Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2014 12:10 - Ирена Кръстева: Слабите загиват, всички хора са курви а справедливост има, само ако сам си я осигуриш
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1238 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.08.2014 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вярвам, че все някога ще притежавам толкова много пари, че да не мога да ги изхарча.
Ирена Кръстева

Върху календара годината е малко преди 1989-а. "Демокрацията" не е изсипала благодатта си върху земята българска. И все още властва социалистическото категоризиране на доходите като "трудови" и "нетрудови". Вторите попадат под ударите на член в тогавашния Наказателен кодекс. По дяволите!
Една жена, наскоро преминала Христовата си възраст, е отегчена до смърт от непрестижната за самочувствието и претенциите длъжност на коректорка в издателството на БАН. Възприела, докато е следвала класическа филология, идеята за свободата на духа в хедонистичния вариант, тя ненавижда до смърт трудовата дейност като форма на най-отвратителната принуда над личността. И често, разположила се удобно с цигара в ръка пред поредната чаша алкохол, обича да повтаря любимите си максими: Слабите загиват; Всички хора са курви; Справедливост има, само ако сам си я осигуриш! Коректността изисква да признаем, че авторските права върху тях изцяло принадлежат на г-жа Ирена Ангелова Кръстева.
Уви, перспективата за измъкване от отвратителната каторга на коректорската работа е мрачно нулева. Затова и

жестовете на госпожата са нервни,

изражението на лицето - естествено ожесточено, а погледът - с присвити очи често дори е злобен.

image Славчо Кънчев е председател на Асоциацията против корупцията в България, бивш съпруг на Ирена Кръстевна. Че как иначе - нали животът е една голяма гадория!
Но идва лятото на 1989 г. И неговият преломен месец юли. В "Държавен вестник" е обнародвано постановление № 56 на МС, с което се разрешава частният бизнес у нас. Ето я картата за достъп до клуба "Златен шанс" в прекия и преносен смисъл за онези българи и българки, които предпочитат да се любуват на изгрева през стодоларова банкнота. Още по-добре, ако тя е само първата от цяла пачка на разположение. Куфарчето в ръка пък да е натъпкано с останалите стодоларови пачки. По какъв начин са били спечелени ли? Не е важно - парите не миришат, чудесно е начините за печелене да са много.
Иренчето, както госпожата е самоназовала персоната си, не е чела Шън Бухай - политически мислител, заемал от 351 г. до 337 г. image ПРИЯТЕЛСТВО: Ирена Кръстева подарява икона на шефа на КТБ Цветан Василев по случай 15-годишнината на банката. пр.н.е. длъжността първи съветник на владетеля в царството Хан, но е успяла по собствен път да се добере до прозрението, че притежаващите висше познание отхвърлят знанието. За какво са всички бръщолевения в книгите по социална психология, когато е абсолютно ясно, че там, където има много пари, се пръкват и куп приятелства, ако и да са неискрени. Гениалното прозрение на Иренчето е, че пасиансът на живота по-лесно се реди наопаки: където има маса контакти, ще изскочат непременно и балите с финикийските знаци.
Катеренето по стълбата нагоре към висшето общество започва. Докато бившият съпруг се занимава с подготовката и отпечатването на бизнес справочници, Ирена Кръстева

 

стартира върху пистата
на връзките

с различни фирми и институции за набиране на реклами за изданията, платени, естествено. Първият голям шанс е срещата с Константинос Ливадас - бивш дългогодишен управител на областта Северна Гърция и делегиран таен представител на деловите среди в южната ни съседка. Действащ под прикритие като представител на фирма "Сато" - продажба на луксозни офис мебели. От първия миг, в който Ливадас зърва Делян Пеевски - сина на Ирена Кръстева, тогава 11-годишен, когато заедно с него тя посещава офиса на "Сато", започва и нейното протежиране.

image ЧУДО: Делян Пеевски рядко може да бъде забелязан в пленарната зала на парламента. Понеже Делянчо напомня на Ливадас за неговия собствен син, починал на възраст, приблизително колкото Деляновата. Оттук са и контактите на Иренчето с богаташката фамилия Вардиноянис и по-специално с Паблос Вардиноянис, както и с основния им икономически съперник милиардера Сократис Кокалис, свързан с ЩАЗИ, собственик на холдинга "Интраком", с интереси към БСТ - през юли 1992 г. сключва договор за доставка и инсталиране на система за приемане и обработка на фишовете. Карамболът е твърде скоро: договорът е разтрогнат от изпълнителния шеф на БСТ по това време - Неделчо Прошков, и е подписан аналогичен

 

с фирмата "Гебо "92"
на най-големия враг на Сократис Кокалис

- именно Паблос Вардиноянис.
И макар че Иренчето още не е декорирана с девети дан в света на бизнес машинациите, тя се изявява с дарба. Успява умело да прикрива обстоятелството, че едновременно има делови контакти и с двамата враждуващи магнати. Оттогава Ирена Кръстева е създала своето работно кредо: "Аз съм по-ловък грък от самите гърци!"... На един по-късен етап г-жа Успех осребрява връзката си с Галя Дичева - частната прессекретарка на Сакскобургготски, Симеон. Помага да се внедри на 20 септември 2001 г. като изпълнителен директор на "Олимпика" ЕАД - едно от търговските дружества на ДАМС, стопанисваща спортната зала "Универсиада", спортната база "Белмекен" и др. Не кой да е друг, а точно Иренчето е инициирала контакта между Кокалис и Симеон Сакскобургготски. И въпреки че през петмесечния й престой като шеф на "Олимпика" ЕАД избухват куп скандали: сключване на договори с нелегитимни обекти и устно договаряне при неизгодни за дружеството условия, както и случаи на дневни и нощни алкохолни "сбирки" в служебния кабинет, следващият подскок по стълбата към висшето общество отново е успешен. Пътьом Кръстева е командировала в служебен аут всичките си критикари. Засипана е от доста дела за нарушение на трудовоправни отношения, както и от наказателно дело за клевета, заведено от уволнения шеф на "Подкрепа" в "Олимпика" ЕАД Кирил Портарски. Много важно! Нали от 26 февруари 2002 г. е изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. И тук традицията е спазена: където отседне Иренчето, там пръкват и скандалите като гъби след дъжд. Не е минал и месец от повишението , а лошата преса гръмва:

синчето Делян е получил служебна кола от БСТ,

а Росен Дичев - синът на Галя Дичева и приятел на Делян, без да е специалист, е почерпен с граждански договор за "приемо-предавателна дейност и анализ на софтуерен продукт за обработка на игрите" в Центъра за обработка на тиражите. Пътьом са зарадвани и приятелчетата на Делян Димитър Василев и Веселин Кюркчиев. Ирена Кръстева назначава специална служителка в БСТ да се грижи за рибите в аквариума, разположен сред природата на собствения служебен кабинет. Има още едно твърде благоприятно обстоятелство за кариерния възход на г-жа Успех: от плещите е свалена майчината грижа за отрочето, понеже Делян Пеевски вече мощно кове съдбата си като истински бог Хефес.
www.168chasa.bg/Article.asp




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635949
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930