Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2014 21:58 - Не казвам, че Искров е нагъл. Ние сме тъпи!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2883 Коментари: 2 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Йордан Цонев и Иван Искров се питат, кой да седне на стола...

Най-неприятно впечатление на чужденците прави арогантността на много българи. Масово млади хора са безпричинно арогантни. Това буквално стресира европейците. Цитирам по памет думи на писателя и журналиста Димо Райков, който от години живее и работи във Франция. Каза ги по повод поведението на Кубрат Пулев по време на срещата му със световния шампион Владимир Кличко преди дни.


Няма как да не се съглася с Райков. Българската арогантност е феномен, който някой ден психиатрите ще определят като патологично състояние. Но Райков я вижда отстрани и се срамува с основание, а ние сме принудени да съжителстваме с нея постоянно. Не ни останаха сили и зрдаво място да й даваме отпор. Солженицин беше казал, че "думите в крайна сметка ще разрушат бетона". В случая с нашенската наглост, положението е доста по-тежко, защото тя от думи не разбира, освен това е окупирала медийното слово и го изнасилва ката ден.

Бронебойни патрони за нея няма открити, няма открити...

 

Примери, колкото щете.

Най-пресният е с управителя на БНБ Иван Искров. Преди месеци той каза, че е готов да подаде оставка. След това постави условие: оставка, но след обявяване на фалита на КТБ. Сега обаче се прави на разсеян и ходи да преговаря с премиера Бойко Борисов. И тръгва слухът, че вместо към прокуратурата, където трябва да обяснява неадекватните или умишлено злонамерените действия на БНБ спрямо КТБ това лято, Иван Искров щял да поеме към САЩ или Великобритания. Там го очаквал висок пост, чрез който ще представлява страната ни в банковата сфера. И заплатата ще е подходяща, не се съмнявайте. Това ако не е арогантност - здраве му кажи! Значи няма да има разследване на войната срещу КТБ, няма да се търсят виновни за атаките срещу нея, нито кръговете, които чрез нейното унищожаване искат да заграбят десетки предприятия и заводи за жълти стотинки и които ограбиха вложители и клиенти.

 

Битият бит, еб...ят - е..н, така излиза. Такова нещо наистина може да се случи единствено в България!

 

Навремето Бай Тошо по същият начин се отърваваше от съратници във властта, които са "сгазили лука". Като затвориха лагерите в Белене и Ловеч, почна да ги изпраща дипломати в посолствата в чужбина. Да не му се мяркат пред очите, ама и да не пискат много-много. Другарска критика му викаха.

 

Досущ като Искров се държи и пътният полицай Сашо Тръпков, който бе хванат "на калъп", както се казва. Заснеха го в момента на взимане на подкуп. Верен на традициите в българската наглост Тръпков не се крие в миша дупка от срам, а пише рапорт да бъде пенсиониран и да му се изплатят 18 заплати накуп.

 

Но и това е нищо в сравнение с демонстрациите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Цяла година протестиращи скандираха срещу него по повод наглото му назначаване за шеф на ДАНС. Носеха плакати "Вън!", "Оставка", "Мафия" и пр. Нищо.

 

Най-демостративно човекът бе номиниран и избран първо за евродепутат, а след това и за народен представител в българския парламент. А и защо да не стане, след като част от ръководството на ДПС продължава да каканиже, че хората по места го искали и издигали. Аналог на подобно дебелоочие и в литературата трудно ще се открие.

Доказва го и случаят с Бат‘ Сали. Хората в Къстендилско и Дупница не го искат, но Лютви Местан им показа закона. Той не говори за качествата и постъпките на нежелания субект, а за формалното право на ДПС да посочи който си иска, без значение дали това обижда и унижава хиляди други. А може би тъкмо заради това...

 

Подобен е казусът и с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Този човек сътвори за една година толкова гафове, колкото цялото ведомство не успя за години. То не бе драмата в Лясковец, съмнителната акция с жандармерията по селата, атакуването на сбърканите адреси, кокаиновата афера с Орлин Алексиев, нахлуванията в офиси на КТБ и Цветан Василев и пр. Няма обаче земна сила, която да го накара да подаде оставка. Защото го подкрепя политическа сила, а у нас те са над природните. Същата политическа сила, шушукат в МВР, която мощно крепи и Пеевски.

 

Шушукат, защото все още там, както и в ДАНС, и в магистратурата, и в други институции важи законът, даващ предимство на арогантността.

 

За австрийския психолог и философ Ото Вайнингер "наглостта е най-доброто прикритие на умствената недостатъчност". Само че за арогантните и ултра нахалните Вайнингер е като малка гара. За тях всички, които не работят в тяхна полза са жалки твари, плебс, неудачници и негодници. Българският наглец е готов да размаже всеки, който му се изпречи по пътя към плячката. Готов е дори да убива. Залага на бруталното насилие, безпардонността, възможността да корумпира и издевателства.

 

Изнудването и рекета са за него "добър ден". Всички са му задължени. За някои екземпляри арогантността не е просто действие, а свойство на характера. Понякога поразява не самата наглост, а висотите, до които се е издигнала у нас.

 

Това е и една от причините много интелигентни, умни и полезни българи да отказват участие в политиката и управлението на страната. Наглостта и нахалството станаха условия за кариера, за успешност. Това е другото зло, което заедно с корупцията ни затрива буквално.

 

Твърдение на Уайт: 

„Не се отчайвайте…“

Коментар на Оуен върху твърдението на Уайт:

„Злините може би желаят да спрат…“

Допълнение на Бърд:

„…и на тях им омръзва да търсят нови усложнения.“

 

Някъде изглежда забавно, но тук нещата са на живот и смърт.

Наглостта дадена на прокурор - е справедливост.

Арогантността в самата прокуратура обаче - е краят.

Решението трябва да наложим сами.

 

Димитър Попкутуев
frognews.bg/news_80625/Ne-kazvam-che-Iskrov-e-nagal-Nie-sme-tapi!/




Гласувай:
21



1. josarian - ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ
19.11.2014 22:09
Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме. . . Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни. . . Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни. . . Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала. . . Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875
цитирай
2. podvodni - Що бе Йосорианчо, що се гневиш то...
19.11.2014 22:52
Що бе Йосорианчо, що се гневиш толкоз много? Нали цяла година "българският народ" искаше оставка на правителството на Орешарски и връщането на банкянският олигофрен на бял кон?
Искаше, нали?
Е, получи това което искаше. Искаше и нов изборен кодекс - и него получи. Искаше нови лица в парламента - получи ги. Представителите на "протестиращите умни, красиви и успели", както и представители на "гражданското общество" са в парламента. Че даже и в министерски съвет.
Тогава какъв е проблема?
Искров?
Ами той не е проблем.
Защото според договора за пресъединяване на Българи към ЕС има изричен параграф който ЗА-ДЪЛ-ЖА-ВА България да НЕ-СЕ МЕ-СИ в работата на БНБ, защото тя била НЕ-ЗА-ВИ-СИ-МА институция.
Т.е. шефа на БНБ е подчинен на ЕЦБ, която е подчинена на МВФ и СБ, които са подчинени на ФЕД, който от своя страна е подчинен на KROWN.
Т.е. Искров е недосегаем от българското "правосъдие", и съвсем естествено като изпълнителен служител ще расте в кариерата и йерархията.
Относно бат Сали и Пеевски, ситуацията е плод на новият изборен кодекс приет под настояването на протестиращото "демократично гражданско общество" и тези които броят гласовете. Най-вече на последните.
И така. Пародията на протестите, след 18 часа ( след работно време срещу празни згради) бе успешно изиграна ( иплатена) от партиите и шумно отразявана от получилите солидно възнаграждение медии и журналисти.
Я се опитай чрез сурат книгата (фейса) да организираш протести. Ей тъй, само за идеята без никакво заплащане.
Ако успееш, имаш от мен (лично) 10 дневна почивка на Малдивите. За двама. Лично ще поема всички разходи.
А това, че олигофрените в българия са доста голямо количество бе доказано от резултата получен от ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ и ББЦ на евро и местни парламентарлни избори.
А, и да не забравя и протестиращите от 18,00 до 23,00 часа. Най-вече когато е топло ( не през зимата, щото е студ).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625089
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031