Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 21:21 - Ценоразпис на смъртта и мира в Украйна
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1374 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2014 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Те платиха прескъпо за позицията си... Няма кауза, която да струва и един човешки живот. Няма власт, която да заслужава и един човешки живот. Животът е движение, развитие напред. Стъпка по стъпка. Животът е уникален, дава се веднъж и всеки има право да го изживее, както сметне за добре. Има право да мечтае, да не мечтае, да вярва в приказки, на политици или да не вярва в нищо.
Човек не избира родината и роднините си. Ражда се на дадено място, което по-късно определя като родина.

В Киев, Украйна, за един ден загинаха 75 човека, а над 750 са ранени, много от тях тежко. Протестиращите в украинската столица искат промяна, предсрочни избори, сегашният президент Янукович да подаде оставка, страната да стане част от европейското семейство. Това искат хиляди. Други сигурно искат сегашното управление да продължи да е начело на страната и да продължи връзките с Москва, а президентът Путин да има думата, как да живеят украинците.

Все неща, които биха могли да бъдат спор, обществен дебат, противостоене между политически формации, скандал... Но се превърнаха в смърт. Загинаха хора, които искаха просто да бъдат чути. А бяха убити.

След близо денонощие непрекъснати преговори и десетки жертви президентът и опозицията в Украйна сключиха мирен договор. Споразумението включва предсрочни президентски избори до края на годината и връщане на конституцията от 2004 г. в конкретни срокове. Янукович подписал договора с каменно лице, описват медиите. Опозицията пък се колебаела до последно. Резултатът донесе въздишка на облекчение за всички украинци. И на част от европейците. Заслуга - запомнете това, имат Полша, на първо място, Германия и Франция.

Дали това е краят? Едва ли. И двете страни никога няма да забравят какво се случи на площада в Киев. Някои няма и да простят.

Втората поправка на американската Конституция дава правото на всеки гражданин (право на народа) да притежава оръжие, за да може да защити себе си и правата си, ако управлението на страната извършва действия срещу обществения интерес и интереса на отделния гражданин, както и да защитава страната си. Този текст влиза в сила през 1791 г. и е аргументиран с това, че не би било равностойно гражданте да се защитават с голи ръце, когато срещу тях има въоръжени формирования. Разбираме ли логиката на едно от най-демократичните общества в съвремието? Може би. Да, и там има убийства, психопати стрелят в училища, корупцията прониква в различни ведомства и офиси. Но властта не убива хората с различно мнение. Това е "привилегия" на комунистическата идеология. Тя единствена измисли "червения терор" като мярка за справяне с политическите опоненти.

 

Украйна е независима от 1991 г. Преди това 69 години е била в състава на Съветския съюз, но със собствен преставител в ООН. Населението е около 47 млн души, на територия от 603,5 хил. кв. км. Втора по територия в Европа след Русия.

Западна Украйна, където се намира и град Лвов, е настроена проевропейски и от години се чуват гласове за присъединяване към Полша, например. Всъщност част от тези региони са били някога полски, но са присъединени към СССР насилствено, по силата на плана Рибентроп - Молотов от 1939 г. Там движенията и опитите за отпор срещу съветската власт никога не са стихвали.

Има обаче и райони - Донецк, Донбас и др., които са проруски настроени. Там мнозина продължават да съжаляват за разпада на съветската империя и социализма. В тези райони немалка част от населението е рускоезично.

 

"Дори да извоюват своето, ще направим така, че да не могат да му се порадват". Това казва Сталин през 1934 г. по повод на някои спорове в ръководството на грузинските комунисти, кой да командва парада. Не искам да си представям как е завършила тази история.

 

В Киев завърши със 75 убити и над 750 ранени. Коя власт би се гордяла с това?

Коя власт би стъпила върху трупове, за да се задържи? Може би тази на Модуро във Венецуела, където протестиращи също бяха убити.

И какво точно прави Европейския съюз, за да спре убийствата в Украйна? Дали преговори, уговорки и обещания ще спрат смъртта, ако някой иска да властва на всяка цена? И докога...

 

Дарина Тодорова
frognews.bg/news_65969/TSenorazpis_na_smartta_i_mira_v_Ukraina/




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kostadin - Може и да се сърдиш ,но истината не е точка -еднаква от всички страни
25.02.2014 21:41
По
http://sharpnews.ru/news/4008/vy_dazhe_ne_dogadyvalis_kto_smotrjashhijj_na_evromajjdane/detail
http://sharpnews.ru/images/21/21b5680d80f75a616096f2e791affac6.jpg
Протестные акции, сбор людей на Майдане, борьба за идею – все это, по сути, ложится на плечи оппозиции. Но, как оказалось, за организацией противостояния власти стоит подготовленная группа американских граждан. Как сообщает на своей странице Фейсбук народный депутат Олег Царев (ссылаясь на источник информации из СМИ), все беспорядки в центре Киева проходят при содействии американского гражданина Финка Брайна. Американец постоянно курсирует между офисом «Батькивщины» на ул. Туровской и «Ударом» на Мечникова или посольством США. Под руководством Финка Брайна работает группа американцев (30 человек) сербского происхождения. Технологии революции у американских «специалистов» достаточно отработаны, поскольку на их счету числится организация революции в Грузии. В настоящее время главный руководитель Финк Брайн настаивает на захвате митингующими 90 (!) зданий с применением http://sharpnews.ru/news/4008/vy_dazhe_ne_dogadyvalis_kto_smotrjashhijj_na_evromajjdane/detailнасилия и жертвами. Финк Брайн — гражданин США, 1983 года рождения. 27 октября 2013 г. прибыл в Борисполь рейсом Париж-Киев. Дипломатический паспорт 910104001.
цитирай
2. josarian - Викаш тъпите и безмозъчни украинци се събралиоколо един хамериканец и го гледат в устата - каквото каже и това правят?
25.02.2014 21:58
А горкия Янукович, малко жертва си пада де, храбро отбранява държавата като избива предателите по Майдана.
А защо амриканец а не германец примерно? Или пък японец или пък англичанин? Дали пък не е севернокореец или венецуелец, м? Или пък някой дървен български комуняга от ДС и да е отишъл да прави провокации?
Хайде стига врели-некипели - в Украйна предстоят избори, тогава ще видим кой крив, кой прав. Мнозинството ще реши, не американците не руснаците а украинците.
цитирай
3. socialismus - Наистина много необективно четиво са скалъпили от frognews
26.02.2014 08:19
.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626166
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031