Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 20:34 - Средностистическият простак трябва да разбере, че няма връщане на социализма
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 11998 Коментари: 19 Гласове:
25

Последна промяна: 07.05.2014 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Русофилството у нас е плод на разочарованието от Европа и САЩ, каза в "Лице в лице " по bTV Румен Леонидов. Според поетът България не е била подготвена за членството си в Европейския съюз. Очакваше се, че ще ни залее река от мед и масло, но това естествено не стана. Ето защо много хора отново се обръщат към Русия, допълни той. 

Тези от тях обаче, които си мислят, че ще се върне социализмът – това няма да стане. Не може да се обясни на средностатистическия български простак, че България трябва да си извърви пътя към цивилизацията, заяви Леонидов. Той не се ангажира с категорично мнение дали ще има предсрочни избори след евровота.

Съдбата на света се решава в Донецк и в Славянск. Това заяви социологът Иво Христов. Проблемът на нашите политици е, че не вземат ясно страна. Те са разкъсани между Брюксел и русофилския си електорат, добави той. Според Христов евроизборите са тест за кабинета, а ситуацията преди вота е патова. 

По думите на политолога Анна Кръстева заради кризата в Украйна у нас се възобнови спорът между рософили и рософоби. Според нея обаче русофилите уважават не президента на Русия Владимир Путин, а великите творци на руската култура. Кръстева призова на евроизборите да се гласува така, че след тях хората в България да имат един по-достоен живот в рамките на Европейския съюз.
frognews.bg/news_69629/Rumen_Leonidov_Srednostisticheskiiat_prostak_triabva_da_razbere_che_niama_vrashtane_na_sotsializma/


 



Гласувай:
31



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
07.05.2014 20:51

Никога вече кървав социализъм!

45 години стигат! Времето е наше!


цитирай
2. josarian - Не tutankhamon661, времето за съжаление в момента е на простаците и на Мунчовците,
07.05.2014 20:58
които комунистите си създадоха като електорат, факт! Ние сме малцинство - огромна част от нормалните българи избягаха навън. И това също бе търсен ефект от червените фашисти...
цитирай
3. started - 3 КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТПАДЪКА / ПО А...
08.05.2014 02:29
3 КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТПАДЪКА / ПО АНТИБЪЛГАРСКАТА ЦИОНИСТКО-БОЛШЕВИШКА МЕДИЯ ВТV / СЛОВОБЛУДСТВАТ И МАНИПУЛИРАТ ТИПИЧНО ПО БОЛШЕВИШКИ, ТОЧНО КАКТО СА ИНСТРУКТИРАНИ ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ. ПРАВИ СА ЕДИНСТВЕНО В ТОВА ДА НАРИЧАТ ТУЗЕМНИТЕ ПОЛУ-ИДИОТИ,КОИТО ГИ ГЛЕДАТ И ИМ РЪКОПЛЯСКАТ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ПРОСТАЦИ /ЕЛЕКТОРАТ/ .ГЛЕДАНЕТО НА ПОДОБНИ ПОМИИ С УЧАСТИЕТО НА ВЪПРОСНИТЕ ОТРЕПКИ И НИЩОЖЕСТВА Е ПОД ДОСТОЙНСТВОТО НА НА НОРМАЛЕН И СВОБОДОМИСЛЕЩ ЧОВЕК,КАКТО И ОБИДА ЗА УМА И ИНТЕЛЕКТА МУ.НО ЯВНО НА ПОВЕЧЕТО ТУЗЕМНИ ЗОМБИРАНИ ПОЛУ-ИДИОТИ ТОВА ИМ ХАРЕСВА.ЧУГУНЕНИТЕ ИМ ГЛАВИ НАТЪПКАНИ СЪС СЪРПОВЕ,ЧУКОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ НЯМА КАК ДА ГО ПРОУМЕЯТ-ОТДАВНА ГИ ОТУЧИХА ДА МИСЛЯТ-НАЛИ ПАРТИЯТА-МАЙКА МИСЛИ ВМЕСТО ТЯХ.КАКТО КАЗВА ОРУЕЛ-"НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА"-ПРИ ТОВА СТРАШНА.КОМУНИЗМЪТ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ, А СВЕТОВНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА ПАРА."КОМУНИЗМА НЕ Е БОРБА НА БЕДНИТЕ ПРОТИВ БОГАТИТЕ.КОМУНИЗМА Е ЗАГОВОР НА СВРЪХ БОГАТИТЕ СРЕЩУ ЦЕЛИЯ СВЯТ И НА ПЪРВО МЯСТО СРЕЩУ СРЕДНАТА КЛАСА.КОМУНИЗМА Е ГЛАВНА ЦЕЛ НА САТАНИСТИТЕ". Докато ние, неиндоктинираните и незаразени с комунизъм българи не проведем абсолютна декомунизация,лустрация и съд над червената фашистка хунта,нищо в България няма да се промени и подобри.
цитирай
4. vmir - Мисия невъзможна.
08.05.2014 11:00
Онзи ден искаха да ме пълнят с олово, защото не се съгласих с тях, че мястото на бременна жена е между въоръжени сепаратисти, имаше и жена между тези ненормалници, колко отвратителна и лъжлива е в живота такава харпия мога само да се досещам. Изкараха ме фашист и майдановец заради тази забележка, един простак - старшина искаше да разстрелва всеки, който прилича на мен, "демократичтият" комунист ВВ1951 призоваваше Путин да избие фашагите, а ти очакваш от такива изроди да разберат нещо далеч по-нормално от извратените им представи и "мечти". Тая пасмина никога няма да разбере нищо, защото за нея мисленето се свежда до разпознаване на поръчкова целесъобразност, а всичките й житейски "успехи" са постигнати с вярна служба на терористи и измамници, почернили живота на милиони, за да ги отстранят от пътя си към властта в Кремъл.
цитирай
5. demonwind - Комунизъм, капитализъм,
08.05.2014 13:20
всички служат на един бог - парите... Лошото е, че някои си мислят, че едно време имахме пари. И не помнят как децата (ние) тогава се облизваха пред Кореком, откъдето единствено можеше да си купиш нещо сносно, а не шоколад "Кума лиса" например. Друг е въпроса, че това, което сега се продава като "био" и е на петорна цена, тогава си беше най-нормалната стока, ама както е казал народа - не може "и к*ра докрая и душата в рая" ;)
цитирай
6. apostapostoloff - САМО 500 000 българи са
08.05.2014 14:11
зад граница! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА! Не вярвайте на "вражески радиостанции" като bTV и Nova.

Евростат е категоричен- между 450 000 и 550 000 българи работят в чужбина. Това са най- изпадналите, най- пропадналите българи. Истината е, че в чужбина има много високи данъци, много високи цени, много високи наеми и много ниски РЕАЛНИ работни заплати.

Испанци, италианци и гърци работят де факто за 300 евро на месец, които имат покупателната сила на 300 лева.

Малко по- розово е положението в Германия, Франция и Англия, но и там РЕАЛНАТА работна заплата е около 500 евро.

Трябва наистина да си много изпаднал и пропаднал, за да работиш за тези мижави парици...
цитирай
7. borko83 - Чета ви бойките изяви в този форум от ...
08.05.2014 14:40
Чета ви бойките изяви в този форум от дъжд на вятър, само за да си припомня факта, че когато човек не иска да прогледне, нищо не помага.
За мен е непонятно как успявате да свържете идеята за социализма с Русия в този момент. Аз разбирам, че следвате политическата линия да се сатанизира Русия по всякакъв повод и навсяка цена. И да и си приписват какви ли не грехове от въздуха. Но на моменти губите връзка с реалността. Не че руснаците си нямат трески за дялане, но все пак от благоприличие човек трябва да се придържа към фактите. А ако не са му известни и няма от къде да ги получи, по добре да не се излага с подобни теми. Настояща Русия е много по-капиталистическа държава от която и да е държава в Европа. Европейските държава в последното десетилетие особено силно залитат наляво и това не е случайно. Погледнете само социалната им политика, за да видите характерните белези. Та тя по същество е дундуркане и отглеждане на маргинали и религиозни малцинства от третият свят. Идеята за ЕС всъщност е връщането на комунизма в Европа, неговата родина. Държавите от бившият соц блок насилствено (без референдум) бяха вкарани в кошарата ЕС, чиито висши чиновници постепенно ще си издействат все повече правомощия да се разпореждат с държавите от съюза. А държавите членки съответно ще губят суверенитет. Крайната цел е световните корпорации да се поставят над националните правителствата на държавите членки. Европа днес много повече прилича на СССР2 , колкото някога изобщо би заприличал евроазиатският съюз, ако бъде реализиран.
цитирай
8. demonwind - Апостоле, пак не си си
08.05.2014 14:54
пил хаповете... Не знам колко българи работят зад граница (данните на Евростат са за Европа, отделно поне в Щатите и останалия свят са три пъти по толкова), обаче знам например, че белгийците работят за най-малко 1300 евро ЧИСТО на месец (под това са социалните помощи). Освен това им дават поне по още 500 евро на месец под формата на ваучери за храна. В Германия ако си бил хамалин, може и да си вземал 500 евро (нелегален). Само дето имам съученик, дето си докарва ЧИСТО 3500 евро на месец, живее в едно приказно селце до Щутгарт и кара последен модел Мерцедес. И момчето не работи цар при това, а нормална административна работа в заводите на Мерцедес.
А, и да ти кажа за белгийците - вярно е, че плащат много високи данъци, за сметка на това обаче ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СА ИМ БЕЗПЛАТНИ! Става въпрос, че ти приспадат всички фактури, които си платил за лечение и образование на децата си за предходната година и де факто ти връщат най-малкото три заплати! И какво се оказва накрая? Че в България аборигените вземат най-много 13 заплата (частично), а белгиеца получава 14, 15 и 16, че и 17 заплата (защото и за летния отпуск също се полагат пари). И ако в България работиш за 800 лева (което е огромна заплата), то за тези пари трябва да си готов да те псуват, обиждат, унижават, едва ли не да те изнасилват психически всеки ден (тук влизат и глобите за щяло и нещяло, които намаляват заплатата ти понякога и до 500 лева), и то по 6 дена в седмицата по 13 часа (без никаква компенсация за извънреден труд...
Та ако ти не си успял в Германия, сърди се на себе си, другите не са по-прости от теб.
цитирай
9. demonwind - 7. borko83
08.05.2014 14:56
По-страшно е от СССР, там поне държаха хората със страх под дулото на оръжието, а тия дебелосери сега ги държат с глад. Много по-страшно е да умре детето ти от глад и студ в ръцете, отколкото да те застрелят на Берлинската стена...
цитирай
10. mamkamu - +
08.05.2014 16:12
Бе, той, средностатистическият български простак, отдавна е мнозинство в тая държава и затова тя сега е на тоя хал :) Него цивилизация му не требе :)

Тая Анна Кръстева по-големи глупости едва ли и могла да изрече. Дрън дрън... Това, че харесвам Гогол, Достоевски или Солженицин, например, не ме прави по-голям почитател на Руската империя. Напротив... Дори напоследък повечето книги, които чета са на руски. Това едва ли може да ме превърне в русофил!
цитирай
11. minevv - да
08.05.2014 17:01
аз съм българофил. но уважавам и харесвам руската, полска и англииска и американска култура.
Не към държавите, империите, лумпените, а към културата!!!!
цитирай
12. apostapostoloff - demonwind, хапове трябва да пиеш ти,
08.05.2014 17:44
ама работата е там, че хапове против глупост няма! Един твой приятел взимал 3 500 евро, т. е. една жена в трамвая ми каза...

Може ли да си такъв идиот?! 3 500 евро ЧИСТО взима Меркел бе, чукундур! Твоят приятел взима като всички немци около 500 евро и живее скромно, за да не кажа оскъдно. Най- много пари в Германия взимат лекарите и учителите. Сестра ми е омъжена в Германия и е учителка. Тя взима 2000 евро.

Братовчед ми направи на времето докторат (заедно с мен) и се ожени за германка. Като лекар взима точно 2009 евро, като 1500 евро дава за наем на тристайното си жилище. Твоите идиотщини ще ги разправяш на идиотите, с които общуваш, скапаняк нищожен!

Никакви 17- ти заплати няма в Белгия. Спри да дращиш идиотщини- не си и стъпвал там. В Белгия данъкът общ доход е точно 50 %, което означава, че те половин месец работят ангария. След като им удържат данъка, им остават 1300 евро, от които 1000 отиват за наем, защото, за разлика от нас, белгийците са бедни като църковни мишки. САМО 5 % от тях имат собствени жилища. И накрая остават с 300 евро за харчене при цени 2- 5 пъти по- високи от нашите.

В Германия живях 7 години и направих докторат там! Така че ти, джуруляк, не си ми на житейския опит, на образованието, на общественото положение и на парите!

Затова на "ти" ще говориш с оня алкохолик, дето те е създал случайно (плод си на пиянска чекия), за да живееш за нищо и да пукнеш за още по- малко.

цитирай
13. truthful - Никога вече кървав социализъ...
08.05.2014 18:54
tutankhamon661 написа:

Никога вече кървав социализъм!

45 години стигат! Времето е наше!




O, sancta simplicita! Би възкликнал поета. А какво ти е донесла прехвалената демокрация чадо?
Нима от 8 години не те пръскат с биологично оръжие КЕМТРЕЙЛС стотици самолети всеки ден?
Нима не ядеш повече от 1000 Е-та в храната и напитките?
Нима не си плащаш за здраве и за пенсия, която няма да дочакаш умнико, поради повишаващата се пенсионна възраст и години за стаж?
Нима не знаеш, че демокрацията е ПО-КЪРВАВА от "социализъма", при който все пак горе написаните неща ГИ НЯМАШЕ! Да не говоря, че цените и качеството на храните и напитките бяха КЪДЕ КЪДЕ?
Ама ти едва ли си чувал, че са сменили бактерията на киселото мляко и сиренето, чийто вкус едва ли помниш така като те гледам!? Сега ти просто ядеш БОКЛУЦИ И ПИЕШ ОТРОВА всеки ден, и ти се предоставя с пълни гърди ДА ДИШАШ И БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ, за което твоето правителство мълчи яко!
Средностатистическият НЕ ПРОСТАК - ДЕМОКРАТ !?!? да вземе да си отвори очите, ама много добре и да види на къде отива живота му? Към добро или към ...? И то сериозно, че времето лети и живота му също.
цитирай
14. chetohche - Както и да е, но нашата икономика ...
08.05.2014 19:48
Както и да е, но нашата икономика сега е три пъти по-малка като процент от световната, спрямо когато бяхме в СИВ и Вършавският. И жилищата на хората са от тогава, и всичко. . ДОРИ ВОЕННАТА ТЕХНИКА И САМОЛЕТИТЕ. Българинът живее най-на тясно в сравнение с останалите европейци. Статистиката показва, че площта, която се пада на човек от населението в страната ни, е сред най-малките на Стария континент - около 15 кв. м. За сравнение в Унгария живеят на по 20 кв. м, а в Германия се ширят на по 41 кв. м.
цитирай
15. vmir - Простащината напредва с бурни темпове, остава да се уточни източникът, който я фабрикува.
08.05.2014 20:57
Формата на простащината е ясна - неграмотни претенции за "разбиране" и непрекъснати лъжи тип ВВ1951 с които ни заливат непрекъснато с ясната цел да възпрепятстват всяко добро решение или реформа под претекст, че народът щял да бъде ощетен. Бандитизмът и подготвената в Кремъл опорноточкова диверсия се очертават все по-отчетливо. Посоките им се виждат и тук. Съпоставете твърденията на "капиталиста" и собственик на финансово-счетоводната компания ВВ1951, че комунистическата икономика била значително по-мощна от сегашната ни икономика и аналогичните простотии, които сипе неграмотникът горе за трикратно свиване на икономиката ни спрямо комунистическата. Става дума за общодостъпни данни, които се откриват за минути в нета, а наглото им упорито до смърт преиначаване показва само, че всички тези твърдения са бандитска фабрикация за подпомагане на бандитски намерения спрямо България. Въпреки ролята си на "демократичен" комунист, очевидна принадлежност към бандитизма има ВВ1951, защото няма начин човек, занимаващ се с финанси (и капиталист при това) да не знае какво е било състоянието на икономиката в различните моменти и какво означава да преиначаваш общодостъпните цифри, за да поддържаш широкомащабна заблуда в хората, които не разбират от финанси и счетоводство. Много пъти съм му обръщал внимание на нелепостите му, показвал съм му съответните данни, но за него съществува мотив много по-силен от истината, затова прави всичко по силите си да я подменя с поръчкови лъжи и измами. Онзи ден същият твърдеше, че било нормално бременни жени да участват в граждански сблъсъци, което е недвусмислено доказателство за безскрупулността, с която изпълнява поръчковите си подстрекателства срещу стабилността и гражданския мир в България.
цитирай
16. demonwind - Леле Апостоле,
08.05.2014 21:20
Сега се уверих, че не си нормален... Че поркаш, поркаш, ама ти идва в повече... Не само че съм стъпвал в Белгия, ами живея в Белгия и работя тук. Няма да ти казвам колко взимам, че ще се уплашиш, пък и не е мястото за подобни хвалби. Толкова си бил и доктор - освен ако не си завършил в академията на Меги Дерм на остров Зюлц - ама не знам дали ти става за там.
Живей с тия блянове, хората си живеят охолно в чужбина - поне някои, не включвам себе си - а ти ходи по телевизиите да показваш налудничавия си поглед. Май ти бленуваш най-много за комунизма, ама вече го няма, уви... Поне си продай китарата, да вземеш някой лев, ако не е орФендер, разбира се, че знае ли те човек...
цитирай
17. kostadin - Радвам се, че разбрахте -мнозин...
11.05.2014 22:26
Радвам се ,че разбрахте -мнозинството от народа не мисли като вас .Вие сте някакви лумпени и платени викачи. И така е не само у нас В цяла Е"вропа е пълно с одобряващи руските действия хора.
И понеже претендирате ,че сте демократи изпълнете първата и последната повеля на демокрацията Подчинете се на мнозинството со кротце и со благо.
цитирай
18. minevv - do kostadin
12.05.2014 17:47
кефиш ме
цитирай
19. kostadin - Всъшност поставеният в заглавието ...
13.05.2014 10:33
Всъшност поставеният в заглавието на поста термин средностатистически простак не е разтълкуван от автора .Може би говори за русофобите или пък за глобалистите или най- простичко казано за хамериканските демонократи
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625112
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031