Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2014 17:31 - Теория за абсолютното зло
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2729 Коментари: 1 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Прасе - да, но свинщини - не! Това правителство не трябва да работи нито час повече. Каквото й да предприеме се оказва гаф, умишлено беззаконие, корупция или обслужване на партизански групи по-близки до мафията, отколкото до политиката. Орешарски няма какво да протака и отлага - да хвърля оставка и да се спасява някъде, за да не бъде линчуван. 
Същото важи и за повечето народни представители, които направиха всичко възможно за една година да изпразнят думата "парламент" от съдържание. Да се махат, да идва служебен кабинет и да отиваме на избори. Вярно, липсва адекватна алтернатива, а политически сюнгери като Бареков, Бинев, Кунева и други създават впечатление за безизходица, но сегашното управление е абсолютен нон сенс. Вече дори бесепарите, които го наложиха на страната, се отдръпнаха гнусливо от него. Затова по-добре на избори, отколкото в моргата.

В момента страната е под гнета на абсолютното зло. Институциите слугуват на мафиотска върхушка. Политиците участват в това, защото са част от него. Върховенството на закона е суспендирано, корупцията довършва и последните остатъци от демокрацията.

Последните разкрития от служители на МВР и службите пред Фрог нюз за поголовно подслушване на магистрати, политици, журналисти и кой ли още не, окончателно доказват, че този кабинет е вреден и опасен.

Народното събрание не работи. Липсата на кворум писна и на самите участници в парламентарния цирк. Обществената погнуса от заселниците в сградата, където уж съединението прави силата, е в пикова точка. Неразпускането на НС само засилва и без това огромните съмнения, че в тези последни дни се вършат незаконни и антинационални злини.

 

Време е ГЕРБ да заявят готовността си да управляват. Социологическите агенции вече публикуват какво е моментното съотношение на силите.  То е в полза на Борисов, и както обикновено - на ДПС.

 

Но. Има едно много важно "НО", на което трябва да се спрем. ДПС има полза от вонящия хаос в момента, защото разчита да заличи следите поне на случаите "Христо Бисеров" и "Делян Пеевски". Използвам "поне", защото е невъзможно в едно такова писание да се обхванат всички властови нелепици, сътворени от ДПС в министерства, администрацията, областните управи, агенции, горски стопанства, общини и пр. Половин България е в зависимост от хора на движението, каквато дори най-хладнокръвният наблюдател се притеснява да произнесе. Без преувеличение.

В същото време Лютви Местан със сигурност си дава сметка, че движението понася тежки негативи от въпросните два скандала. И ако този с Бисеров бе някак си заметен под черджето, то действията на развилнелия се из държавата Пеевски няма как да бъдат забравени, извинени или омаловажени. Само с малоумие и алчност такива безобразия не могат да бъдат обяснени. Има нещо по-дълбоко в техния генезис и дори недобре обучено полицейско куче би хукнало към щаб-квартирата на Доган в Бояна.

Пеевски не само затвърди съмненията, че Движението за права и свободи е сенчеста корпорация, но ги превърна в убеждение. Дори само за това Доган и Местан би трябнало вече да са го отсвирили по подходящ начин. Въпросът е защо не го правят. Ако ги държи на къса верижка със семейната медийна империя, която уж бе продадена на някакъв ирландец, това говори много лошо за Доган  и Местан. Те със сигурност са наясно, че без финансовите инжекции на КТБ медиите на Пеевски скоро ще поемат към дъното. Младият милионер едва ли е в състояние да осигури и свежи пари за предизборната кампания, въпреки рекетьорския си талант, защото бизнеса бяга от него като от скункс. Все по-трудно ще му се случва и бизнесът чрез подставени фирми и лица, защото без Догановия гръб тая работа не става.

Тютюнопроизводителите също "умират" от любов по Пеевски, свързвайки го с ниските изкупни цени и закъснелите плащания.

Когато й да падне правителството, ДПС няма да се размине с тези въпроси. Нито Пеевски и приятелите му в следствието, прокуратурата, МВР и ДАНС ще спасят движението от гражданския натиск за разследване и съдебни процеси. Няма как да стане. Още повече, че някои от сега действащите лица в един момент ще се простят с вълшебните думички "имунитет" и "недосегаем". В ДПС едва ли са забравили, че от 1 юнуари 2015 г започва да действа общоевропейската прокуратура. Напомнянето се отнася и за някои все още действащи висши милиционери и магистрати. В живота освен справедливост има и възмездие. Вероломства, като тези на Пеевски не остават без последствие, колкото й да е хладка водата на ибрикчиите, които са го наобиколили. Вазелинът да не заблуждава и новият политик Б., който е тръгнал по същия път... Защото между забременяване на любовници по партийна линия и управление на партия, да не говорим за държава, има някои разлики.

И далеч не става въпрос само за КТБ. Ще се разследват тепърва договори на Железопътна инфраструктура, ТЕЦ "Марица-изток 2", "Алфа медия груп", бизнеса с проститутки, офшорки, контрабандни канали през Капитан Андреево, притежание на медии без документи и пр. Със сигурност ще излязат любопитни неща, достойни за Наказателния кодекс. Доган и Местан няма как да не знаят това. П. и Б. също. Макар интелектуалното им ниво да е сравнимо с това на глухарчето.

Въпросът е как Доган и Местан ще постъпят с излишния товар, когато корабът им се килне, въпреки военизираното гласуване на техния електорат. Търпението на мехмедчиците също има граници.

Освен ако положението не е друго: лошият товар да е в позиция да се отърве от лидерите на ДПС. Такава версия вече се коментира тук и там.

 

Сегашните управляващи сътвориха чутовни гафове. Постараха се също да свършат и полезни неща, но не им се получи. Накрая обаче могат да направят наистина народно добро, като се махнат веднага.

Тръгнете си, бе, хора! Не разбрахте ли, колко сте нежелани и мразени? Толкова сте богати, че можете оттук насетне да си гледате кефа, наргилето и бронираните прозорци до края на дните ви. Има те си охранители, а освен това българите сме шушумиги и никой няма да ви скочи. Иначе щяхте ли да правите това, което правите?...

Прасето е симпатично животно, но свинщините - не.

Махайте се!

 

Димитър Попкутуев
frognews.bg/news_73289/Teoriia_za_absoliutnoto_zlo/




Гласувай:
23



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
20.07.2014 00:46

Време е за избори ... !

Че докато чакаме да им свърши мандатът, държавата може и да не съществува вече.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626362
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031