Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 09:32 - Крият истината за "Червеи" от посолства и Интерпол
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Над десет са вече посолствата, които са отправили запитване във Външно министерство и МВР по повод разразилия се скандал по разработката "Червеи". Партньорските служби са бесни заради изтичането на информация в посока на съмнителни среди. Това съобщиха за Фрог нюз източници от парламента и МВнР.


Някои от тях предполагат, че става дума за кражбата на цели разработки на операции и акции срещу терористични организации и формирования на организираната престъпност.

Притеснително е изтичането на информация от МВР, както и на такава за съвместни действия на партньорски служби срещу организираната престъпност. Взаимното доверие изисква прозрачност по случая и предприемане на решителни действия от съответните институции. Това коментира служител от чужда дипломатическа мисия в София, пожелал анонимност.

Припомняме, че разработката "Червеи" е стартирала срещу служители на МВР, които се опитвали да проникнат в информационната мрежа на ведомството. Разрешението за ползване на всички разрешени по закон СРС-а е дадено от шефа на Софийския градски съд Владимира Янева. Тя е подписала и удължаването на срока, който е достигнал 10 месеца, което е нарушение на закона.  

До момента ексминистър Цветлин Йовчев и шефът на ДАНС Владимир Писанчев не са дали ясен отговор какво е наложило началото на такава разработка, откъде са дошли сигналите и защо от търсене на "къртици" се е преминало към тотално тарашене на тайните на МВР.

Има запитване и от Централата на Интерпол в Лион, Франция. Скандалът щял да бъде обсъждан на следващото заседание на Генералната асамблея на организацията, в която членуват 192 страни.

От седалището на Европол в Хага на свой ред се опитват да научат, какви са пораженията, нанесени от "Червеи" и доколко са засегнати мероприятията с участие на партньорски служби. През 2014 г. сам по линия на ДАНС тези операции са над 50. Били са предимно за разбиване на наркотрафик, трафик на жени и момичета за проституция, пране на пари, контрабанда на цигари и пр. Според служители на ведомството някои сигнали са прикривани, други забавяни, а оперативно интересните лица предупреждавани за интереса към тях.

Сигнали и данни са ни давани Белгия, САЩ, Франция, Холандия, Великобритания, Македония, Сърбия, Германия и др. страни. Тези документи най-вероятно вече са в ръцете на мафията.

45 са операциите срещу нарушения на митниците, от които 6 съвместно с партньорски служби. Според нашите източници от МВР са изнесени имената на митничари, замесени в корупция, контрабанда и финансови нарушения. Отмъкнати са също данни за фирми, които са наблюдавани за различни нарушения.

По линия на Европол са проведени операции с Франция, Италия, Испания, Германия и др. Някои от тях са с най-висока степен на секретност, защото става дума за раследвания от години.

Особено безпокойство предизвикват съмненията, че немалка част от секретите са изтекли към чужди държави - Русия на първо място. В папките се намирали събирани тайни за руски бизнесмени, стъпили на българския пазар. Сделки, парични потоци, придобити имоти и предприятия - всичко това е описано подробно. Някои от тях през годините са били рекетирани от висши служители на МВР и прокуратурата, след което изгонени от България.

Чуждите мисии и служби са бесни, защото има голяма вероятност извлечените информации да са в ръцете на мафията. Все по-често експерти, наблюдатели и журналисти назовават като инициатор и ползвател на "Червеи" кръгът  #КОЙ. Както вече стана ясно, по същата разработка са били търсени и компромати срещу Бойко Борисов, чрез които той да бъде отстранен от политиката. Фрог нюз вече съобщи за акцията от миналата година в Общинска банка и Столична община, която е целяла "връзването" на Борисов с наркотрафика и други престъпления. Планът не успя, но по-късно същите хора нанесоха съкрушителен удар срещу КТБ, а в момента се опитват да разграбят фирмите и предприятията, финансирани от банката и имащи кредити към ния. Това е втората част от плана за дестабилизация на страната и връщане на #КОЙ официално във властта.
frognews.bg/news_86299/Kriiat-istinata-za-CHervei-ot-posolstva-i-Interpol/




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3639806
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930