Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 08:41 - Бедни, бедни Сидеров...
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 5130 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 imageАтака пак се оля. Оля се свински, безподобно. За пореден път комбинацията самолет плюс алкохол въздейства на Волен Сидеров като червено на бик. Той (заедно с неизменния си кортеж от Гаджева и придружаващите го фашизирани малоумници) влезе в сблъсък още в самолета с директорката на "Алианс франзес" във Варна и аташето от френското посолство по въпросите на сътрудничеството в областта на френския език Стефани Дюмортие, а сетне налетя в автобуса на варненското летище първо на Димитър Бахнев – който си позволил да го определи подобаващо – като простак, а сетне и на униформен полицай, който се е опитал да възпре неговите буйнства.

В резултат: Варненската прокуратура вече е завела разследване за престъпление от общ характер; ГЕРБ за пореден път поиска оставката на Сидеров като председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията, а френското посолство повече от настоятелно напомни, че по силата на Виенската конвенция българските власти са длъжни да вземат необходимите мерки за да не се допуска посегателство върху личността на дипломатически служители, както и върху тяхната свобода и достойнство.

Всичко това обаче някак си не повлия на Сидеров. Вместо извинения той заяви, че “скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво” и че не смята да си дава имунитета – дори и главният прокурор да намери кураж да му го поиска (Сидеров недвусмислено го предупреди да внимава в картинката, защото щяло да има Видовден и за него). Вдигна глава и бодро отиде на митинг, където тази конспиративна варсия бе публично оповестена с екзалтирани крясъци и твърдения, че във Варна ги била посрещнала “една бандитска банда”, че скандалът бил атака от енергийната мафия – и че медиите били “хиени, продажници, лешояди, измекяри”. В добавка изпълни и намерението си да поиска оставката на местния областен управител Иван Великов, защото си бил позволил да върне старите имена на селища и местности, побългарени по време на възродителния процес – и го нарочи като организатор на активното мероприятие срещу светлата му личност.  

Как да разберем и как да понесем това поредно оливане? Най-лесно е с присмех: горкият Сидеров, за когото нуждата от психиатрична помощ става все по-насъщна. Има обаче и нещо наистина неразбираемо в неговото поведение, което дори менталните отклонения няма как да обяснят. А именно: поредното оливане дойде просто като по поръчка от досегашните му партньори в новата тройна коалиция. И преди всичко от БСП, чийто лидер Сергей Станишев изпитва определен политически дискомфорт от инцестното съжителство между социалисти и фашисти. Тъй де – нали все пак е шеф на ПЕС – някак си не върви временните му политически интереси да изваждат наяве общия корен между социализма и националсоциализма.

В началото на новата тройна безпътица Сидеров просто не можеше да сдържи радостта си като притежател назлатния глас, който направи правителството на Орешарски възможно. “Аз ще бъда вашият кошмар” – каза той от трибуната на народното събрание – и тези думи се отнасяха както до ГЕРБ, така и до новото полу-мнозинство, конструирано с негова помощ.

Търпяха го – въпреки манталитета му на несистемен играч – търпяха го наистина твърде дълго. Буйнстваше само както той си знае, водеше шпицкоманди по софийските улици, атакуваше телевизии, свинстваше по брюкселските ресторанти и гуляеше по световните курорти, додето горките му побратими от БСП и ДПС се потяха над измъчения си бюджет.

Сега обаче идват европейски избори, чийто резултат е съдбовен за управляващите – и персонално за техния лидер Сергей Станишев. Те трябва да докажат, че имат необходимия за управлението им минимум от доверие, а Сергей Дмитриевич трябва да напусне благоприлично лидерския пост в централата на европейските социалисти – и да духне по допирателната я като еврокомисар, я като някакъв синекурен шеф в брюкселската администрация. За постигането на тази цел факторът Сидеров пречи – и трябва да бъде отстранен колкото се може по-бързо и по-ефективно.

И го направиха, разбира се. Първо БСП му дръпна от ръцете златния глас, като купи двама депутати от ГЕРБ – при това евтино, само срещу обещанието за чадър срещу евентуалния и инспириран навреме интерес на прокуратурата сдпрямо някои техни не дотам законни сделки. И второ – в медиите внезапно протече цял потоп от информация за неговите разгулни воаяжи по световните курорти – за което едва ли е виновна енергийната мафия. Не – просто на Волен в момента му спретват активно мероприятие, абсолютно аналогично по своя характер с тези, които навремето бяха спретнали  на Бойко Борисов с флашките на ваклото Яне.

Разликата е само в едно: понеже в сравнение с Бойко Борисов е не особено интелигентен и доста налуден, придворните на БСП психолози вероятно са преценили, че той ще реагира неадекватно на ненадейния срив и на разразилите се сякаш от нищото атаки – с бездчинства, с наглост и с поркане – та да дано забрави поредното доказателство, че винаги е бил просто едно момче за всичко, на което по стечение на обстоятелствата са му дали за кратко да поиграе нечия чужда роля – например тази на истеричав подгласник, който да отвлича вниманието на хората от управленските безчинства на корупционерите.

Сега вече е излишен – и ще го ритнат, разбира се. Ще го ритнат, използвайки за целта собствените му бесове, породени от чувството му за малоценност и безпомощност. Ще го ритнат, за да се представят в благоприлична светлина пред електората си – а и защото неговият приемник, поредният политически трол на българския неокомунизъм, е вече налице – в лицето на дудука Бареков.

И какво да кажем за финал над този вече понамирисващ политически труп, комуто – благодарение на самозабравянето от мнимата власт – всичко човешко е вече чуждо? Какво друго, освен да перефразираме дядо Вазов: “Бедни, бедни Сидеров! Защо не си остана фотограф в литературния музей...”
Едвин Сугарев
http://www.svobodata.com/page.php?pid=13017&rid=154&archive=




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. ka4ak - Така се случва,след като конституционните съдии не са в ЗАТВОРА!!!:(
10.01.2014 09:08
И трите Партии,които крепят КЪРЛЕЖА,наричан Правителство,са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ,а последните избори и НЕВАЛИДНИ!!!:(((
цитирай
2. ssvetozar - Струва ми се съмнително
10.01.2014 12:28
кворумът да се крепи само на двамата отцепници от ГЕРБ.
Просто нещата ще са на косъм, някой може да се разболее, някой да отсъства и кворума ще пропадне. Пък и ако Атака твърдо каже, че излиза от парламента( както правеше ГЕРБ ), то този парламент само с БСП и ДПС става съвсем бутафорен.
Струва ми се, че Сидеров още им е нужен, ако не са решили да ходят на избори.
цитирай
3. kostadin - Най - доброто ни се случи най- после ...
10.01.2014 20:04
Най - доброто ни се случи най- после медиите оповестиха кой е виновникът.
Ама не бил съден още.
цитирай
4. born - Току що чух една квалификация, к...
10.01.2014 23:14
Току що чух една квалификация, която споделям . Става въпрос, че Сидеров е наричан Бялата Златка. Естествено Златка е аналогия на курва-с извинение.
цитирай
5. apostapostoloff - Виновникът за инцидента е
11.01.2014 03:33
келешът, който е обидъл Сидеров и е отнесъл един шамар. Малко му е било! Ака бях на мястото на Волен, щях направо да му разпоря гъза!

Ченгето е отнесло също така един шамар, но при самозащита, защото си е позволило да дърпа и блъска народен предствител.

"Атака" провежда феноменална предизборна кампания и ще вкара повече от трима свои хора в Европарламента. Това е много добре, защото точно тези хора ще ни защитават от нападките на идиоти като Фараж.

Повечето простовати българи не разбират това, но точно на това разчита мъдрият и хитър Волен. Ето че и собственикът на този блог е станал негов безплатен рекламен агент, който е достатъчно глупав за да не разбира основния принцип на успешната реклама: "Не е важно какво говорят и пишат за теб, важно е да говорят и да пишат за теб!"
цитирай
6. planinitenabulgaria - Последните избори бяха опорочени с разработката "Костинброд".
11.01.2014 03:41
Конституционните съдии с решението за секциите в Турция ги доопорочиха. ДПС е незаконна партия, но на главния прокурор му не дреме. Сидеров им трябваше, но с натиска въ рху двамата корумпирани депутати от ГЕРБ срещу промяна в подаването на глъсеца им при гласуването за да не ги дадат на Цацаров, вотът на хората бе подменен. Нищо не е както трябва да бъде, макар министърът на полицията да твърди, че българите били поумняли, защото разбрали, бе това правителство работи за тях и вече не протестирали толкоз много.
Аз мисля обаче, че и БСП и ДПС ги е страх от Сидеров и ще се абортират от намерението си да го разкарат от парламента. Освен това нито той, нито привържениците му са безопасни. Цацаров вероятно ще получи нови ДПС-БСП инструкции да промени позицията си и да излезе Сидеров от тая работа чист както Софиянси от съда. И просташкият сценарий ще продължи до следващите избори.
цитирай
7. staler - че лицето едвин сугаревич е небъ...
11.01.2014 05:31
че лицето едвин сугаревич е небългарин,криптоевреин и масон е известно на всеки които следи от време на време контраиоккестермедезинформацията в саита му свободата.ето и тук ,в горния текст,освен баналностите покраи сидеров четем ".....областен управител иван великов ,защото си бил позволил да върне старите имена на селища и местности,побългарени по време на възродителния процес......". и така какво ни казва дюнмето сугаревич?очевидно,това което сме заслужили да чуем,след като сме докарали нещата дотам,хора като сугаревич да са моралните ни ориентири.и така нашият евреи ни съобщава----старите имена в варненско са турските,а вие гои-гяури богоомразни,сте ги побългарили по време на възродителния процес. и добре че се намират измежду вас животните,някои като областния управител,готов да ни служи и да ни ближе......,та е възстановил божията на яхве,справедливост......ние какво да кажем---скачаи козел брадат,заедно с подобните ти,малко ви е останало.
цитирай
8. josarian - Ти, apostapostoloff, си всеизвестен патологичен случай, няма нужда да го доказаш.
11.01.2014 10:45
apostapostoloff написа:
келешът, който е обидъл Сидеров и е отнесъл един шамар. Малко му е било! Ака бях на мястото на Волен, щях направо да му разпоря гъза!

Ченгето е отнесло също така един шамар, но при самозащита, защото си е позволило да дърпа и блъска народен предствител.

"Атака" провежда феноменална предизборна кампания и ще вкара повече от трима свои хора в Европарламента. Това е много добре, защото точно тези хора ще ни защитават от нападките на идиоти като Фараж.

Повечето простовати българи не разбират това, но точно на това разчита мъдрият и хитър Волен. Ето че и собственикът на този блог е станал негов безплатен рекламен агент, който е достатъчно глупав за да не разбира основния принцип на успешната реклама: "Не е важно какво говорят и пишат за теб, важно е да говорят и да пишат за теб!"


Тъпак, ходи да целуваш ръчица на Долен!
цитирай
9. josarian - Сталер, Едвин Сугарев е един от малкото българи, които пишат и говорят истината. А ти си най-обикновен червено-кафяв бокук.
11.01.2014 10:51
staler написа:
че лицето едвин сугаревич е небългарин,криптоевреин и масон е известно на всеки които следи от време на време контраиоккестермедезинформацията в саита му свободата.ето и тук ,в горния текст,освен баналностите покраи сидеров четем ".....областен управител иван великов ,защото си бил позволил да върне старите имена на селища и местности,побългарени по време на възродителния процес......". и така какво ни казва дюнмето сугаревич?очевидно,това което сме заслужили да чуем,след като сме докарали нещата дотам,хора като сугаревич да са моралните ни ориентири.и така нашият евреи ни съобщава----старите имена в варненско са турските,а вие гои-гяури богоомразни,сте ги побългарили по време на възродителния процес. и добре че се намират измежду вас животните,някои като областния управител,готов да ни служи и да ни ближе......,та е възстановил божията на яхве,справедливост......ние какво да кажем---скачаи козел брадат,заедно с подобните ти,малко ви е останало.


Мястото на Предателя Долен е в мръсния канал на Историята. Но педи да изтече ще полежи из психиатриите, вервай ми - няма да може да преживее падането от високо.
цитирай
10. staler - за нормалните хора вашите скалъ...
12.01.2014 00:18
за нормалните хора вашите скалъпени чифутски истини отдавна не са божие откровение.колкото до сидеров---е хаиде ,де ,свалете го наи после,свършете и вие нещо полезно за тая страна.реално подкрепата за националните идеи и приоритети като наи важна част от програмата на едно следващо управление е няколко пъти по висока от това което материализира сидеров и ко.с други думи,ако вместо атака с сидеров,имаме национ.-отговорна партия на нормалния национализъм,очевидно тя ще е управляваща.това разбира се ,рано или късно,ще се случи и тогава на брадатите козли ще им се наложи да си спомнят за гладните години.дотогава-наздраве...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625775
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031