „всички” са двама широко неизвестни депутати, които, както и да ги гледаме, са люспи и не правят разцепление. Може би през догодина да видим и разцепление, но засега има само два купени цървула. За членове на структурите в страната се сещам за Емо Фаса, Миро Мършата и едно майна в Пловдив, дето отиде при Дудука… Не че сме против да видим тия башибозуци разцепени, но всичко с времето си.

Наистина много бързат колегите: „Кой ще поеме отговорност, за критиките и загубата на еврофондове", заяви бившият зам.-председател на ГЕРБ.”

Как бивш, бе? Може би през догодина и това да стане, но засега си е актуален, лично проверихме на сайта на ГЕРБ.

Изобщо, колеги, с всеки изминал ден лъжете все повече, а днес лъжете направо като за утре! „Кабинетът раздава 22 млн. лв. предколедно на бедните”. Ама като прочетеш, виждаш, че само половината се дават на социалното министерство и то за да може Адемов да „разплати с тях дължими помощи и обезщетения”. Дължимите, а не нещо ексик! „В празничния бюджетен чувал ще има подаръци и за пощите, за населените места… и, разбира се, за касата на МС.” Това последното отива направо при бедните! „Стандарт”, дето е… „Стандарт”, е по-коректен: „Запушват с 22 млн. дупки по Коледа”.

Така ще ти раздаде някой 22 млн. на бедните…

Да не помислите, че давам „Стандарт” за пример?! Да пази Господ! Питат Борислав Цеков какво мисли за партията на Бареков. Те са малко като Мирча Кришан, за каквото и да става „на въпрос”, все намират начин да споменат краставицата. И Цеков отговаря с „ако”, „може би”, „едва ли не…” И те праскат заглавие: „Бареков може да оглави широк центристки съюз”… По принцип и аз бих могъл да го оглавя, ако изпълня няколко дребни условия. Даже моите ще са по-дребни от тия пред Бареков, щото, може да сме всякакъв, но поне не са ни скандирали „Филипов, ку*во!” Тук-там се намира по някой, който наскоро се е научил да чете и по тая причина няма откъде да знае, че сме изписали кофи мастило срещу Тиквата. Та ни приписва герберастки симпатии. Ама то без такива не може.

От МЗ съобщили за нов републикански рекорд. Очаквало се до края на годината да се родят 61 600 бебета. Най-малко новородени от 1945 г. насам! Лани са били 7000 повече. С една дума, дишаме във врата на Ватикана.

За бъдещето на нацията би била много показателна етническата структура на раждаемостта. Но тя не се съобщава. Не за друго, а щото би било етнически некоректно, нали всички сме български граждани!

От пресцентъра на президентството съобщават: „Президентът Плевнелиев удостои посмъртно с най-висшето държавно отличие 19 военачалници от Балканската война”. (Има си хас да е пожизнено!) Дал „Стара планина“ I степен с мечове на ген. Михаил Савов, ген. Иван Фичев, ген. Васил Кутинчев, ген. Радко Димитриев и другите прославени пълководци от войната срещу Турция. „Президентът Плевнелиев припомни подвига на Българската армия, която изнесе най-сериозните сражения срещу силите на Османската империя…”

С този акт, според нас, президентът отговори достойно на пантюркистките мераци на Ердоган, който оня ден почти си поиска Тракия. Вместо да му се обяснява като интелектуалец, както направиха от Външно, той направо му каза, че сме ги били и, ако трябва, пак ще ги бием. „Наш съдбовен дълг е да предадем спомена за техния подвиг на поколенията след нас…” Чак да се чудиш какъв ястреб се крие в този иначе хрисим човечец!

Агенти в президентството ни съобщиха, че Плевнелиев се договорил с федералния президент на Австрия Хайнц Фишер, с когото се вижда по-рано този месец, България да награди посмъртно и граф Никлас Салм, който ръководил отбраната на Виена срещу пълчищата на Сюлейман I през 1529 г., а също и полския крал Ян Собиески, който разбил турците при Хотин през 1673 г. И по този начин да подскажем на Ердоган, че ние сме част от Европа, в това число и Тракия. Не знам дали е верно.

Четвъртък, 19 декември

“Биволъ” докопали по някакъв начин от компютъра на общинския съветник от БСП Гергана Алексова списък с псевдонимите на активисти от софийската организация, натоварени да коментират из интернет. Това са т. нар. тролове, които обикалят сайтовете и пишат платени коментари. Във форума на „Сега” им виката „кутевчета”, във ФБ ги наричат кармазъ перекенде и т.н. Председателката на младежкото БСП в София Надя Младенова, с нелегално име sofia12, се подвизава в пет сайта. Най-активна е Петя Шерденова с партизански имена dimitrova77, dimitrova777, dimitrova05, която пише във всички 17 „наблюдавани” медии.

Машалла!image

Според скандинавските митове троловете са опасни същества, които най-много се страхуват от слънчевата светлина. Веднъж осветени, те се вкаменяват

Ето за това в „Редута.bg” махнахме коментарите. Нямаме нито нерви да четем тъпи послания, нито време да ги трием. Щото те не са само червените. Троловете на Пеевски-Бареков са далеч по-многобройни. И явно са по-добре платени, щото са много активни и нагли. И понеже са наясно с приятелските ни чувства към Бареков и ни преследват по цялата родина, за да ни кажат какво мислят за нас.

Нали си спомняте, че наскоро ви казахме какво мислим за безплатните работи? Като „Южен поток”, 7-ми блок на „Козлодуй”…  Е „Южен поток” вече не е сред безплатните. Вчера сме дали 191 млн. лв. БЕХ и "Газпром" вдигнали капитала на съвместното дружество "Южен поток България". Не се стряскайте, ама разправят, че тръбата на наша територия ще струва 3.5 млрд. евро…

Стойнев вика, че трябвало да има конкретни действия, не можело да стоиш на бюрото си и да смяташ, че нещо ще се случи…

02.11.2013 г.: „Нито един лев на българския данъкоплатец няма да бъде използван за строежа на "Южен поток".

Лъжец!

 „Доверието, вика, на инвеститорите в българската икономика се връща…” Щото някаква фирма почвала да строи пристанище на Дунав до с. Айдемир. Не цяло пристанище, де, две корабни места…

Американците изнесоха оня ден производството на електроди от Ихтиман в Унгария. А пък заводът за акумулатори "ЕнерСис" в Търговище прекрати голяма част от производството си и съкрати 400 от общо 500 работници. Все доказателства за завръщащото се доверие…

Петък, 20 декември

От СДВР предупреждават да се пазим от джебчии по празниците. Щото се появили едни лачени цигани, облечени модерно, фризирани, досущ като обикновените столичани. И знаели по няколко западни езика. „Случва се, разправя комисар Маринов от СДВР, когато колегите заловят някой джебчия, да не могат да разберат дали е българин или чужденец.” Те колегите на комисар Маринов са преимуществено монолингвисти, де... Та по тази причина в София е командировано всичко, дето може да върже две думи на език, различен от българския. И веднага дало резултат. Вече заловили две банди полиглоти. „Прави впечатление, вика комисар Маринов, че се наблюдават много нови подходи, затова е трудно да бъдат хванати.”image

Като ти се яви така марково и стилно, никога не можеш да го познаеш

Всичко е логистика. Казвал ли съм ви дето един приятел, моден спец, ми разправяше на какво се натъкнал на дефилетата в Милано? На първия ред седели само мургави експерти, които не били точно италианци. Изучавали новите тенденции при джобовете.

И накрая една статистика, на която можете да се позовете, когато тъщата ви рече пияница. Учени от Тексас доказали, че пияниците живеят по-дълго от въздържателите. В продължение на 20 г. наблюдавали 1824 души на възраст 55-65 г. За този период босилека гушнали 69% от въздържателите, 60% от пияниците и само 41% от умерените пиячи. Умерено пиене според учените, да уточним, е три питиета дневно. Но понеже американските питиета не са като нашите, та си запишете ракия и половина. И другото, което е важно да запомните, е, че „застраховката” е валидна докато пиете. Спрете ли, веднага се нареждате в рисковата група. Тъй че кажете му на оня дърт вампир, че вие не просто пиете, а се грижите за дълголетието си, белким го надживеете и се почувствате стопанин в собствения си дом…

БСП имали оная вечер предколеден купон с томбола. Лидерът на българските и европейските социалисти Станишев спечелил книгата на Айн Ранд „Новата левица: антииндустриалната революция”. Творчеството на Айн Ранд, както знаете, е с изразена социалдемократическа насоченост. Не ли? Ама то май не е имало голям избор. Щото другата възможност била новата книга д-р Филипов. Организаторите на томболата закупиха два броя целево. И помолиха да напишем някакво посвещение, ама да не е злобно. Що така ни имат за злобен… Написахме им най-милото, което ни хрумна: „От д-р Филипов с пожелание за щастлива и весела Нова година на Вас, или на нас.”

Не е ли мило?

Та такива работи стават из родината. През седмицата, докато се информирах, ми се стори, че са много смешни. А сега, като ги написах, гледам, че няма нищо смешно. Даже напротив. Не знам що така… Сигурно, ако се случваха на някой друг, а не на нас, щеше да ни е смешно. То даже има и такава теория. Че колкото по-близо си до обекта на подигравките, толкова по-малко ти е до смях. А ние сме много близо. Ние сме почти в обекта. В същност, нема що да се лъжем, ние сме си направо обектът.

 

To be continued през догодина

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-16-20-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3638609
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930