Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 23:17 - Масраф! Пеевски и майка му с охрана за 7000 лв на ден
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1459 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 29.09.2014 23:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image Охранители натикват Пеевски в автомобил пред Софийското следствие 
Снимка: Булфото

Близо 90 охранители, се грижат за безопасността на кандидата за депутат от ДПС Делян Пеевски, неговата майка Ирена Кръстева и имотите им. Това е цяла пехотна рота по стандартите на НАТО (от 80 до 200 човека в зависимост от задачите, които изпълнява). Богаташкото семейство предприело увеличение броя на гардовете, защото се умирало от страх да не бъдат нападнати от измамени бизнес партньори, рекетирани политици и предприемачи, прецакани тютюнопроизводители, вложители в КТБ и пр.


Пеевски спял по час-два, а през останалото време нервничел и си го изкарвал на охраната, оплакаха се пред Фрог нюз хора от екипа, който го варди. Гардовете разказаха още, че Делян и Майка му Ирена се държали арогантно с повечето служители, които работят за тях. Любимецът на ДПС изтерясъл напълно след падането на правителството на Орешарски, защото изгубил част от огромното си влияние в изпълнителната власт. Още по-истеричен станал след последните решения на съда, с които бе върнат на работа подуправителят на БНБ Цветан Гунев и бяха отхвърлени всички твърдения за някакъв атентат срещу самия него. Магистратите бяха категорични, че в обвиненията на прокуратурата няма нито едно годно доказателство, което да потвърждава повтаряните като мантра от обвинението деяния.

Семейството реагирало, като решило да увеличи въоръжените телохранители. Патологичният страх ги връхлетял и заради протестите на вложители на КТБ пред БНБ, които искат оздравяване на банката. Майка и син се гипсирали, защото все по-често се издигали лозунги с настояване за справедливо наказание на истинските виновници и вдъхновители на войната срещу КТБ. Знаейки, че всъщност всичко тръгва от него, Пеевски преценил, че съвсем скоро народният гняв може да се фокусира върху неговата особа. За капак, на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, считан за верен другар на Пеевски, било наредено да не се занимава повече със скандала, а да остави нещата в ръцете на своя колежка.

 

По численост охранителното формирование на семейството може да се сравни единствено с броя на морските пехотинци, които охраняват американското посолство в София. Баретите в руската дипломатическа мисия обаче били по-малко, твърдят експерти.

 

Не е ясно дали и гардове от държавната НСО продължават да пазят Пеевски. На 16 юли 2014 г. в. "Дневник" писа, че тече "процедура по поемане на охраната" на депутата от ДПС Делян Пеевски от Национална служна "Охрана". Шефът на НСО Ангел Антонов заявил преди заседанието на Парламентарната комисия за контрол на службите, че се обсъжда този вариант.
Преди време, малко след задържането на тримата мъже по обвинение, че са се опитали да убият Пеевски, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че НСО е предложила да охранява депутата. Лазаров също бил на мнение, че важната особе трябва да бъде пазена зорко.

Дни след това обаче съдът разби на пух и прах всички опити на прокуратурата и МВР да внушат, че е имало заговор срещу Пеевски. Не бе открито нито едно доказателство в тази посока и заподозрените бяха пуснати да си ходят. Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров лично да се извинява за чутовния гаф.

 

По най-общи изчисления охрана от такъв мащаб като на семейството на Пеевски струва минимум 200 хиляди лева месечно, пресметнаха експерти. В цената влизат освен заплатите на гардовете, но и въоръжението им, техниката, която използват, апаратурата за заглушаване на мобилни телефони, проследяващи устройства, куфарчето с кевларено одеало, с което да бъде завит Пеевски, ако стане напечено, шофьори, коли, гориво, храна и пр.

Според последната имотна декларация на Пеевски от юни 2013 г. – богятият млад мъж притежава само 52 756 лева в българска банка и кара стар „Опел“, купен за 1000 лева. Не става ясно точно кога се е сдобил с колата, защото според една от по-старите декларации покупката е направена през 1999 година, а според друга – през 2003-а. В същото време служители в медиите на Нова българска медийна група постоянно виждат Пеевски и майка му в луксозни коли със солидна охрана и персонални шофьори.

От изестно време Пеевски се движи с джип Range Rover, в какъвто се возел и приятелят му Николай Бареков, вече лидер на партия и евродепутат. Джипът на Пеевски винаги е съпровождан от още два автомобила, пълни с охранители и специална ехника.

Не е известно как може депутат, който получава минималната заплата като народен представител, защото миналия мандат почти не стъпвал в парламента, да поддържа лукс висок стандарт. НАП и прокуратурата обаче си затварят очите пред тази демонстративна недосегаемост.


frognews.bg/news_77136/Masraf!-Peevski-i-maika-mu-s-ohrana-za-7000-lv-na-den
 



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625683
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031