Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 18:48 - Хората не знаят, че БКП при Живков три пъти е фалирала България
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 11722 Коментари: 31 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

image

Христо Христов в стаята на Националната следствена служба през 2007 г., където се съхраняват 1300-те тома на следствено дело №4/1990 г. за причините за икономическата катастрофа на БКП, в които е събрана стопанската история на България от средата на 50-те години до 1990 г. Разследващият журналист е единственият изследовател, поискал и получил от главния прокурор достъп до тези архиви, разкриващи трита фалита на БКП по времето на Тодор Живков, описани в документалната книга „Тайните фалити на комунизма” | Снимка: Архив desebg.com.

 

Голяма част от българското общество не знае истината за комунистическия режим, както и факта, че по време на управлението на Тодор Живков България три пъти е довеждана до фалит.

Това заяви разследващият журналист и основател на сайтовете desebg.com agentibg.com Христо Христов в предаването „Тази събота” по bTV. Той беше гост на водещата Мариана Векилска по поводнаградата му, присъдена наскоро от Европейския парламент за Гражданин на 2014 г. Христов е автор на документалното разследване „Тайните фалити на комунизма”, 2007 г., изд. „Сиела”, изградено върху най-голямото прокурорско разследване в историята на България – дело №4/1990 г. за причините за икономическата катастрофа на комунизма, в което е събрани фактите за стопанската история на България от средата на 50-те години до 1990 г.

По думите на журналиста самите комунистически министър-председатели като Гриша Филипов и Станко Тодоров, както и Тодор Живков за признали пред прокуратурата краха на комунистическото управление и неговата несъстоятелност.

„След като толкова се харесва комунизмът и има носталгия към него, дайте да го върнем само за седмица. Знаете ли кой първи ще пропищи? БСП, олигарсите и незаконно забогателите, защото първо ще бъде отнета частната собственост, после да бъдат събрани международните паспорти и хората да бъдат арестувани за вицове, да видим кой тогава ще харесва комунизма”, коментира Христо Христов.

„Комунизмът в България е завещал най-лошия старт от всички комунистически страни – 11 млрд. долара външен дълг и 25 млрд. лв. вътрешен дълг. Не се е отчитала и инфлация – държавата е била една икономическа яма, в която е потъвало всичко”, допълни разследващият журналист и подчерта, че в онази епоха е имало и смели хора – председателите на Българската народна банка и експерти от Министерството на финансите, които са казвали на висшето партийно ръководство истината за тежкото икономическо положение на страната. „ Последният председател на БНБ преди 10 ноември 1989 г. Васил Коларов пише още 1987 г. доклад до Тодор Живков, че България е в състояние на фалит”, подчерта Христо Христов.

Сайтът desebg.com публикува видео от предаването, в което журналистът отговоря на въпроси за причините за носталгията по комунизма, за липсата на култура на памет в българското общество и необходимостта истината за тоталитарния режим на БКП да влезе в учебниците по история.

desebg.com/index.php




Гласувай:
37



1. josarian - Къде са червените посерковци да коментират комунистическия "Рог на изобилието"
13.12.2014 19:06
Някой да ги е виждал тъдява!? Чичко Венцивалери, защитника на пропадналия социализъм, гнусната ДС и тем подобни гадории? Кушелев, ок232323 и тн, оня луд, chavdar01, nikikm, 1997, born, truthful, socialismus, jelezov, ....
цитирай
2. dekost - Грижливо пазена тайна:)
13.12.2014 19:19
Грижливо пазена тайна:)
цитирай
3. yotovava - Мълчат гордо. Като петимата от РМС.
13.12.2014 20:05
Мълчат гордо. Като петимата от РМС.
цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
13.12.2014 21:19

На мен ми омръзна да го повтарям – всички, които реват за комунизъм, моментално ще го забравят, ако им вземат имуществото и ги вкарат в лагер. Tака са устроени глупавите хора: не усетят ли мръсотията върху собствения си гръб, може дo безкрай да им се струва като “полезна” и дори някакво “свещенодействие”.

Всички червени кретени искат комунизъм, но само при условие, чe други са пострадалите. Стигнат ли до тях, бързо-бързо ще сменят развалената плоча.

цитирай
5. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
13.12.2014 21:20

Един от най-големите комунистически вицове, които съм чувал:

“Аз не мълчах преди 1989г, но никой не ме е закачал”.

1. Нали всичко е било хубаво. Тогава за какво "не си мълчал"?

2. Щом не са те закачали, значи си мълчал.
Аман от виртуални "герои"! Дрънкат само ако е безопасно, иначе са по-тихи от тревата.

цитирай
6. vencivaleri1951 - Ти автора ли имаш предвид/Христо Христов/?
14.12.2014 01:10
tutankhamon661 написа:

Един от най-големите комунистически вицове, които съм чувал:

“Аз не мълчах преди 1989г, но никой не ме е закачал”.

1. Нали всичко е било хубаво. Тогава за какво "не си мълчал"?

2. Щом не са те закачали, значи си мълчал.
Аман от виртуални "герои"! Дрънкат само ако е безопасно, иначе са по-тихи от тревата.



Той преди промените беше редактор на списание АБВ-издание към ЦК на БКП.
Впрочем не беше лошо списание. То и Първанов си открадна името на партията от списанието.
Иначе фалит е силно казано. Истината е че на три пъти не можахме да вържем бюджета . СССР и трите пъти ни отгпусна заеми които по късно Брежнев опрощаваше.
Също така ни бяха отпуснати надпланови количества петрол след чието рафинирани продадохме на запад. Общо взето ни се връзваше около 150 долара печалба на тон. Купувахме нефт по 30преводни рубли тона/около 45 долара/ и продавахме за около 200.
Тази година ние направихме финансова гимнастиа актуализирайки плана да не влезнем в дефицит. Преди руснаците при подобни ситуации ни даваха кредит/ Кредита който си гласувахме за КТБ е аналогичен/ или ни продаваха нефт който реекспортирахме.
Разликат между техните кредити тогава и тези които теглим от Запада, че първите рашките ни ги опрощаваха общо взето, а западните на дупцето ни се пишат:(
цитирай
7. blackpredator - ми да отговорим на демократичните клошари
14.12.2014 01:33
през 1989 г, БВП е 55,88 млрд. щатски долара и брутният дълг от 10,6 млрд. щатски долара, или 18,96% от БВП.
Забележи само към западни банки.
Страните от СИВ и особено много арабски ни дължат няколко милиарда.

В края на 2013 г, БВП е 53,01 млрд. щатски долара, а брутният дълг от 37,33 млрд. евро, или 91% от БВП

Това на прост Гербоинжевски език ще рече, че цоциалистическата икономика е била къдя 5 пъти по-ефективна.

При ХЪБилитирания огнеборец се очаква да прескочи 100%
цитирай
8. tutankhamon661 - vencivaleri1951
14.12.2014 01:49

Ти определено си от хората, които се нуждаят от придружител и преводач. Как изобщо ти хрумна, че имам предвид автора?

Става дума за всички, които лъжат, че не са мълчали, ама никой не ги закачал. Няма как да е истина, защото ако гъкнеш, моментално заминаваш в лагер. Толкова е всеизвестно, че ако някой го отрече, направо падам от смях. По същото разпознавам путьовците – най-страхливите душици, които са толкова страхливи, че им е комплекс и затова търсят начин да го скрият от околните – от себе си не могат.

Между другото: не е срамно да си мълчал. За да надигнеш глас по онова време, трябва да пожертваш семейството си, понеже предварително знаеш, че няма да ти се размине. А семейството е най-важно.

Срамно е да се твърди “Аз говорих срещу БКП, ама нищо не ми направиха”. Кого лъжат, бе? Кого са уплашили? Партията ли? Не смеели да ги пипнат, а? Мишки убити!

Ей такива са истинските виртуални плъхове. По същия начин лъжат за още много неща.

цитирай
9. tutankhamon661 - blackpredator
14.12.2014 02:01

Много обичам някой да цитира цифри, защото в такива случаи питам просто и ясно:

Къде са благинките от "великата комунистическа икономика"?
Защо за един скапан телефон се чакаше години наред?
Защо другарите до един бяха обзаведени със западни стоки и всеки искаше такива?
Защо дори русофилите бягат на запад?

Дай нещо по-реално! Hали разбираш, че някакви цифрички не могат да заместят грубата действителност и заключението се оформя - явно цифрите са измислени. Без значение откъде са.

цитирай
10. blackpredator - ма гулям пльондер си бе тюти
14.12.2014 02:31
мериш сичкото с кренвирши и касетофон
ми да си учил бе, щеше и тогава и сега да ручаш кренвирши
ми то и охранител в Билла би ти се присмял

икономиката първо е инвестиции, промишленост, а после потребление
и да ти обяснявам, няма да разбереш, защо сега гладните са повече
колкото си разбрал измислените цифри на БНБ

и на магарето да сложиш комп, ще е магаре вместо със самар с комп
се магаре...
цитирай
11. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
14.12.2014 03:01

Знаех си, че не можеш да отговориш адекватно и пак ще пренасочиш към Юпитер. Попитах просто: защо хората избягаха, ако животът е толкова хубав? Защо ще ги държат насила, със заплахи и убийства – там, където е “добре”? Естествено, не можеш да отговориш.

Но пък винаги е забавно да видя как Льольо като теб, който е бил чистач на улиците заедно с циганите, се прави на “образован”.

Ако това ще те успокои, знам още такива.
Имаш още много да учиш.

Слушай сега, Мухльо! Днес гладуват некадърниците, защото вече се искат не купени дипломи, а способности. Плачукат за комунизъм онези, които са откраднали и са ползвали облаги за сметка на други. Нито образование е имало, нито пълни магазини.

Един безплатен урок от мен:

На печалба може да работи една фирма/държава до безкрай, но на загуба – само докато фалира /1989г/.

цитирай
12. vencivaleri1951 - А ти не се уещаш че се бъзикам с теб
14.12.2014 03:57
[quote=tutankha

.

[/quote]

Този помияр Христов работеше в АБВ-идеологическо списание на ЦК на БКП. След промените се самоназначи за Разследващ на същата БКП . Впрочем в една стая работеха с една друга днешна разследваща-избягало ми е името и, но нейната "ниша" станаха досиетата на държавна сигурност и все ги търсеше докато не я назначиха в ръководството на комисията по досиетата. Взе шефски пост, секретар и шофьор и се успокои. А Бочева или Бончева беше. Набор ми е горе долу. Кара ски не лошо. Та се засичаме на Боровец в една и съща станция -тази на ЦК. Бяхме се уговорили с един приятел да покараме една седмица заедно и да се видим защото той все в чужбина беше. Той отседна в станцията на МВР. Тази антидесарка днес като го хареса/ а той красавец/ и като се лепна няма отърване. Човекът женен , с две деца и дава да се разбере , че няма как в този им живот да им се случи да бъдат заедно. Тази не и не. Преследваше ни /зарад приятеля/-няма спирка. Изпорти ни почивката. Сега говори непрекъснато против Държавна сигурност, за досиетата и проче дъфки. Тогава знаеше, че приятеля е от ДС, при това от елитното "Външно" и беше вирнала опашка като разгонена кучка и не го оставяше на мира. Мен на такива ме е яд. Не казвам , че човек не може да промени убежденията си, но да си работил в идеологическото направление на партията и сега като се обърна палачинката да плюеш там където си се хранел сито е гадно. Впрочем разбираемо е. Сега например станцията в Боровец на ЦК днес е на МС и Бочева пак ще си кара ските там, но ти Тутане пак не можеш да припариш там.

Иначе за критиките. Просто не си прав. Много хора се опитаха да уязвят генерал Трънски например, че видите ли на 10ти ноември било много лесно да се изказваш против Живков без да знаят, че той поне 3 пъти на различни пленуми и конгреси поиска оставката на Живков. Бай Радой как ли не осмиваше системата,Живков и Ко, а бе един от най-скъпо платените българи. Неговия "Фокус" гледахме нон стоп преди всеки филм в кината
цитирай
13. vencivaleri1951 - Тутане, еди безплатен съвет и от мен
14.12.2014 04:11
tutankhamon661 написа:

Знаех си, че не можеш да отговориш адекватно и пак ще пренасочиш към Юпитер. Попитах просто: защо хората избягаха, ако животът е толкова хубав? Защо ще ги държат насила, със заплахи и убийства – там, където е “добре”? Естествено, не можеш да отговориш.

Но пък винаги е забавно да видя как Льольо като теб, който е бил чистач на улиците заедно с циганите, се прави на “образован”.

Ако това ще те успокои, знам още такива.
Имаш още много да учиш.

Слушай сега, Мухльо! Днес гладуват некадърниците, защото вече се искат не купени дипломи, а способности. Плачукат за комунизъм онези, които са откраднали и са ползвали облаги за сметка на други. Нито образование е имало, нито пълни магазини.

Един безплатен урок от мен:

На печалба може да работи една фирма/държава до безкрай, но на загуба – само докато фалира /1989г/.



С Блеки се ебавай за каквото се сетиш, но недей с интелегентността и знанията му.
Казвай му, че е грозен, че не го вдига, че жена му е грозна...все някой ще ти повярва
Да връзваш точно ти косур на интелегентността му е все едно Федосиева да предложи собствената си диета на балерините ни от Националния балет!
цитирай
14. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
14.12.2014 04:21

Алоооооууу!!!!!!!!!

1. Няма вече “Не прави това”, не може, трябва или не трябва. Свърши! Вече не е комунизъм. Няма да наставляваш!

2. Всички знаят, че Блекмастурбатора е необразован тъпанар. С Уикипедия всеки е професор, ама за да разбереш колко струва, трябва да четеш между редовете – ето кое не могат червените отпадъци.

Знания имал! Къде са, бе? Че употребява думи, чието значение не знае. Колко пъти вече го засичат?

Няма да стане, ясно ли е? С купените дипломи и връзкарството преди 1989г съсипахте държавата. Cега ви е позволено само да мълчите. Младите и cпособните ще се върнат в България, едва когато се научите да играете според тоягата. Hасрали сте се достатъчно. Вече никой не е длъжен да работи за пенсиите ви.

Днешните младежи са в пъти по-умни от “образованите” комуняги. Не можете да им стъпите на малкия пръст. Дошло е време те да говорят, а вие само да слушате. Иначе – няма пари за пенсии и то по ваша вина. Bисша справедливост!

цитирай
15. apostapostoloff - Баба Венка лъжа, та си глава кине!
14.12.2014 06:39
1. АБВ не беше списание, а вестник.
2. Вестникът се занимаваше САМО с книгоиздаване и нямаше нищо общо с ЦК на БКП.
3. Христо Христов не работеше там.
4. Катя Бончева работеше там, но не с Христо Христов в една стая, а със Стефан Тафров.

А бе, що е комуняга, все е лъжец, мошеник и мръсник. Седнал да обсъжда личността на Христо Христов, без да го познава. ЕС го провъзгласява за европейски гражданин, баба Венка го нарича помияр. Гадна, долнопробна, калташка работа.

На всичко отгоре тук става дума за икономика, а не за някаква си личност. Ще ми говорят те за БВП при социализма. Той НИКОГА не е надхвърлял 28 милиарда лева. Мизерията беше поголовна. Липсваше всичко- като се започне от червения пипер, та се стигне до леките коли.

Да се сравнява НРБ с днешна България е идиотско начинание. НРБ неше бедна, изостанала страна, а днешна България е една от 50- те богати страни.
цитирай
16. vencivaleri1951 - Когато си прав, си прав
14.12.2014 13:23
apostapostoloff написа:
1. АБВ не беше списание, а вестник.
Тафро На от 50- те богати страни.


Сбърках това "момче" наистина с Тафров. Настоящият автор е прекалено млад за да е работил в АБВ.
Колкото до вестника/излизаше и бюлетин/ той наистина формално беше към Комитета за култура , но финансирането му си беше от бюджета на ЦК. Ще ти обясня понякога с какво се занимаваше този вестник. Например Ниолай Хайтов се изказа критично за възродителния процес-от вестника го емнаха веднага. Върни се към старите течения на вестника и виж какво пишат за Румяна Узунова например. Аз общо взето за вестника разбрах след срещата със "скиорката". Прочетох това , онова и признавам , че вестника ми хареса. И накрая ще ти обясня нещо . В кариерата си имах момент в който работех в един институт който в създаването си е бил към АОНСУ/при ЦК/ С течение на времето курсистите които се квалифицираха в него, а и преподавателите поради промяна на профила в по голямата си част не бяха членове на БКП. Ето това промени формално и принципала ни-минахме към МС. Лигитимните раб документи от шеф на отдел , катедра и нагоре обаче останаха с гриф ЦК, заплатите също. Ползвахме и станциите на ЦК където срещнах и Бончева. АБВ насочваше какво да се чете, рецензираше, имаше и чисто санкциониращи/вербално/ функции. Да ти припомня ли какво направиха с Иля Велчев от вестника . Колко критики, какво охулвания щом свалиха баща му? Та ти не ме учи звездоброецо кой кой е бил. Както казваш "стара чанта " съм ама да знаеш -лачена.
Иначе за този Христов голями извинения. Набедих го "младежа" без да го познававам наистина. Мернах му физономията и защо ми прещрака за онзи Тафров та го сбърках!? Може би щото е позализан кото онзи. Аз и онзи го видях тогава в Боровец за пръв път. Беше дошъл при "Скиорката" през един от уйкендите-зализан, с едно гласче направо усещане за педал. После го видях, че станал беше министър или някакъв друг дипломатически шеф , но усещането/може да греша/ за педераслък си остана:)
цитирай
17. misbis - ВЪЗМОЖНО Е.
14.12.2014 13:27
НО ДА СА УСЕТИЛИ ХОРАТА ТЕЗИ ФАЛИТИ? БАНКИТЕ ДА СА ИМ ИЗЗЕЛИ ДОМОВЕТЕ? ДА СА ОСТАНАЛИ БЕЗРАБОТНИ? ДА СА ОСТАВАЛИ НА УЛИЦАТА? АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ НАМАЗАЛА ОТ ДЕМОНКРАЦИЯТА И КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНИТЕ,НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИТЕ, ЧЕ ДЕМОНКРАЦИЯТА Е ПО-ДОБРО ЗА МЕН. ВИДЯХ КОИ НАМАЗАХА- ТОГАВАШНИТЕ ПАРТИЙНИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ И ОСТАНАЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА. ДНЕШНИТЕ ДЕМОНКРАТИ СА ДО ЕДИН ДОБРЕ ОТГЛЕДАНИ ОТ МАЙКАТА-ПАРТИЯ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ
цитирай
18. vencivaleri1951 - Когато си прав си прав
14.12.2014 13:32
apostapostoloff написа:
1. АБВ не беше списание, а вестник.
2. Вестникът се занимаваше САМО с книгоиздаване и нямаше нищо общо с ЦК на БКП.
3. Христо Христов не работеше там.
4. Катя Бончева работеше там, но не с Христо Христов в една стая, а със Стефан Тафров.

А бе, що е комуняга, все е лъжец, мошеник и мръсник. Седнал да обсъжда личността на Христо Христов, без да го познава. ЕС го провъзгласява за европейски гражданин, баба Венка го нарича помияр. Гадна, долнопробна, калташка работа.

На всичко отгоре тук става дума за икономика, а не за някаква си личност. Ще ми говорят те за БВП при социализма. Той НИКОГА не е надхвърлял 28 милиарда лева. Мизерията беше поголовна. Липсваше всичко- като се започне от червения пипер, та се стигне до леките коли.

Да се сравнява НРБ с днешна България е идиотско начинание. НРБ неше бедна, изостанала страна, а днешна България е една от 50- те богати страни.


Сбърках го това момче/ прекалено е млад за да е работил в АБВ/ с Тафров. Как, защо, не ме питай-нямам отговор.
Иначе не гледай принципала. То и Комитета по култура формално беше към МС. Половината му финансиране обаче си бе от ЦК, а и бе на пряко подчинение към идеологическия отдел на ЦК. Аз също работех в структура където нямаше пряко подчинение на ЦК, но например срещнах "сиорката" на станция на ЦК. Имах карта за легитимация с гриф на ЦК. Просто не ме учи звездоброецо кой , кой е бил в системата. Както казваш дърт съм...стара чанта, ама лачена:)
Още един път извинения за обркването.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Ти за нашите пенсии Тутане не се грижи
14.12.2014 13:58
tutankhamon661 написа:

Алоооооууу!!!!!!!!!

1.е. Колко пъти вече го засичат?

Няма да стане, ясно ли е? С купените дипломи и връзкарството преди 1989г съсипахте държавата. Cега ви е позволено само да мълчите. Младите и cпособните ще се върнат в България, едва когато се научите да играете според тоягата. Hасрали сте се достатъчно. Вече никой не е длъжен да работи за пенс



Колкото и да са, все ще са по големи от бъдещата твоя. Щото ние " пенсиите" да сме в блога от време на време е разбираемо, но Вие многопрофилниците :) с какво се занимавате бе хора. Как се храните, няма ли девойчета около Вас та сте нон стоп тук.
Когато някой говори за фалит трябва да знае какво значи това. Да не бърка "вътрешен" с междуфирмен дълг. Как може да е стъпка към фалита на една държава дълг към нея!? Как може да е във фалит една държава с 20-30% от Брутния продукт и със сериозна производствена инфраструктура оценена на стотици милиарди. Има една много елементарна , но желязна логика срещу дъфката за фалита на Б-я през 89та. Икономиката на България бе орентирана на 80 % към тази на СССР. При рекапитулацията се оказа че СССР ни дължи малко над 100млн долара. Във финансово затруднение ни вкара тогава задължението ни към Западът който отказа да рефинансира дълга ни / ето в момента сме в по голям недостиг, но ни дават дълг/ и грешният ход на Луканов да обяви мораториум върху плащанията , та западняците да ни опростят нещо. Както виждаш с онзи дълг се справихме за по малко от 10 ина години. С новия обаче не виждам как това ще стане. Иначе, че всяко следващо поколение е с по добри възможности е факт. Използва ли ги обаче е друг въпрос.
И ще кажа отново Тутане. Вие "андрешковците" сте анонимни и многопрофилни в анонимноста си. На мен физономия, име, а от там и данни от фирмения регистър, одити са налице. Така , че не плаши куче със салам драги. Уволнявали са ни, заканвали ни са се, а често уволнилите ни тогава, днес търсят работа при нас.
цитирай
20. tutankhamon661 - vencivaleri1951
14.12.2014 14:27

Ей, Смешник! Tи ли говориш за многопрофилност? Tи , Блекмастурбатора, Икономистa – всички комуняги сте многопрофилни. Аре да не ми се правиш на луд!

Объркал се бил! Ако мине. И като не мина - ох, сгрешил. Хубаво те закопа Апостолов – за пореден път.

Мръсни крадци сте! Цялото ти имущество е откраднато. Hе ми се фукай, защото такива като вас заслужават Народен съд. Да ви видя тогава. Много знаете да крадете, ама вашето не давате за селянчето, което искало да учи. Що не го давате бе, тъпанар? Защо само с чуждата пита помен правите? Mошеници!

Образование имало! Ако е имало, защо сте толкова прости всички червени галфони?
Няма да ви храним повече! Сами ще си изкарвате парите. А като не можете, кофите за боклук ви чакат. Помагам и съжалявам само хората, които са честни и изпитват съчувствие. Убийци като вас не заслужават помощ.

Няма да се върне никой в България, докато БСП все още влизат в Народното събрание. Колкото и да ти е криво, младите и способните мразят комунизма. Няма да го бъде повече!

Нищо чудно, че всички нормални блогъри те подиграват.

цитирай
21. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
14.12.2014 14:27

Как да не са го усетили хората? Сега изплащаме онова, “евтиното”. Защото заради него са се натрупали дългове.

Какви домове, какви пет лева? Че те направо в лагер вкарваха - без да си теглил кредит, без да си откраднал нещо.

А че някои са трайкали и затова не са ги закачали, то и сега има такива, които са доволни от банки, здравеопазване, образование.

цитирай
22. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
14.12.2014 15:53
Само в разкриването на цялата, грижливо потулена истина за комунистическия режим и неговите слуги, заграбили активите, парите и властта след падането му е спасението на България и единствената възможност за нейното превръщането в нормално функционираща демократична държава. Всички далавери и зависимости трябва да се осветлят, за да се разберат причините за състоянието, в което се намираме.
цитирай
23. vencivaleri1951 - Нервиш се , значи съществуваш
14.12.2014 16:49
[quote=tutankhamon661.

[/quote]

Само , че за разлика от Вас " андрешковци" и" Икономист" и аз например сме реални. Ходили сме на сбирки на съблогъри, пили сме си питиетата . Ходили сме си на гости, знаем си канцелариите, селските къщи.
Колкото до кофите с боклук никой не е застрахован. В мизерия са си отишли от този свят Моцарт, Модилиани, Рембранд.../В соца не знам подобно име / Ти се ежиш анонимен защото си озлобен. Озлобен си от битието си, озлобен си от переспективата си и се нахвърляш на хора които цял живот са бачкали и са отчислявали и за такива като теб. Какво говориш за ИКО например. Какво го плашиш са капитализъм, та той е там от първия си работен ден та до днес Аз три седмици от медения си месец искарах на фургон със съпругата си-при строежа на малките реактори, които пипнипишковци като теб но овластени закриха. Имам дял и в Дебелт. Знаеш ли какво има там? Не беше известен с изнасилване на деца когато съм работел за там. Ти можеш ли да посочиш една колибка , пък и за куче да е и да кажеш честно:
-Аз Пешо, Гошо/ или който и да си/ построих през живота си колибка за това кученце.
Ама конкретно, с документи-трудова книжка например.
Казват, че си охрана. Няма нищо лошо. Имам съученици и приятел дори които са я работили тази работа. Аз съм продавал цигари, алкохол, хайвер на един от пазарите когато ме уволниха твоите хора и докато си стъпя на краката. Няма срамна работа след като храни децата ти . Срамно е когато се плезиш и кривиш анонимно. Теб те е страх, срам да покажеш физономията си и се ежиш и фантазираш за някакви наказателни практики където някой друг да "отмъсти" зарад теб.
Ти си от тези които ядът и солта, и тоягите и к--а. Който и да дойде ти ще си останеш статистик-Тосет животът ще минава покрай теб. Дори и в затвор, ешафот да ме закарат, това ще бъде преживяване към многото други. Ти пак ще гледаш... Не знам на колко години си, но ако си млад човек заеби блога и се опитай да си живееш живота. Казвам ти го честно, приеми го като съвет.
цитирай
24. tutankhamon661 - vencivaleri1951
14.12.2014 17:15

Виждаш ли какъв нагъл лъжец и интригант си? Понеже ти не ме познаваш, значи никой не ме познава. По същия начин аз мога да кажа, че щом аз не те познавам, значи никой не те познава. Виртуален тарикат! От един шамар се напикавате.

Схвана ли? Hе. Твой проблем.

Бати тарикатите убити! Tе били мерилото. Аз контактувам с качествени хора, а не с такива като теб и другите червени отпадъци.

Сметка ще ми държи. Смешник!



цитирай
25. raders - Предложението ми е съвсем прагм...
14.12.2014 17:15
Предложението ми е съвсем прагматично. Нека тези, които желаят социализъм /по онзи тертип/ го прилагат, но само върху себе си и своите поддръжници. И да оставят останалите хора на мира. Надявам се, че така всички ще са доволни.
/Но малко се съмнявам, защото комунистите обичат да "строят социализъм" на чужд гръб./
цитирай
26. blackpredator - Хех, Венци,
14.12.2014 18:13
и аз това му викам. Тютюфците и къщичка за скорци не са сковали.
Аз съм те образно казано наследил за 5 и 6 блок. ТМСИ - то между топлия канал и лиманчето за "Нептун"-чето", дето кара ядреното гориво е мое и на колегите ми дело. При демокрацията три мола, два Практикера и намколко Технополиса, Техномаркети и Билли без охранителите.
Сичкото това, минавайки тихомълком, покрай кварталния концлагер /според тютю/ :)))

Тютиии, да ти обясня. И в Русия има емиграция на българи. Заплатите на изток от Урал са над 4000 евро. Но само за можещи. Те тютюфци си имат от Украйна.
Що емигрират младите? Щото след 89 година, благодарение на Боковци от рода на Костов и Филчо Димитров, и Кириак икономисти, от промишлена, "тая държава" се превърна в не бананова, а в ряпова.
3/4 икономика в сферата на услугите, нормално няма да изхранва читавите. В нея остават само тютюфците и товародателите им.
Като мен и Венци, и Икономиста...:)
цитирай
27. tutankhamon661 - blackpredator
14.12.2014 18:37

Не си губи времето, защото три улици чакат да ги плискаш с вода. Мургавите ти колеги нещо недоволстват от забавянето ти.

А че обичаш да обръщаш фактите, знаем отдавна. Знаем и колко "не лъжеш".

Аз мога да кажа, че ако си учил, нямаше сега да плачеш за кренвирш. Комунист като теб няма право да го казва, защото вие искате да получавате заплата, независимо че сте некадърни. Ама ти не правиш разлика между учил и можещ, та няма да разбереш.

Да бе, всички се натискат за Pусия. Оооо, получават хиляди евро!
Hа кого ги разправяш, бе? За да идват руснаците в България, значи тук се живее по-добре, отколкото в Pусия.

Аре малко логика да вкараш следващия път, щот' ми писна от комунистически лъжи!

Като се съберете с другите олигофрени на чесън и долнокачествена царкировка, тогава ще се пишете за "товародатели". Tук всички знаят, че ви размазах. Изгониха те от любимите ти блогове, нали? Любимата ти блогърка не иска и да чу е за теб, нали? Ха-ха, няма накъде повече да се изложиш. Ще продължите да квичите жално и да ме сънувате в кошмарите си. Bинаги съм мачкал такива като вас и ще продължа да го правя - тук и навсякъде.

цитирай
28. vencivaleri1951 - Ти, Тутане си
15.12.2014 12:32
tutankhamon661 написа:

Виждаш ли какъв нагъл лъжец и интригант си? Понеже ти не ме познаваш, значи никой не ме познава. По същия начин аз мога да кажа, че щом аз не те познавам, значи никой не те познава. Виртуален тарикат! От един шамар се напикавате.

Схвана ли? Hе. Твой проблем.

Бати тарикатите убити! Tе били мерилото. Аз контактувам с качествени хора, а не с такива като теб и другите червени отпадъци.

Сметка ще ми държи. Смешник!





абсолютен персонаж на Достоевски реализиран от Станиславски. По подобие на филмовата лента която те освобождава от болезнените ти комплекси, така и теб виртуалното пространство те кара да се изживяваш като интелектуален и физически "Херакъл". Какво ако" Блеки мие улиците например? Какво толкова ако ти предпочиташ аспержи и трюфели, а аз чесън и сърми от кисело зеле.Смяташ, че бита ти те извисява? През лятото мои съученици се ловеха да мият улиците/тогава се миеха всеки ден/ в ранните сутрини в София. Аз не съм, но съм гледал шилета например през ваканцията. Като студент съм разтоварвал вагони на Варшавската гара, прехвърлял съм зърно в силозите на една пивоварна. С риск да излезна клюкар/не съм взел разрешение да коментирам/ ще кажа , че същото е правил и един бивш посланик на янките у нас в последствие такъв и в Москва. Какъв е проблемът в работата която вършиш-проблемът е как я вършиш трюфелоядецо:) И проблемът не е в това дали си богат или беден, проблемът е дали позволямаш бита да изуродва духа ти. Изуродването може да стане и от богатство и от мизерия. Вслушай се в музиката на Моцарть вглдай се в творбите на Рембранд, Модилиани...Това са хора които си "отиват" от този свят в мизерия. Вслушай се в изказа на Пеевски, Борисов, Бинев...Това са хора със сериозни материални възможности. Ето как въпреки ужасния си бит едни хора остават безсмъртни за поколенията , а други оскотяват независимо , че имат бит за който всеки може да мечтае.
цитирай
29. tutankhamon661 - vencivaleri1951
15.12.2014 13:38

Писна ми да посочвам собствените ви противорeчия и двойния аршин, с който мерите!

Комплексите ви са очевидни – не можеш да ги прехвърлиш на мен. Hе аз съм тук за да налагам на хората как да живеят – просто не искам друг да налага на мен. Hе аз съдя другите дали разбират от изкуство, без самият аз да съм специалист. Hе аз изкривявам фактите, слугувайки на партийна линия. Hе аз обиждам блогърки, защото не са ме забелязали. Tова са вашите занимания.

1. Твое противоречие.

Не си позволявай да ми правиш забележка, че съм казал веднъж нещо, което за Блекмастурбатора и няколкото му виртуални приятели е основна тема. Или ще кажеш, че “не си забелязал” колко взаимно отричащи се лъжи говорят за мен, а? Bеднъж съм охранител в Билла, друг път пъпчив пубер, трети – пенсиониран даскал, четвърти – сержант от армията. Hяма как да съм всичко това. Cледователно е с цел да обидят и настройват. Ха сега се върни по-нагоре и виж кой пръв говори за охранител в Билла - ако Блекмастурбатора не е редактирал междувременно коментара. После може да не ми се извиняваш, че вместо на него, говориш на мен за “няма срамна работа”. Оставям настрана, че твърденията му за мен не са истина – забавлява ме.

2. Противоречие на Блекмастурбатора.

В един от последните си постинги е написал “Тъпаците обичат да ги ласкаят, умните обичат да бъдат критикувани.” Доста простоват начин да се пише за “важен фактор”, когото всички трява да слушат. Ама постигна обратния ефект - точно според тези негови думи той е тъпак. Hикой не го е виждал да приема критика. Даже се тръшка и плюе, ако не го забележат.

Как да не се смея, а? Cами се закопавате. Bие като не го виждате, околните го виждат. И какво става? Духате. Честито!

цитирай
30. blackpredator - хех, бе тюти
15.12.2014 14:16
коментара си е там
пише:
"ми то и охранител в Билла би ти се присмял"

схващаш ли?
за твоят интелектуален Памир, охранител в Билла си е пик Комунизъм ;))
цитирай
31. tutankhamon661 - blackpredator
15.12.2014 16:49

Самочувствие всеки има, но важно е колко хора са те признали. Моите публикации не падат под 500 реални харесвания. Pадвай се, че са на различни места, иначе ако бяха на едно, щеше да си получил инфаркт.

Ама дрънкай си! Знам, че отричаш всичко, което не ти изнася. С това не променяш фактите.

Tи отричаш и Стефан Кръстев, но аз съм свидетел колко хора го четат и дори копират негови разкази. Отричаш и колко време молеше Ангелина Пискова да те забележи. В същото време се хвалиш, че са казали добра дума за теб няколко невежи самотни лелки, които знаят за съществуването ти, понеже никой друг не ги забелязва. Ами окей! Щом ви харесва да се самозалъгвате ...

Говорете си няколко човека в Blog.bg! От това няма да ви стане по-добре.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625242
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031