Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2014 08:28 - ДА ЗДРАСТВУЕТ ЕВРОПА!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 7517 Коментари: 24 Гласове:
9

Последна промяна: 08.05.2014 08:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Добре е да се знае историята. Понятие "обявяване на Втора световна война" не съществува. То се появява много по-късно, за да означи агресията на Германия срещу Полша на 1 септември 1939 г. и агресията на СССР срещу същата държава - Полша, седмица по-късно. СССР бързо разширява своята агресия и срещу Финландия, а след това и срещу Естония, Литва и Латвия. Така отговорност за разпалването на серия от войни в Европа в края на 30-те години имат две държави – едновременно и съгласувано - пакт Рибентроп - Молотов, и поотделно. Това са тоталитарните държави СССР и Германия, доминирани от две античовешки идеологии - комунизъм и фашизъм. Тези агресии на фашизма и комунизма в Европа водят и до включването във военните действия и на страни извън Европа. Тогава именно се появява и понятието "Втора световна война". Кой е "победител" в нея? Първо - народите на Европа. Второ - европейските държави, които веднага след войната изграждат постепенно свой непоклатим и до днес съюз наречен Европейски съюз. Затова и на 9 май ще честваме Денят на Европа, а не Денят на победата. Защото няма как да честваме агресор, подпалвач на Втората световна война! Не случайно СССР - подпалвачът на Втората световна война, се разпадна, докато победителите в нея - европейските държави не само се обединиха, но и непрестанно разширяват своето обединение. При това го правят спокойно, културно, без да притесняват никого. Затова и ние българите, като истински европейци, членове на Европейския съюз, след 2 седмици ще избираме евродепутати, а не депутати в парламента на СССР. 
Да здраствует Европа! Да здраствует европейская Болгария!
Александър Йорданов
www.facebook.com/photo.php
 



Гласувай:
11



1. анонимен - Честит
08.05.2014 08:46
празник на обединена Европа! И нека си спомним знаменитата зала на часовниците на Ке Д'Орсе, където се ражда първоприемникът - Европейската общност на въглищата и стоманата.
цитирай
2. minevv - дбд
08.05.2014 09:34
пълни глупости
Поне се осведоми че войната почва с ауслюса и със судетите.
точно милата ти европа продаде австрия и чехия на хитлер, че да стане по -силен
Чембърлейн - спасихме мира!!
хахахахаххаа демагози сте
и не забравяйте - хитлер е демократично избран ;-)
цитирай
3. christotamarin - Няколко забележки и от мене..
08.05.2014 11:09
Естествено, Хитлер не е искал да започва световна война. Той искал да завладее светът на малки хапки. Много добре е съзнавал (прочетете го в Mein Kampf), че Германия не трябва да води война на два фронта, защото я чака поражение, както и в първата световна война.

Аншлусът на Австрия е мирен. Австрия се присъединява към Германия доброволно. Това не е било повод за война. Санкция за този аншлус от страна на Великобритания и Франция няма и не била нужна.

Анексията на Чехословакия от Германия е вече повод за война. След тази случка друга подобна нямаше допреди анексията на Крим от Русия. Анексията на Чехословакия от Германия е била преглътната от демократичните държави, както и сега анексията на Крим ще бъде преглътната. Обаче след анексията на Чехословакия от Германия съглашения между демократичните държави и Германия, подобни на Мюнхенските преди това, са вече невъзможни. Германия е разпозната като агресор, с реваншистко, нагло и арогантно поведение, да се преговаря с когото е престъпление. И сега, след анексията на Крим, Русия се представя като нагъл и арогантен агресор-реваншист.

И тъй, след анексията на Чехословакия Хитлер се принуждава да си сътрудничи със Сталин и да подели с него следващата плячка - Полша. Западните демокрации не могат да го преглътнат и това събитие вече се счита за начало на 2-рата световна война в Европа (в азиатският далечен изток по онова време войната вече се водела).

Мюнхенските съглашения (септември 1938) допускат лека ревизия на парижките договори и дават на Германия Судетите - погранична област между Чехия и Германия. Да не забравяме, че чрез подобна лека ревизия на парижките договори и България си връща Южна Добруджа (септември 1940). Проблемът е, че няколко месеца след Мюнхенските съглашения Германия анексира цяла Чехословакия (март 1939). А междувременно, между септември 1938 (Мюнхен) и март 1939 Германия принуждава Чехословакия да даде автономия на Словакия. Сещате ли се коя държава сега, след като си е отхапала вече парче от своята съседка, иска от нея да да стане федерация, т.е. да даде автономия на териториите си (тъй че да не приседне на звярът някоя по-голяма хапка)?

цитирай
4. christotamarin - Някои съпоставки ..
08.05.2014 11:33
Съпоставяме Германия в навечерието на 2-рата световна война и Русия сега.

И Германия тогава, и Русия сега са обладани от реваншистки бяс. Германия двадесетина години преди това е загубила 1-вата световна война. Русия (под името СССР) преди двадесетина години загуби 1-вата световна студена война.

И Германия тогава, и Русия сега са управлявани от демократично избрани лидери, които се радват на всенародна любов и практически могат да правят, каквото си искат.

Тогава западните демокрации били юдомасонски, сега освен това са и "педераски".

И така нататък .. върнете се към предишният ми коментар.

Хитлер си вкарва автогол с анексията на Чехословакия. Ако не беше тази анексия, то Германия би могла по мирен път да си осигури коридорът към Източна Прусия през Данциг/Гданск (това било конкретният повод за началото на 2-та световна война в Европа), чрез някакво съглашение, подобно на мюнхенското. Обаче Хитлер го изключват от клубът на цивилизованите нации и съглашения с него вече са недопустими.

Путин също така си вкара автогол с анексията на Крим, подобно на Хитлер след анексията на Чехословакия. На Путин и на Русия от този момент НАТО ще гледа като на враг.
цитирай
5. dekost - въпрос
08.05.2014 11:37
Вярно ли е, че разпадането на Чехословакия се празнува в Словакия като ден на независимостта?
цитирай
6. christotamarin - Става дума за две фашистки, тоталитарни античовешки идеологии ..
08.05.2014 11:49
Така отговорност за разпалването на серия от войни в Европа в края на 30-те години имат две държави – едновременно и съгласувано - пакт Рибентроп - Молотов, и поотделно. Това са тоталитарните държави СССР и Германия, доминирани от две античовешки идеологии - комунизъм и фашизъм.

Двете античовешки идеологии са комунизъм (интернационал-социализъм) и нацизъм (национал-социализъм). И двете са фашистки, тоталитарни.
цитирай
7. christotamarin - Кой е победител във 2-рата световна война..
08.05.2014 12:15
Официално победителите във 2-рата световна война образуват клубът на постоянните членки на съветът за сигурност на ООН. Това са САЩ, Великобритания, Франция, Китай и Русия (като наследник на СССР). Всяка от тях има право на вето и практически ООН не може да вземе решение против волята на някоя от горните държави. Само някоя-друга декларация на общото събрание на ООН може да мине, но засегнатата страна би могла да не й обръща внимание (както сега Лавров може просто да си го смени контингетният крачол след декларацията на общото събрание на ООН срещу анексията на Крим от Русия).

Обаче от победител до победител има разлика.

Най-големият, абсолютният победител са САЩ.

От една страна, СССР изтърпява големи загуби, както човешки, така и материални. Без помощта на САЩ, стратегическа и тактическа, СССР щеше да капитулира. Затова, от друга страна, СССР може да се счита и за наемник на САЩ във войната срещу Германия и Япония.

На Франция еднакво би прилягало както мястото сред победителите, така и мястото сред победените. Тя е сред победителите заради нахалството и високият ръст лично на Шарл дьо Гол.

Китай няма заслуги към европейският военен театър. А и в резултат на войната Китай и досега е разделен (континентален Китай и Тайван).

Великобритания е истински и заслужил победител. Обаче губи много. В началото на войната, още преди Пърл-Харбър (декември 1941), Великобритания сключва споразумение (на Азорските острови) със САЩ. САЩ обещават помощ на Великобритания във войната й срещу Германия, а Великобритания обещава на САЩ да разпусне колониалната си империя. След войната Великобритания спазила обещанието си. Днес Индия, Пакистан, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Кения и т.н. са независими държави, мирно отделили се от колонията-майка. Така се слага край на британската империя, в която слънцето не залязвало. Забележете, че френската колониална империя се разпадна с много кръв (и в Индокитай, и в Алжир), а пък португалската колониална империя се разпадна едва през 1975.
цитирай
8. christotamarin - До 1993 не е имало никога независима Словакия ..
08.05.2014 12:56
dekost написа:
Вярно ли е, че разпадането на Чехословакия се празнува в Словакия като ден на независимостта?
Ами какво друго да празнуват словаците?

Но имайте пред вид, че разпадът на Чехословакия стана по взаимно съгласие. Мотивът на Словакия - "национална еманципация", а мотивът на Чехия - да се оттърси от територия с по-слабо икономическо развитие. Ако аз бях разумен словак, щях да съм против разводът. Представете си такъв развод по взаимно съгласие - жената иска еманципация от мъжът, а мъжът иска повече да не я храни и облича. Поведението и на двамата е не съвсем разумно, но обществото го приема.
цитирай
9. christotamarin - Желаното бъдеще за Европейският съюз..
08.05.2014 13:05
Желано от кого? От мене, например. Но и от САЩ. Засега обаче европейското електорално стадо му се противопоставя.

Съединени европейски държави. United States of Europe - USE.

USE it, please. God bless Europe.

САЩ предоставят съвсем подходящ модел на федеративно устройство между неравни субекти.

И нека официалният празник на USE да е 9-ти май, денят на Европа.
цитирай
10. germantiger - ...
08.05.2014 13:19
2. minevv - дбд
09:34
пълни глупости
Поне се осведоми че войната почва с ауслюса и със судетите.
точно милата ти европа продаде австрия и чехия на хитлер, че да стане по -силен
Чембърлейн - спасихме мира!!
хахахахаххаа демагози сте
и не забравяйте - хитлер е демократично избран ;-)

...

Ако не те познавах виртуално и ако нямах уважение към теб (каквото имам) бих те нарекъл глупак заради предходните "разсъждения"!

Следвайки твоята логика - войната започва не с аншлуса, а с края на Първата Световна - там е заровено кучето и понеже не знаеш - демократично в Австрия след края на ПСВ е проведен референдум за СЪЕДИНЯВАНЕ НА АВСТРИЯ С ГЕРМАНИЯ, КОЙТО РЕФЕРЕНДУМ НЕ Е УВАЖЕН ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПСВ, А РЕЗУЛТАТА Е БИЛ НАД 80% ЗА.

На автора на постинга:

Пропуснал любочовешките демократични "режими" в същото време през всв;
Франция като владетелка на стотици племена и народи в колонии
Англия като владетелка на още повече стотици от споменатата Франция
бъдещите ползвачи на нуки-ядрено оръжие - САЩ - все човеколюбиви

Христотамарин обяснимо НЕ е коментирал след истринския победител, кой е истинския загубил и германската трагедия не го вълнува - няма и за какво - като българин с право не го интересува, като човек - очаквано от българин не ме изненадва.
цитирай
11. minevv - добре де
08.05.2014 14:06
загубили са всички хора
Причината е в прераспределението на ресурсите
и да- войната започва дълго преди 1св.
но преди 2св положенето е точно такова- великите сили/сиц/ предават колкото могат на хитлер
Подигравката ми с чембърлейн си е истина
И също смятам , че демокрацията не става за нищо
И тъй като съм си Българче,. нас също ни порязват след освобождението ...
то и затова е завета - винаги с германния никога против русия
цитирай
12. christotamarin - Всяка война е трагедия .. и vae victis - горко за победените
08.05.2014 14:15
Всяка война е трагедия .. и за да няма война, трябва всеки опит за реваншизъм да се пресича в зародиш.

Какво да коментирам кой е истинският загубил, като е пределно ясно. На европейският театър, Германия е загубила 2-рата световна войната. Милиони жертви - мъртви и осакатени - сред военните. Милиони жертви - мъртви и осакатени - сред цивилните. Милиони жени обезчестени. Огромни разрушения. Загуба на обширни територии на изток. Друга обширна територия на изток опустошена от последвалият комунистически експеримент.

Обаче_1. След като е прочел Main Kampf, разумен човек не би трябвало да гласува за Хитлер, независимо от всякакви други съзидателни идеи. А за Хитлер са гласували масово, опиянявали са се от речите му, народът си го е обичал фюрерът.

Обаче_2. След антиеврейските погроми в Германия разумен човек не бивало да гласува повече за Хитлер. Разумен човек би следвало да осъзнае, че Германия застава срещу САЩ и не може вече да се надява на нищо добро.

Обаче_3. След анексията на Чехословакия разумен човек в Германия би трябвало съвсем да осъзнае, че със Хитлер начело Германия нищо добро не я чака.

Обаче_4. Ако Хитлер обичал Германия и германците така, както германците обичали НЕГО, той би подписал безусловната капитулация на Германия веднага след десантът в Нормандия (юни 1944). Защо пък ТОЙ да не се жертва за Германия, след като толкова германци вече са се жертвали за НЕГО? Защото той лично се е считал за по-важен от Германия. Самоубива се с мисълта, че Германия не го заслужавала. И каква е тая операция в Ардените по време, когато няма кой на изток да спре орките? Безумие тотално.

Утеха. Това, че германците, уж цивилизовани европейци, въпреки всичките тези обстоятелства пак гласували за Хитлер, ми дава утеха. Иначе как бих преживял фактът, че българите, уж цивилизовани европейци, масово гласуват за БСП и други фашистки партии?

цитирай
13. christotamarin - Всяка война е трагедия .. (продължение)
08.05.2014 14:27
Всяка война е трагедия .. и за да няма война, трябва всеки опит за реваншизъм да се пресича в зародиш.

Трябва да се противопоставяме на арабският реваншизъм спрямо Израел.

Трябва да се противопоставяме и на руският реваншизъм спрямо Украйна.

Иначе - война. Я студена, я гореща. Реваншистите да горят в адът.


цитирай
14. christotamarin - Оптимистично .. тези, на които им е дошъл акълът в главата, просперират
08.05.2014 15:04
Страните, загубили 2-рата световна война, Германия и Япония, са си взели поука. Взели са мерки за предотвратяване на реваншизмът. Съюзили са се с най-големият победител, САЩ, и просперират. Както се казва, дошъл им е акълът.
цитирай
15. minevv - zabludaaaaa christotamarin
08.05.2014 15:23
не е така!
по-скоро победителите са си поделили света и всеки си върви по определения им път.
Народите са доказали че са малоумни
и историята казва, че никои не се е научил урока на историята ;-)))
цитирай
16. christotamarin - Причината не е в преразпределението на ресурсите ...
08.05.2014 15:36
minevv написа:
Причината е в прераспределението на ресурсите ..
Ако всички страни са демократични, не би трябвало уж да водят война. Но не е така. При демократичните страни войните определено НЕ СА за преразпределение на ресурсите, макар че победителите винаги се чувстват длъжни да го правят, поне за да покрият загубите. Демократичните страни могат да се вкарат във война от собственото си електорално стадо, и това е най-честият механизъм. Например, Русия и Франция по тази причина влизат в 1-вата световна война. Обаче Германия например влиза в 1-вата световна война заради бюрокрацията. Е, във 2-рата световна война Германия влиза по "нормалният" начин, заради електоралното си стадо.

Възможността електоралното стадо да вкара страната си във война е дефект на демокрацията. Но по-добро от демокрацията не е измислено, както бил казал Чърчил. Има аналогия на това поведение на електоралното стадо. Много пъти се е случвало човешката тълпа да стъпче до смърт десетки и стотици (например в софийската дискотека Индиго преди години). Човешката тълпа може да възприеме поведение на обезумяло стадо от двуноги. Бягайте надалеч, ако това се случи покрай Вас. Емигрирайте без колебание от страна с обезумяло електорално стадо.

minevv написа:
И тъй като съм си Българче,. нас също ни порязват след освобождението ...
И ако освен че сте Българче, имате способност да разсъждавате нормално и безпристрастно, бихте съобразили, че преди освобождението нас ни няма. Или ако уж ни има, нямали сме нищо. И да бъдем благодарни на това, дето са ни дали.
цитирай
17. minevv - стом минахме на лични обиди - моля
08.05.2014 15:58
аз да мисля мога, но никога не съм разбирал заблудените глупаци ;-)) уви
демокрацията е измама,, ето то уса -- и коко е миролюбива.
Теорията за тълпата е оправдание на глупавите за простотията си --- пак уви
и доста поработих с чуждестранни маймуни-- та съвета ми е - наистина.. бягайте от тук,. че поне умните да останем и да оправим нещата- все пак не сме предатели на народа си
цитирай
18. christotamarin - Да бе да,
08.05.2014 16:20
Мислите си, че вие умните, дето ще останете, чорбаджии ще станете и циганите ще ви слугуват. А бе защо ми се струва по-вероятно Ахмед ага и Лютви бей да са чорбаджиите, а да слугувате вие, заедно със Сергей и Волен. Просто се поогледайте.

Човек, разсъждаващ нормално и безпристрастно, не би нарекъл колегите си "чуждестранни маймуни".

minevv написа:
пълни глупости
Поне се осведоми че войната почва с ауслюса и със судетите.
И сега щом минахте на лични обиди, поне се осведомете дали е било ауслюс или ауспух, или пък друга някаква простотия, излязла от устата на чуждестранна маймуна.
цитирай
19. minevv - а защо не
08.05.2014 16:42
1. имах в предвид , че тези коиото останат ще продължат да бачкат здраво, без да им се пречкат .. тия дето пречат
2. уважавм мисленето ти , но не е моето... и е ме характеризира
и повярвай,, колко много сме различни от иноземците...
3. местан , волен и сие... не вървят пред нас...
винаги съм ги зачертавал на бюлетина... а не съм се правил на ощипан мързел.. и да не гласувам ;-))
цитирай
20. germantiger - РЕ
08.05.2014 16:54
12. christotamarin - Всяка война е трагедия .. и vae victis - горко за победените
14:15
Обаче_1. След като е прочел Main Kampf, разумен човек не би трябвало да гласува за Хитлер, независимо от всякакви други съзидателни идеи. А за Хитлер са гласували масово, опиянявали са се от речите му, народът си го е обичал фюрерът.

Обаче_2. След антиеврейските погроми в Германия разумен човек не бивало да гласува повече за Хитлер. Разумен човек би следвало да осъзнае, че Германия застава срещу САЩ и не може вече да се надява на нищо добро.

Обаче_3. След анексията на Чехословакия разумен човек в Германия би трябвало съвсем да осъзнае, че със Хитлер начело Германия нищо добро не я чака.

Обаче_4. Ако Хитлер обичал Германия и германците така, както германците обичали НЕГО, той би подписал безусловната капитулация на Германия веднага след десантът в Нормандия (юни 1944). Защо пък ТОЙ да не се жертва за Германия, след като толкова германци вече са се жертвали за НЕГО? Защото той лично се е считал за по-важен от Германия. Самоубива се с мисълта, че Германия не го заслужавала. И каква е тая операция в Ардените по време, когато няма кой на изток да спре орките? Безумие тотално.

...

От мен "РЕЦИПРОЧНО", стига да го знаеш, но явно йок в знанието ти

1. След като човек знае това: Още през войната американския еврейн Моргентау пише книга и план за демографското убийство на Германия. Книгата му ЗАПОЧВА С ПРЕДИСЛОВИЕ НА ФРАНКЛИН-ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ И Е БИЛА ВЪЗПРИЕТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОН! Друг еврейн – Теодор Кауфман пише още в 1941г., че германците трябва да бъдат стерилизирани! - след това РАЗУМЕН ЧОВЕК НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГЛАСУВА ЗА РУЗВЕЛТ И СИЕ

2. След германофобските погроми в САЩ - забрана на германски училища, забрана на германски вестници, забрана на германски организации и германски праздници - разумен човек не би гласувал за никакво американско правителство

3. След заграбването посел войната на германските ИЗТОЧНА И ЗАПАДНА ПРУСИЯ, ПОЧТИ ЦЯЛА ПОМЕРАНИЯ, СИЛЕЗИЯ, ЧАСТ ОТ ИЗТОЧЕН БРАНДЕНБУРГ - разумен човек въобще не трябва да гласува за нищо на Изток

4. Абсолютно правилно като критика към мустака - съгласен.
цитирай
21. milady - minevv !! ейй , много маймуни в главата ти..
08.05.2014 16:57
БЪРБОРК0 ,за КъФ се имаш ,a....
programmer бил / кога ..къде ??!!!
Айде ,чакам на ЛС ,прати ми последната програма ,
дето ..я „изработи“ .Чакам ...
цитирай
22. minevv - до milady
08.05.2014 17:26
я, пак изпълзя.!?!?!?!??
ела ми с флашка.. че сега съм на 'сял' та редовете са милиони
и добре , чакай...
все някои ще ти пише
А за какъв се има - ми човек, обременен да слуша същества кат теб.... о semlicita ;-))
цитирай
23. christotamarin - Уважаеми germantiger, отговарям Ви другаде.
09.05.2014 01:50
germantiger написа:

20. ..


http://christotamarin.blog.bg/history/2014/05/08/bitte-schoen-danke-schoen-bitte-schoen-danke-schoen-bitte-sc.1263333

.. Bitte schoen - Danke schoen - Bitte schoen - Danke schoen - Bitte schoen - Danke schoen ..
цитирай
24. анонимен - Добро утро!
09.05.2014 08:08
https://www.youtube.com/watch?v=Jo_-KoBiBG0
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626357
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031