Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 22:05 - ТАЛАНТЛИВИТЕ - "ФАШИСТИ", А НЕКАДЪРНИТЕ – КОМУНИСТИ
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 4921 Коментари: 15 Гласове:
31

Последна промяна: 23.11.2014 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На 23 ноември 1944 година в салона на кинотеатър "Балкан" в столицата се провежда събрание на Съюза на българските писатели. На него секретарят на СБП Младен Исаев прочита решението на Управителния съвет взето на 14 ноември, с което от Съюза се изключват 29 от най-талантливите и заслужили за българската култура писатели. Обявени са за фашисти и реакционери. Между тях личат имената на Богдан Филов, Йордан Бадев, Борис Йоцов, Фани Попова-Мутафова, Чавдар Мутафов, Михаил Арнаудов, Димитър Шишманов, Павел Спасов, Димитър Талев, Кирил Кръстев, Георги Константинов, Йордан Стубел, Славчо Красински, Владимир Василев. Към момента на изключването им някои от тях като Йордан Бадев са вече убити. Други - Богдан Филов, Борис Йоцов ще ги последват два месеца по-късно.

Царица Йоанна в спомените си пише:
"На осъдените, преди да ги убият бе отнета последната надежда да видят отново близките си, тъй като семействата бяха депортирани....Ескортът беше подреден в двора на Съдебната палата от входа към ул. Алабинска. По този път се простираше конвой от шест камиона, към които бяха отправени жертвите. Беше дадена заповед да се удря и убива всеки, който протестираше, повишавайки глас. Един млад депутат, Иван Батембергски, извика: „Помощ”, но веднага му бе счупен черепа с приклад. Друг, министърът Тодор Кожухаров, инвалид от войната и блестящ писател, вървеше, опирайки се на бастун; изведнъж извика: „Не трябва да плачем за нас, а за България.” И запя националния химн „Шуми Марица”. Бе убит с удар от револвер. Тримата регенти Кирил, Филов и Михов бяха изведени последни заедно с двама тежко болни осъдени. Качиха ги на един полупразен камион. Духаше леден вятър. ... двама екзекутори бяха готови с автомати в ръце...Върху телата на жертвите бяха изсипани камиони със сгурия....“

Така започва комунизма в България – изключване, избиване, изхвърляне на даровитите и заместването им от бездарните. Това бе комунизмът: ПОСРЕДСТВЕНОСТ И ОМРАЗА ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ.
Да помним!

image

     

Александър Йорданов




Гласувай:
33



1. sullltan - Нищо чудно, че комунягите
23.11.2014 23:04
са тъпи и прости. Те мразят образованието, красивото, интересното.....
цитирай
2. josarian - Правилно, sullltan. Бих добавил: и са алчни, безродни мръсници.
23.11.2014 23:09
Освен това са жестоки убийци и терористи. С една дума - червени свине.
цитирай
3. didanov - това не са били убедени комунисти
23.11.2014 23:26
Има разлика между комуняга и комунист. Първият е пребоядисан царист, радикал, либерал (както в момента повечето демократи са пребоядисани партийни членове и и комсомолски секретари) вторият е обикновеният българин повярвал в социалистическата идея (и как няма да повярва след две нац. Катастрофи и две загубени Световни войни). Същият процес става и след Освобождението ни - всичките предатели и чорбаджии изпълзяват от мишите си дупки, пишат се опълченци и завзевмат властта отстранявайки истинските заслужили борци на Родината и свободата( Капитан Петко, Евлоги Георгиев - Стамболов арестува първият, изгонва от парламента вторият). Та комунягите (начело с предателят на партизаните Янко\Т.Живков наред с буржоата отстраняват физически, политически или простро заточват с годините много убедени и благородни комунисти,другари и главно свидетели на тяхните предателства и хамелионщина. Да помним казвам аз, че вълка козината си мени, но нрава Никога!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Виж Йосариане, съсипваш си живота с тази некрофилия и това озлобление.
24.11.2014 01:18
9ти септември не би бил толкова кървав, ако не беше също толкова кървав 9ти юни и годините след това. Да ти изреждам ли имена на премиер, министри, политици, интелектуалци с блестящи постижения и безилостно унищожени от метежници. И защо говориш за комунисти или по точно само за комунисти. Та т нар Народен съд е залегнал в мирния договор на победена България след ВСВ по идсане на Победителите или по точно Англичани и французи. Дори и не комунисти внасят законопроекта за Народния съд а земеделци- Н Петков и Г Диметров-Гемето/бащата на Мозер/ Преди няколко години британците разсекретиха /при тях е по закон/ досиетата им и се оказа , че са били обвързани със службите им . И двамата са яростни противници на комунистите и няма как да бъдат заподозряни , че са изпърнявали техни нареждания. Така, че освен съд , трибуналът е превърнат и в отмъщение. И ти безпристрастен ли би бил ако сред подсъдимите има виновници за смъртта на брат ти както е случая с Никола петков. Дори в по широк план сред осъдените има и роднина на убийците на баща му. Самият той е със смъртна присада и преди 9ти.
Пиша ти ги тези неща за да помисли до къде води омразата. Ще ти кажа или припомня китайска мъдрост: " Ако жадуваш за отмъщение седни до устието на река. Водата ще ти донесе два трупа-на врага...и твоя
цитирай
5. josarian - Виж Венци, не се грижи за моя живот - аз не съм злобен човек, не съм и некрофил.
24.11.2014 12:39
vencivaleri1951 написа:
9ти септември не би бил толкова кървав, ако не беше също толкова кървав 9ти юни и годините след това. Да ти изреждам ли имена на премиер, министри, политици, интелектуалци с блестящи постижения и безилостно унищожени от метежници. И защо говориш за комунисти или по точно само за комунисти. Та т нар Народен съд е залегнал в мирния договор на победена България след ВСВ по идсане на Победителите или по точно Англичани и французи. Дори и не комунисти внасят законопроекта за Народния съд а земеделци- Н Петков и Г Диметров-Гемето/бащата на Мозер/ Преди няколко години британците разсекретиха /при тях е по закон/ досиетата им и се оказа , че са били обвързани със службите им . И двамата са яростни противници на комунистите и няма как да бъдат заподозряни , че са изпърнявали техни нареждания. Така, че освен съд , трибуналът е превърнат и в отмъщение. И ти безпристрастен ли би бил ако сред подсъдимите има виновници за смъртта на брат ти както е случая с Никола петков. Дори в по широк план сред осъдените има и роднина на убийците на баща му. Самият той е..и твоя


Аз съм длъжен да информирам особено младото поколение за човеконенавистната същност на комунистите, които съсипаха хубавата ни държава. За никого не е тайна, че има равенство между националсоциялизма и комунизма. Затова трябва да ицтираме историята такава, каквато е, а не каквато искате вие да бъде. И тогава, когато има информиран избор и знание за процесите, които са текли през онези мрачни времена, поколенията да преценят какви сте убавци. Не есрамно да бъдеш антикомунист, срамно е да си комунист, срамно е да си фашист, спармно е да си националсоциалист. А аз съм обикновен човек, обичащ всички хора по земята - и американци и руснаци и българи и французи и африканци и аборигени и тн и тн. но ненавиждам долни, мръсни, алчни и безродни комунисти.
цитирай
6. vmir - Венци, наистина ли не разбираш как сам наливаш масло в огъня, или само се правиш???
24.11.2014 12:48
Убийствата според теб били оправдано отмъщение, а на всичкото отгоре и законни! Също като Путлер, дето хем Крим бил изконно негов, хем пък той бил най-големия демократ, защото законните му правомощия били най-малки! Ми виж се какви ги пишеш, ако не разбираш какво си написал, нали непрекъснато ти обясняваме тук. Егати, превърна блога в помощно училище за бавно развиващи се. Хиляди часове са ти посветили хората да ти обясняват, а ти си повтаряш едни и същи несъвместими твърдения. Сякаш целта ти е да направиш всички бавно развиващи се.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Не не разбирам Вмире !
24.11.2014 14:28
vmir написа:
Убийствата според теб били оправдано отмъщение, а на всичкото отгоре и законни! Също като Путлер, дето хем Крим бил изконно негов, хем пък той бил най-големия демократ, защото законните му правомощия били най-малки! Ми виж се какви ги пишеш, ако не разбираш какво си написал, нали непрекъснато ти обясняваме тук. Егати, превърна блога в помощно училище за бавно развиващи се. Хиляди часове са ти посветили хората да ти обясняват, а ти си повтаряш едни и същи несъвместими твърдения. Сякаш целта ти е да направиш всички бавно развиващи се.


Никага няма да разбера как така "левите" са виновни за "кървавите несгоди" та страната ни като те до 23та са общо взето сговорчива парламентарна фракция.
До радикализирането им в България са убити трима премиери, 19 министри, политици, журналисти...Алеко е убит!? България е загубила войни и над 30% от територията си. Предтоят и изплащане на репарации. До този момен "левите" са никои в "пеизажа/ Прави се фашистки преврат, започва изтребването на опозиционни функционери, журналисти, творци....Няма да ти ги изброявам ти ги знаеш. Ще припомвя само:
Антон Страшимиров-депутат от ВМРОи журналист.Противник на социалистит написа култовите думи" Клаха народа, както турчин не беше го клал"
Да комунистите/ и то те бяха малката част/заедно със земеделците, с безпартиийните възстанаха срещу терора ...Какво да направят Вмире...По достойно ли е да се оставеха да ги избият като мърцина или да се самозапалват като нас днес.
Да аз съм убеден марксист и това е мой избор. При това труден избор специално за мен. Имате пълно право да ме мразите, но ще кажа , че " съсипаната ни хубава страна" според автора беше космическа и ядрена държава с население което нарастваше като прираст. Сега сме страна на доизживяване , деиндустриализирана , с унищожителен демографски профил, и с мизерстващ народ. Вие мразите мизерията си, но я прехвърляте там където не е зарито кучето
цитирай
8. shtaparov - Прокълнатият "9-ти септември"- черна дата в биографията на България
24.11.2014 16:11
vencivaleri1951 написа:
9ти септември не би бил толкова кървав, ако не беше също толкова кървав 9ти юни и годините след това. Да ти изреждам ли имена на премиер, министри, политици, интелектуалци с блестящи постижения и безилостно унищожени от метежници. И защо говориш за комунисти или по точно само за комунисти. Та т нар Народен съд е залегнал в мирния договор на победена България след ВСВ по идсане на Победителите или по точно Англичани и французи. Дори и не комунисти внасят законопроекта за Народния съд а земеделци- Н Петков и Г Диметров-Гемето/бащата на Мозер/ .........И двамата са яростни противници на комунистите и няма как да бъдат заподозряни , че са изпърнявали техни нареждания. Така, че освен съд , трибуналът е превърнат и в отмъщение. И ти безпристрастен ли би бил ако сред подсъдимите има виновници за смъртта на брат ти както е случая с Никола петков. Дори в по широк план сред осъдените има и роднина на убийците на баща му. Самият той е със смъртна присада и преди 9ти.
Пиша ти ги тези неща за да помисли до къде води омразата. Ще ти кажа или припомня китайска мъдрост: " Ако жадуваш за отмъщение седни до устието на река. Водата ще ти донесе два трупа-на врага...и твоя

В твоя съвет,Венци,трябвяше да се вслушат първо комунистите,преди да посегнат на Българския народ! Българите бяха предизвикани от безпардонната и безочлива,с нищо непредизвикана агресия на комунизма,който се зае да унищожава и отрича хилядолетни наши вековни ценности,затова бяха ДЛЪЖНИ по един или друг начин да отвърнат на удара! Българите са живели без комунизъм хиляди години и биха изкарали още хиляди,ако той не бе унищожил тяхната раждаемост и устрема им за самосъхранение! Затова тази човеконенадистна система трябва да бъде анатемосана от всички папи и патриарси,да бъде прокълната и отречена от ЦЯЛОТО човечество,понеже ще го завлече към гибел така,както завлече и Българите!
цитирай
9. shtaparov - И не се заблуждавай така наивно и ...
24.11.2014 16:12
И не се заблуждавай така наивно и лековерно с фашизма,Венци- фашизмът е другото лице на комунизма или още по-точно казано: фашизмът е форма на комунизъм!
цитирай
10. vencivaleri1951 - :))) То българите са просъществували хилядигодини и без капитализъм
24.11.2014 17:06
shtaparov написа:
И не се заблуждавай така наивно и лековерно с фашизма,Венци- фашизмът е другото лице на комунизма или още по-точно казано: фашизмът е форма на комунизъм!


Човечеството най-дълго е било в първобитнообщинния и робовладелския строй. Векове братята англичани са приемали занорма титуляра на анода да има право на първа брачна нощ...Боржуазната революция отнема на аристократите това право и то по начин по който и 9ти юни, и 9ти септември изглеждат като игра на фунийки. Тоест боржуазните революции са също не по малко кървави от социалистическите и тамима преразпределение на имущество със закона на силата, а не със силата на закона. Тоест човечеството и до днес смята , че най бързи и лесни резултати в развитието на обществено политическите промени стават с оръжие в ръка и правила сътворени от победителите. Дали войната ще е за Бог, цар, царица, национален идеал, идеология в основата и стои преразпределение на имущество. Войната и смъртта ако не носеха далавера нямаше да ги има. И човечеството съществува /както ти каза за българите/ от хилядолетия. Реки от кръв са се пролели. Създали са се и са изчезнали империи, народи, знания и култура също. И това е ставало с много кръв. Социализъма като практика е от стотина години. Преди него споровете как са се решавали? Та войните създадоха тази практика Първата създаде СССР, втората създаде соц системата. Соц системата се разви не както предполагаха апологетите и, а като отдушник на безумието от войните. Сега соц системата не съществува , а светът е в кървища. Рушат се държави, унищожават куртурни ценности от хилядолетия. И войните стават главно там където има енергоресурси-тоедт пари и власт. Русия е кап страна . Путин е наврял в ъгъла компартията и а понечи да излезе от там яде шамари. Е за какво се "кюскат" със Щатите-за пари и власт. Бог, Цар, Идеология са алиби. Боят става зарад пари и имот. Дано си ме разбрал
цитирай
11. apostapostoloff - Като сте заговорили за ланския сняг...
24.11.2014 17:57
Хегел твърди, че човечеството нищо не научава от своята история. Ние, съвременните българи, го опровергахме. Очевидно е, че след толкова ужасни кръвопролития българите най- сетне се разбрали, че с бой, войни и насилие нищо не се постига.

Затова този път ние осъществихме един напълно мирен преход без никакви кръвопролития. И това ни прави чест. Радвайте се, че българският народ вече е един зрял и помъдрял народ!
цитирай
12. vencivaleri1951 - Хегел е казал още " Никой не ми е равен"
24.11.2014 18:54
apostapostoloff написа:
Хегел твърди, че човечеството нищо не научава от своята история. Ние, съвременните българи, го опровергахме. Очевидно е, че след толкова ужасни кръвопролития българите най- сетне се разбрали, че с бой, войни и насилие нищо не се постига.

Затова този път ние осъществихме един напълно мирен преход без никакви кръвопролития. И това ни прави чест. Радвайте се, че българският народ вече е един зрял и помъдрял народ!


Имайки впредвид за уникалността на всеки един от нас. Ние обаче го разбираме :
-аз съм най-умен, красив, прав...
Иначе има резон в това което казваш. Обитаха се и нас например да ни сбият . Е едни задръстваха движението, други се целуваха пред "ордите" в центъра на София но не ни скютечиха. Това наистина е помъдряване имайки предвид как за нищо душите сме си взимали:)))
цитирай
13. parf - Това е истинското лице на комунизма ...
24.11.2014 19:41
Това е истинското лице на комунизма и на партията столетница.
цитирай
14. vmir - 7. vencivaleri1951,
24.11.2014 23:24
vencivaleri1951 написа:

Никага няма да разбера как така "левите" са виновни за "кървавите несгоди" та страната ни като те до 23та са общо взето сговорчива парламентарна фракция.


"Сговорчиви" за болшевиките не означава друго освен, че екстремизмът им не намира търсената подкрепа и мръсната работа трябва да се върши от вождовете, за да наберат необходимите индианци. Справка - в 1917 Благоев настоява в Парламента да се приеме руския план за разкъсване на България чрез противопоставяне на българи срещу "славяни". И всички тъмни и смугли балкански субекти воглаве с Благоев, се отричат от България като се пишат славяни, за да оправдаят руските рубли, които тогава са били солидна валута. Така, през 1918, в края на август две седмици преди пробива на Добро поле, на същия фронт е арестуван другия болшевишки агент Г. Димитров докато под защитата на парламентарния си имунитет подстрекавал войниците към национално предателство, бунт и завземане на властта в България и точно на същия фронт тогава България понася най-голямото си военно поражение, веднага след което войниците тръгват към София да правят болшевишка република. Дори гениалния Вапцаров, на когото приписваш прехласване пред терора, е трябвало да пренася бомби и взривни материали...

Това е вашата "сговорчивост" - същата като твоята, добре, че кретените като Шареното пиле, дето те обявява за ненадминат гений, не са много, иначе нямаше да се поколебаете да потопите България отново в кръв. Въпреки пинизите ви за миролюбие и прочие тактики за завземане на властта с цел изтребление на несъгласните с вероломствата ви. Щом Вапцаров пише "терора долу", а сам пренася бомби за трепане на хора, какво остава за безскрупулните, за които трепането е равносилно на любов, щом отявлените терористи така казват.
цитирай
15. shtaparov - Разбрах те много добре и подкрепям ...
26.11.2014 15:23
Разбрах те много добре и подкрепям становището ти от Коментар №10,Венци- то съвпада с моето.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635923
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930