Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 16:00 - БСП е антиевропейска партия
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Най-лошото

То вече се случи. До вчера можехме да се залъгваме, че членството на България в ЕС е все пак някаква защита, която принуждава политическите мародери, заграбили властта, да спазват известно приличие и поне за пред света да се придържат към европейските ценности и норми на поведение. Днес вече не можем – и България не е същата – нейното правителство и управляващата партия заявиха открито своята антиевропейска позиция.

След много предупреждения ЕК оповести началото на наказателна процедура срещу страната ни – заради проекта “Южен поток”, погазващ договорените в третия енергиен пакет норми и принципи. В отговор българското правителство заяви, че ще реализира проекта въпрекиевропейските санкции. Трябвало било “да проявим характер” – според Димитър Дъбов. Паралелно с това Александър Милер, президентът на Газпром, имаше нахалството да обяви, че ЕС не може да спре строежа на “Южен поток”. Просто ще се строи – и толкоз. Може би защото “корица не птица – и болгария не заграница”.

Шикалкавенето беше дотук. Дотук бяха и лъжите на Стойнев и Орешарски за това как са протекли разговорите им с Йотингер и Барозу, опровергани между впрочем от техните говорители. Дотук с твърденията за това как “Южен поток” бил европейски проект, как всички изисквания на ЕС били спазени или щели да се спазват.

Маските паднаха и истината лъсна: става дума за геостратегически проект, който обслужва единствено руските интереси. За примката, с която Путин ще обеси Украйна – както писаха и пишат наблюдателите в цивилизования свят, към който май вече не принадлежим. И за никаква диверсификация не става дума – а за още един коридор за руското влияние у нас – с цел България да бъде откъсната от ЕС и натикана отново в сферата на влияние на Москва.

Междувременно БСП направи анализите, за които говореше Станишев. И го остави в лидерска позиция – след позорното поражение, което партията му претърпя. И какви били според Изпълнителното бюро причините за електоралния колапс на столетницата? Забележете само: проевропейската политика, водена от външния и военния министър във връзка с окупацията на Крим и провокациите в Украйна.

По-ясно заявяване за това, че БСП е антиевропейска партия, чиято основна функция е да обслужва руските интереси в България, едва ли може да бъде измислено. Въпросът  е какво правим ние тук – какво правят огромната част от българските граждани, които обитават страната си с чувството, че са част от цивилизована Европа. Стоят и гледат как ни нахлузват стария кремълски ярем, как въстановяват старата “народна” република ли?

Ясно е какво ще се случи оттук нататък, ако само стоим и гледаме. Ще наложат санкции – примерно по десетина хиляди евро на ден. След това ще започнат да спират поетапно европейските фондове – за което президентът Плевнелиев вече предупреди. И като видят, че и това не помага – и че тук се слуша волята на Газпром, а не на българския народ, ще потърсят начини да ни покажат вратата.

След което никой повече няма да заминава на гурбет, а студентите ще трябва да учат тук – искат или не искат. Крехката демократична фасада ще се разпилее, икономиката ще попадне под контрола на станишевите олигарси, фалиралата енергетика ще стане собственост на руски концерни, ДС ще възобнови дейността си под кодовото наименовение ДАНС, ще бъде наложена повсевместна цензура, а непокорните блогъри ще бъдат пращани в затвора. България ще се превърне в двойник на Белорус – и основен бастион за руските интереси на Балканите.

Пред прага сме на всичко това. И има само един начин да избегнем съдбата си. Този, който видяхме на Майдана.
Едвин Сугарев
www.svobodata.com/page.php




Гласувай:
11



1. анонимен - Има
07.06.2014 16:23
много случаи, в които не съм била съгласна със Сугарев, но тук съм съгласна с всяка негова дума.
И само като си помисля, че в един момент възлагах някакви надежди на Станишев, че ще промени нещо в БСП....
цитирай
2. 1997 - Забраванковци
07.06.2014 18:44
Кой български Президент подкрепи влизането ни в ЕС и НАТО?
А колко позорно е крушението на една парти, на която се наложи да измами Кунева та с нейното теглене да изпрати евродепутат след като е събирала хора от тук до Луната.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625804
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031