Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2014 10:00 - Тези дни започна голямата битка за България
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 7630 Коментари: 26 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Макар България май още да не е съвсем наясно, тези дни започна голямата битка за България.

Първо, руснаците постигнаха в Украйна всичко, което поискаха. Те си взеха Крим и вече няма да им се налага да водят преговори на всеки десетина години с украинците за правото да ползват единствената си южна воненно-морска база. Окървавиха Източна Украйна до степен, че конфликтът да остане нерешим вероятно с десетилетия и така да блокира членството на Украйна в ЕС изобщо. Да не говорим за членството и в НАТО. 

В същото време конфликтната зона пък служи и като буфер между ЕС и Русия, и като юздичка, с която Европа и светът могат да бъдат подкарвани в желана от Русия посока – било да се страхуват от нея, било да преговарят с нея, било да и правят някакви отстъпки в замяна на някакви обещания…..

Второ, покрай реализацията на целите си в Украйна, руснаците направиха за смях пред света американския президент Обама и външната му администрация. В ключовата за световната демокрация битка за Украйна се видя, че Вашингтон е неспособен да се противопостави на откровената и нагла руска агресия и се разбра, че Обама и хората му са дори не частично, а напълно некадърни за външни дела. 

В същото време руснаците успяха дълбоко да вбият клин в и без това не особено здравото европейско единство, проядено от икономически, социални и мисловни неравновесия, административна некадърност, фалшиви националистически идеи и истински мръсни руски пари.

Трето, независимо с цената на какви отстъпки, руснаците сключиха договор с Китай за газопровод и продажбата на газ на стойност 400 милиарда долара, договор, който им дава глътка въздух в отношенията с Европа. Или поне допълнителен коз за изнудване.

Четвърто, те най-после подписаха отдавна обещаното, но все отлагано споразумение за Евразийския съюз, засега само с послушковците Беларус и Казахстан, но с намерението „доброволно” да присъединят към него и други страни. Според политолога Дмитрий Орлов, „Русия трябва да се обедини не само с бившите съветски републики, но и с държави, лоялни към руските икономически интереси – Финландия, Унгария, Чехия, Монголия, Виетнам, България, Куба и Венецуела”.

Както прозира зад тези думи, на руснаците изобщо не им пука какво искат съответните държави и народи. Тях никой не ги пита, от руска гледна точка те са народи малоценни, тор за великата руска „държавнотворна” нация, която носи факела на голямата идея за Москва като новия Константинопол. Само че факелът на голямата идея е доста малък, доколкото вече горя в ръцете на едни съвсем истински арийци, които също смятаха народите около себе си за тор…

Но стига история. Важното е, че след всичко това Алексей Милер, изпълнителният директор на „Газпром”, изплю камъчето на откритата война с Европа, която минава през битката за България. Той излезе пред неотдавна наградените за обективност и храброст руски медии и заяви категорично – Европейската комисия няма думата, с „Южен поток” ще се случи, каквото кажем ние, а ние казваме, че през 2015 година тръбата ще пролази на европейска територия в България.

Толкоз. Точка. Няма Европа да решава дали иска да купува руски газ по руската тръба, защото Русия вече е решила – ще не ще, Европа ще купува.

Нали напоследък по света к`вот` каже Русия, т`ва ста`а, бе майна!

Преди години, по комунистическо, в книжарницата така ми пробутваха книги – искаш Хемингуей, но към него задължително взимаш и том от събраните съчинения на другаря Тодор Живков. Плащаш и двете, независимо, че искаш само едната. Знаете ли какви приходи тогава реализира великият вожд и учител Тато? Колосални. Че откъде семсилето му и досега има имане, без някога да е хващало истинска работа? От мъдрите му мисли, събрани в мъдри книги, де, не от престъпления и далавери.

Тогава се отървах от тази социалистическа практика съвсем по социалистически – с връзки. По-скоро – заради заслуги. Измислих си да пиша във вестника, където работех, рубрика за новите книги, така че книжарките се чувстваха длъжни поне на мен, като на свой човек, да продават само каквото искам. Пък и бях млад и готин, та трудно ми се отказваше.

В днешната геополитическа газова игра обаче младост, връзки и заслуги няма и въпросът как Европа да се отърве от наглото натрапване на нежеланата руска газова тръба е съвсем сериозен. Опитите за това не са от вчера, но едва от скоро станаха по-сериозни.

Първо, Европейската комисия поиска спиране на проекта „Южен поток”, „докато той не бъде приведен в съответствие с европейското законодателство”. После, може би дори още същия ден, генералният секретар на НАТО Расмусен написа: „Южен поток“ би задълбочил зависимостта от Русия и би подкопал всички други по-рационални проекти за разнообразяване на източниците в Югоизточна Европа”. 

Междувременно американците предупредиха, че ще настояват и подпомогнат Старият континент да тръгне възможно най-бързо към единна енергийна стратегия и намаляване на своята зависимост от руските енергийни доставки. В началото на месеца пък, очевидно вече съвсем наясно с това, което се случва, еврокомисарят по енергетиката Йотингер каза, че „Южен поток” се бави по две причини – защото Русия не приема приложението на европейските принципи и международното законодателство в енергийната сфера и защото „кризата в Украйна се отразява на всичко”.

Докато се развива цялата тази история, българското правителство се прави на глух и сляп, мести някакви пешки по дъската и, начело с енергийния министър Стойнев, най-нагло заема чисто руската позиция, като многократно вече открито заявява, че ще строи газопровода „Южен поток” независимо от всичко. Като се казва „независимо от всичко”, има се предвид – независимо от мръсните европейци, които упорито искат да осуетят плановете ни да лапнем онези пари, предвидени в проекта за лапане от такива като нас. 

Според политолога Валентин Вацев, въпросните пари са натъпкани във вагони и вече пътуват към България. Нищо, че са рубли, тя, рублата, още може да се обърне в долари, макар че скоро вече няма да може…

За да докажат, че са решени наистина да строшат главите на всички нас едновременно, българските рубладжии, които, за съжаление, управляват страната, не само дрънкат, а и правят конкретни стъпки. Например, въпреки европейските бележки, предупреждения, уговорки и прочие демократични лиготии, компанията „Южен поток – България”, в нарушение на европейското законодателство, даде поръчка за строеж на българския участък от тръбата на фирма, в която участва – разбира се – руската компания „Стройтрансгаз”.

В отговор онзи ден Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България заради „нарушение на правилата при провеждането на процедурата за избор на изпълнител на българския участък от газопровода „Южен поток”. Тази наказателна процедурата започва с писмо, но може да свърши с изритването ни от Евросъюза – най-малкото, защото на всички в Европа все повече им писва да ни гледат как се гърбим пред руснаците като крепостни пред ботуша на някакъв барин. Или баран беше, не помня вече добре руския.

Не вярвайте на онези, които ви убеждават и успокояват, че няма процедура, по която могат да ни изхвърлят от ЕС. Ще ви кажа под секрет нещо, което всички знаете, но по което нарочно се правите на разсеяни – европейците са такива царе на процедурата, че могат да ти изготвят дори процедура, която да заобиколи всички процедури, включително и самата себе си.

А насред цялата тази битка за „Южен поток”, която от гледна точка на българското общество всъщност е истинска евро-руска битка за България, стои един юнак, който непременно трябва да бъде посочен. Той се казва Станишев, Сергей Дмитриевич. Стои той със здраво вкопани в земята крака, като истински руски богатир – и гледа напред, в бъдещето. Собственото си, за нашето изобщо не му пука.

Та този пич ние го смятаме за обикновен властолюбец и наглец, а той, въпреки всички изборни катастрофи, до които докара БСП, упорито стои начело на партията си, за да реализира руския интерес, не за друго.

Просто такава му е поръчката.

Това очевидно е човекът, който е длъжен – въпреки Европа и новите реалности след руската агресия в Украйна, въпреки икономическата и политическата логика на нещата изобщо, въпреки националният интерес на българското общество и още много „въпреки” – да реализира появата на руския газопровод „Южен поток” на европейска територия. 

Докато той е начело на управляващото мнозинство тук, докато правителството е под негов контрол, докато специалните служби се ослушват за откровеното потъпкване на българския национален интерес, което се вихри под носа им, Милер, Путин и останалите московци ще продължават да се държат нагло спрямо Европа и още по-нагло спрямо България.

Единственият начин да се сложи край на тази тяхна наглост, да се постави истинско начало на новото европейско енергийно единство и да се защити българският национален интерес, е моменталното сваляне на Станишев от партийния му пост, оттам – падане на правителството и предсрочни избори.

Ако това обаче не стане до месец-два, забравете, че ще стане изобщо.Тогава битката за България, която скоро започна, ще се окаже и скоро приключена. Ще я загубим в руска полза.

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес 
http://www.passenov.wordpress.com


Пламен Асенов специално за Faktor.bg http://www.faktor.bg/




Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Опитът ти да си просветител
09.06.2014 10:09
дано поне даде резултат.
цитирай
2. josarian - Привет Йотова,
09.06.2014 10:43
идеята е мислещите хора да научат как реално седят нещата и да не се притесняват от пропагандата на путиноидите:)
цитирай
3. tutankhamon661 - yotovava, josarian
09.06.2014 10:58

Дано ... !

Че нещо много се развилняха разни червени идиотчета.



цитирай
4. 1997 - Сега е време на енергетиката
09.06.2014 11:51
Който продава или търгува с енергоизточници става богат, не този който продава домати или туризъм. Искаме ли България да стане богата?
цитирай
5. ssvetozar - Това е много важно
09.06.2014 12:24
"...на руснаците изобщо не им пука какво искат съответните държави и народи. Тях никой не ги пита, от руска гледна точка те са народи малоценни, тор за великата руска „държавнотворна” нация, която носи факела на голямата идея за Москва като новия Константинопол. ..."

Имперското мислене на руснаците масово не се схваща от българите.

цитирай
6. vmir - 5. ssvetozar,
09.06.2014 13:50
ssvetozar написа:
"...на руснаците изобщо не им пука какво искат съответните държави и народи. Тях никой не ги пита, от руска гледна точка те са народи малоценни, тор за великата руска „държавнотворна” нация, която носи факела на голямата идея за Москва като новия Константинопол. ..."

Имперското мислене на руснаците масово не се схваща от българите.



Това е идеалният претекст за терор над мужиците и пращането им да мрат заради властта на мафиотите. Лошото е, че самите мужици не могат да дадат отпор на терора над себе си и стават негови слуги срещу всеки, който му се опълчи. Руснаците са робски народ, язден от безскрупулни типове, за които не е проблем да лъжат едните да плашат другите за по-сигурно лично домогване до самата власт. Стара дълбока и неизкоренима традиция.

А от българите това не се схваща, защото руският модел е заложен в съзнанието на много българи, които правят всичко по силите си да го направят меродавен и за България като си предлагат услугите на руснаците. Защото руснаците може и да не са единствени, които плащат за подобни предателства, но за разлика от развитите държави, просто не познават друг начин за оцеляване.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Има верни и неверни неща в постинга ти.
09.06.2014 14:18
Верни:
-Русия си върна Крим. И тук не беше въпрос до наема-не е значим за финансите и.
Първо исторически е справедливо. Второ , болшинството от населението там го искаше. Защо "подаряването" на полуострова само с един подпис на генералния секретар през 54та дза е юридически валидно, а решение след референдум, след гласуване в местния парламент, а след това и в Думата да не е юридически приемливо.
И как да остане Русия равнодущна след явните намеци на Киев, че ше извадят флота на Русия от Севастопол. Който владее Крим владее Ч море. За рашките флот на НАТО в Севастопол до размирен Кавказ е супер риск за самата Русия.
За Милер:
Той каза, че Южен поток ще има. Не уточни , че обезателно ще е през България. Само не разбирам каква изгода ще е да плащаме транзит било на Украйна, било на Турция, а да не взимаме ние такива такси? Ние вече изпуснахаме около 200млн годишно когато отказахме тръба за Турция. Имаме опит.
За Живков:
Ревизията по време на делото му срещу него, съобщи за около 300000лева изплатен хонорар за "томовете " му./ Впрочем не знам за издание на Хемингуей след издаването на Живков, но може да съм пропуснал. / Казаха обаче и друго:
Хонорарът е внесен по сметка на БКП. Тоест лично не се е обогатил. Искаха да утежнят обвинението , че не е платил данък, но се отказаха зарад това че не ги е получавал , а устно се е разпоредил да се преведат. Така, че тук послъгваш.
Украйна:
Украйна никога не е влизала сериозно в плановета за член на ЕС и НАТО. Първо защото е фалирала, второ защото числеността и може да сесравнява с тази на всички приети през 90те и не на последно място реакцията на Русия както казваш.
На НАТО и трябваше Ч море- Не стана. За какво им е Украйна.
-За Обама:
Добре, че беше той на власт. Ако беше комплексираният и озлобен/а говорят, че му са се случвали и други неща/от виетнамски плен Маккейн сега можеха да се водят жестоки боеве в Украйна или дори ТСВ. Какъвто и да би бил изходът от последната мисля, че си наясно за съдбата на , Б-я и на Европа
цитирай
8. vmir - "Връщането" на Крим било справедливо???
09.06.2014 14:49
За какво "връщане" може да става дума на нещо, което е чужда собственост???

Все едно да нахлуеш и да прогониш настоящите собственици на някогашното си жилище. Ами ако всички бивши собственици постъпят така, кой ще е собственикът, освен въоръженият бандит??? Цивилизацията е измислила законите и договорите, а бандитите - оправдания на беззаконията.

Хайде без лъгане и мазане до второто пришествие.
цитирай
9. staler - все едно чета пропагандно-агит...
09.06.2014 16:13
все едно чета пропагандно-агитационни материали от "работническо дело".само поляритета се е сменил.
цитирай
10. zari22 - Щом има битка, да стягаме оръжията. ...
09.06.2014 17:07
Щом има битка, да стягаме оръжията. Tоку виж ни пропуснала. ;) ..
цитирай
11. pando - Чърчил е казал
09.06.2014 19:58
"Великобритания няма вечни съюзници,а има вечни интереси". Защо да не бъде така и с България?
За каква лоялнаст към ЕС говорите?
Италия прави БТРи съвместно с Русия,Франция продава военни кораби, Белгия доставя оборудвания за камиони,да не говорим за Германия...А България трябва да бъде лоялна...
Нещата не са нито черни,нито бели ,а многоцветни.
За какво енергийно единство говорите? Искате или не Русия притежава източниците на енергия.С вятър и слънце няма да отидете надалече.(това е поредната Европейска измама).
цитирай
12. vencivaleri1951 - Кой е собственикът бе Вмире?
09.06.2014 20:09
vmir написа:
За какво "връщане" може да става дума на нещо, което е чужда собственост???

Все едно да нахлуеш и да прогониш настоящите собственици на някогашното си жилище. Ами ако всички бивши собственици постъпят така, кой ще е собственикът, освен въоръженият бандит??? Цивилизацията е измислила законите и договорите, а бандитите - оправдания на беззаконията.

Хайде без лъгане и мазане до второто пришествие.


Крим преимуществено е населен с руснаци. Тоест те живеят в "жилището си". И след като го разглеждаш като собственост от вещното право , то в България придобиваш собственост при 10 годишно ползване. Отвори ГПК и прочети.
Аз казах обаче дзруго.
Крим бе подарен във връзка с 300 годишнината от Украинската държава от Хрушчов като ген секретар и председател на МС на Украйна през 54та година без да има право на това. Просто си реши и подари. Аз съм наясно , че Украинската конституция забранява местни референдуми за самоопределение...както и някои други конституции в страни където има подобни проблеми. ООН обаче има друго виждане по въпроса и се произнесе категорично по същия казус относно Косово.
В Югославия също конституцията забраняваше подобни референдуми, но в Косово, в Черна гора те се състояха и косовари /с кръв/ , Черна гора по мирен път се разделиха от Белград.
Хайде ми кажи каква е разликата?
Само не ми повтарай, че в Югославия било невъзможно да живеят заедно/тезата на Запада/ поради пролята кръв. Ето вече и тук се проля и пролива. Кажи каква е разликата?
Нали си спомняш позицията на Русия в сръбската криза.

" Пускате джина от бутилката" и ще има сериозни последици.
Както казва авторът Крим е свършен факт.
цитирай
13. vmir - Венци, стига глупости и цигански локуми.
10.06.2014 00:09
Законът отдавна е решил подобни въпроси, но ти никога не си бил поставян в положение да отговаряш за собствените си грешки, за да зачиташ закона. Други са плащали за гафовете и безнаказаността ти. В противен случай щеше да знаеш, че ставаш собственик на имота, но САМО ако си му плащал ДАНЪЦИТЕ на ДЪРЖАВАТА, под чиито закони живееш и чрез които същата ДЪРЖАВА ти гарантира право, съответстващо на добросъвестното изпълнение на задъллженията ти към нея. Да грабнеш обаче част от тази държава и да я отнесеш някъде си може, но пак по законите на СЪЩАТА държава, които я пазят от бандити като теб, за които всичко навсякъде ви е бащиния, защото винаги други са плащали за безхаберието ви.

Погледни се само какви ги ръсиш и непрекъснато насъскваш всички бандити и любители на беззаконието да пречат всячески на народа, чийто хляб ядете. Кой, кога и защо е дал Крим на Украйна няма никакво значение, щом Русия е потвърдила в не един закон и договор и даже се е ангажилала да гарантира украинската собственост над него. За какво друго, ако не заради тези договори Украйна направи толкова отстъпки? Имайте поне малко мяра и чувство за срам.
цитирай
14. aboychev - СРАМ
10.06.2014 00:46
У ЧЕРВЕН ИДИОТ
цитирай
15. vmir - 14. aboychev - СРАМ
10.06.2014 06:25
aboychev написа:
У ЧЕРВЕН ИДИОТ


Тези са готови да подпалят и света, само на тях да им се запазят придобивките. Преди месец същия този ултраляв "капиталист" ме убеждаваше, че било нормално и дори похвално бременна жена да участва и загине в гражданските сблъсъщи за откъсване на Одеса от Украйна. Борела се била за бъдещето на детето си - словоблудстваше бандитът.

По същия начин отравят и децата от малки с бандитизъм, виж им сниките с малки невинни момиченца на по 7-8 годинки, които с плакати и невинни детски усмивки молят Путин да "освободи" Украйна от "фашистите". След самоизтрепването на мъжете пък, като порастнат тези момиченца ще преследват мужчините по света като стръвници, а бандитите ще ни каканижат, че мъжете им се били жертвали за "свободата".

Идиотщина на квадрат. Не - на куб!
цитирай
16. injir - За каква агресия на Русия си се ра...
10.06.2014 07:58
За каква агресия на Русия си се разприказвал. Кой хвърля бомби над половината свят? Чии са военните бази , дори и на българска земя. Кой е агресорът? И слепецът ще види.
цитирай
17. josarian - ВенциВалери, ти си толкова несъстоятелен в твърденията си, че просто няма смисъл да те коментирам
10.06.2014 08:10
[quote=vencivaleri1951]Верни:
-Русия си върна Крим. И тук не беше въпрос до наема-не е значим за финансите и.
Първо исторически е справедливо. Второ , болшинството от населението там го искаше. Защо "подаряването" на полуострова само с един подпис на генералния секретар през 54та дза е юридически валидно, а решение след референдум, след гласуване в местния парламент, а след това и в Думата да не е юридически приемливо.
И как да остане Русия равнодущна след явните намеци на Киев, че ше извадят флота на Русия от Севастопол. Който владее Крим владее Ч море. За рашките флот на НАТО в Севастопол до размирен Кавказ е супер риск за самата Русия.
За Милер:
Той каза, че Южен поток ще има. Не уточни , че обезателно ще е през България. Само не разбирам каква изгода ще е да плащаме транзит било на Украйна, било на Турция, а да не взимаме ние такива такси? Ние вече изпуснахаме около 200млн годишно когато отказахме тръба за Турция. Имаме опит.
За Живков:
Ревизията по време на делото му срещу него, съобщи за около 300000лева изплатен хонорар за "томовете " му./ Впрочем не знам за издание на Хемингуей след издаването на Живков, но може да съм пропуснал. / Казаха обаче и друго:
Хонорарът е внесен по сметка на БКП. Тоест лично не се е обогатил. Искаха да утежнят обвинението , че не е платил данък, но се отказаха зарад това че не ги е получавал , а устно се е разпоредил да се преведат. Така, че тук послъгваш.
Украйна:
Украйна никога не е влизала сериозно в плановета за член на ЕС и НАТО. Първо защото е фалирала, второ защото числеността и може да сесравнява с тази на всички приети през 90те и не на последно място реакцията на Русия както казваш.
На НАТО и трябваше Ч море- Не стана. За какво им е Украйна.
-За Обама:
Добре, че беше той на власт. Ако беше комплексираният и озлобен..[quote]

Ти по нищо не се различаваш от съпартийците си, които немогат да различат кръгче от квадратче - дори си още по вреден с манипулативните си коментари.
цитирай
18. josarian - Ти историята не познаваш ли бе тъпанар!?
10.06.2014 08:14
injir написа:
За каква агресия на Русия си се разприказвал. Кой хвърля бомби над половината свят? Чии са военните бази , дори и на българска земя. Кой е агресорът? И слепецът ще види.


Кой изби стотици милиони!? Не е задължително да хвърляш бомбиза да убиваш - достатъчно е да отвориш концлагери като Сталин и десетки години да унищожаваш собствения си народ а и не само него. Кой води война в Афганистан и изтрливаше от лицето на Земата цели села през 80-те, не ли СеСеСеРе. А сега кой окървави Украйна, не ли Русия с нейните отвратителни имперски интереси, възкресени от Путлер!?
цитирай
19. ykpaina - ...
10.06.2014 08:43
"Величието на Русия" към днешна дата е силно, ама много силно преувеличено.
Колос на глинени крака.
Лошото е, че ЕС все повече прилича на сборище от политически импотенти.

А vencivaleri1951 съвсем предвидимо пак се изказа неподготвен.
"Крим бе подарен във връзка с 300 годишнината от Украинската държава от Хрушчов като ген секретар и председател на МС на Украйна през 54та година без да има право на това. Просто си реши и подари." :))))
Каква 300-годишнина на украинската държава?! Какви подаръци?! Кой е Хрушчов през 1954, че да прави такива подаръци?! малемалемалемале

От 1994 досега има точно 3 /три/ официални договора, под които рашата се е подписала и с които се гарантира териториалната цялост на Украйна. Гарантира се териториалната цялост на Украйна. Какво население от руснаци, какви пет лева? А как и защо тези руснаци са попаднали там?

По темата:
" Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна” - в две части)
http://ykpaina.blog.bg/politika/2014/03/14/koga-zashto-i-kak-hrushchov-podari-krim-na-ukraina-chast.1247786

За газа:
Как остановить кремлевский газовый шантаж?
http://uainfo.org/blogosphere/obshestvo/337040-kak-ostanovit-kremlevskiy-gazovyy-shantazh-amerika-glazami-emigranta.html
цитирай
20. ykpaina - injir,
10.06.2014 08:55
забрави да кажеш,че в Америка бият негрите!
И ти ли си от помиярите, които ще се кефят оргазмено, ако утре рашата дойде и почне да сваля българските знамена и да слага на тяхно място руските, а вие ще крещите кретенски "Здравствуйте, братушки!"
Защото точно това прави рашата в Донбас, а вие се кефите на "великата русия" без грам знание за историята на Украйна и със съмнителния инфантилен довод "ааа, значи Америка може, а русия не може?!"

Едно поздравче специално за теб: едно рашистко пропагандистко видео от 2012 (!) година
https://www.youtube.com/watch?v=GXISTcz-sO0

На това му се казва - планиране на агресия в друга държава - в случай, че откаже да влезе в Евразийския съюз.
цитирай
21. zaw12929 - Не може да е вярно, че " русн...
10.06.2014 10:29
Не може да е вярно, че " руснаците постигнаха в Украйна всичко, което поискаха.

А АМЕРИКАНЦИТЕ ПЛАТИХА ПЕТ МИЛИАРДА И ОЩЕ НЕ СА ВКАРАЛИ УНГАРИЯ В НАТО, ЗА ТА СТЪПЯТ ПОСЛЕ В МОСКВА ....

Путин УБИ на запада печелившото магаре, спря кранчето на източване от превърната до 2000 година в колония на Запада Русия: увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата. Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място). Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти. Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.

Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня. От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.

Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд. През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите. На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито. При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон. Това не беше кой знае колко обременително за износителите- но, даде 14 милиарда рубли в празната хазна.През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон. Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
цитирай
22. zaw12929 - Цяла Русия днес на практика е една ...
10.06.2014 10:32
Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. Метра. Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай. Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, увеличи цената има, което на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът- в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 млн броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция. В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си. Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.

За 10 години бюдж. разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%. Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара). Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Личните автомобили са се увеличили 3 пъти.
цитирай
23. zaw12929 - ПРЕДУИПРЕЖДАВАМ: АЗ СЪМ САМО ЗА ...
10.06.2014 10:35
ПРЕДУИПРЕЖДАВАМ: АЗ СЪМ САМО ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ И НЕ ИСКАМ ДА МЕ БЪРКАТ...
цитирай
24. aboychev - АМИ ТО БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ
10.06.2014 10:51
Е ЗЕЛЕНО В СРЕДАТА,
А НЕ СИНЬО
цитирай
25. injir - Джойси, не говоря за сталинизма. ...
10.06.2014 15:32
Джойси, не говоря за сталинизма. Говоря за арабските пролети, за Египет, за Ливан, за Ирак , за Сирия. Те са от новия век, приятел. Кой им разбърка живота ? Кой все се меси в политиката на чужди държави? И коя американка сега раздаваше на майдана кифлички? Нали беше американка ?...
цитирай
26. josarian - Днешна Русия е нормална евр...
10.06.2014 21:55
[quote=zaw12929]

Днешна Русия е нормална европейска държава.....[quote]

Много има за какво да спорим с теб, но сега нито имам време да пише, нито имам желание. Ще кажа само следното: Русия не е нормална европеска държава! Защото:

НОРМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ НЕ НАПАДАТ И НЕ АНЕКСИРАТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ.
В ЕВРОПЕСЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ МАЛКО ИЛИ МНОГО СЕ СПАЗВАТ ПВАТА НА ЧОВЕКА.
В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ НИКОЙ НЕ ПРОПВЯДВА ОМРАЗА.
В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ Е ВИСОК

ДНЕШНА ПУТИНОВА РУСИЯ Е ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ И ОТ МИНАЛИЯ И ПО-МИНАЛИЯ ВЕК - С ИМПЕРСКИ АМБИЦИИ, ЗАПЛАШВАЩА ЕВРОПА С ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЕ И СИЛА, ЗАЛИВАЩА ВСИЧКИ ОКОЛО НЕЯ С ОМРАЗА И НЕНАВИСТ...

Хайде лека вечер, утре ще продължим.




цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626571
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031