Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 21:44 - Как Пешко намрази Европа…
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 7219 Коментари: 13 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Written by Frujin

Най-новата история на България прилича на тежка драма, продукт на възможно най-независимотокино, на тема “Затворникът и Свободата“. В тази драма става въпрос за това как един обикновен, простоват човек, всъщност направо прост до болка, несправедливо осъден, полуграмотен и отчайващо ленив, прекарал целия си живот зад решетките (някъде на Балканите), изведнъж се оказва свободен насред модерна Европа (може и Америка). Да наречем този човек условно Пешко. За да не създавам излишно напрежение, първо ще ви кажа какво става в края на филма – Пешко се оказва отново в затвора, но така му е добре. Ето как…

Веднага след освобождаването си Пешко е много щастлив. Той е чувал, че свободните хора из Европа са много богати и е убеден, че е само въпрос на време богатството да дойде и при него. Пешко сръбва за сефте от евтиното, но все пак западно уиски, куса от забранения до скоро “Тоблерон“, примлясква, скръства ръце и замечтано зачаква да се превърне в Европеец, т.е. – в богаташ.

imageПешко е убеден, че след като е свободен, значи скоро ще заживее в свой собствен, приказен палат, и съответно не си дава никакъв зор да си пооправи малко вехтата панелка. Вместо цветя, на балкона му цъфтят стари вестници, резервна гума, щайга с лепкави буркани и две, осрани от гълъбите, табуретки. В един момент обаче, както на всеки току-що освободен затворник, така и на Пешко му се налага да  се хване някъде да бачка. И тук започват проблемите.

Първо, налага се наистина да бачка. Само че, Пешко не обича! Във затвора е бил възпитан да си чеше макарите по цял ден, евентуално да завинти две-три гайки и накрая да получи двойна порция “домати с ориз“. Той никога не се бил замислял защо му викат “домати с ориз“, а не “ориз с домати“, при положение, че на три кила ориз, слагали по един домат. Не се бил замислял не за друго, а защото според Пешко само педерасите умуват много, докато истинските мъже – действат!

Второ, оказва се, че Пешко нищо не умее. Каквото и да подхване, все не му се получава. Например, ако се хване да работи като такси, за него всичко се изчерпва с въртенето на волана и прибирането на парите на шибания клиент! Всичко останало, като доброто отношение, чистата кола, правилника за движение и т.н., за Пешко е излишно натоварване и чиста педерастия. Каквото и да прави нашият герой винаги го прави през пръсти, опитва се да се скатае, да мине метър, да поизлъже, и ако може –  нещо да гепи. И понеже е убеден, че е равноправен европеец, Пешко си изобретява простичко оправдание за ситуацията – “Аз на ТОА нема МУ работа за петст’ин лева!“. Като бивш затворник на Пешко изобщо не му хрумва мисълта, че всеки трудов договор е на практика равноправна сделка – Пешко си продава времето (и евентуалните умения) – срещу еди-колко-си пари. И никой не е длъжен да му плаща само за да си чеше макарите…

Първоначално Пешко намира обяснение за своите неволи в другите Пешковци, т.е. всички други около него. Щото били крадци, тарикати, мошеници и т.н. В което, да речем, има доза истина, но Пешко продължава да попийва от евтиното уиски, псувайки под мустак, очаквайки полагащото му се безмерно богатство. Но изведнъж се случва така, че Пешко се среща лице в лице с богатия европеец.

Тук започва голямата трагедия. Още при първата среща Пешко е втрещен, защото европеецът не е и чувал за хан Аспарух, за хан Крум и неговите закони, не знае какво е това “опълченец на Шипка” и не подозира, че българите са четвърти в света по футбол. Европеецът не обича шкембе чорба, кючекът му звучи като нещо арабско, балконът на Пешко му се струва гнусен (с всички тия лепкави буркани и осрани табуретки), не пие, не пуши като комин, в таксито демонстративно се мръщи и на всичкото отгоре – говори учтиво като педераст. Противно на очакванията на Пешко, европеецът не сваля ръкавицата за да го погали по главата ами просто се опитва да си продаде стоката. Която между другото е доста читава и Пешко, напълно логично, я желае!

Кулминацията настъпва когато европеецът започва бизнес у нас. Пешко се надява на хиляди евро заплата, но  европеецът добре е проучил ситуацията и съответно предлага само с една идея над средното. В този момент Пешко започва да подозира, че има вероятност завинаги да си остане бедняк и веднага започва да псува, да плюе, и да бие нощем чужденците. Концепцията му е следната: “Не мога да съм като вас, ама МОГА да ви пребия ве!!“. За капак, някой от другите около него успяват да се оправят. Печелят добре, карат нови коли, и подозрително заприличват на европейци. Пешко това не може да го понесе и е убеден, че такива са или предатели, или педали, или и двете.

Не минава никак дълго време и Пешко е отново в затвора. Няма Тоблерон, няма Кока-Кола. няма уиски с лед. Няма европейци (те отдавна са на Марс!). няма “отношение към клиента“, няма педерасти и няма приказен палат. Има чесане на макарите и домати с ориз .. и така до края на света.
www.frujin.com/




Гласувай:
24



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
05.03.2015 22:09

Безпощадно точно!

Тази тема съдържа достатъчно материал за десетки романи.

Най-опасното и пагубно е, че каквото и да става, Пешко винаги е убеден: някой му върти мръсни номера, богатите задължително са откраднали и негово прaво е да недоволства до края на дните си.

Ето кое го прецаква, защото намирайки оправдание за собствената си некадърност, той спира да се учи. Как да се развие, след като не възприема нищо и дори няма желание за промяна? Неговата тактика се изчерпва с псувнята и оплакването.

цитирай
2. josarian - Това Тут, е синдрома на роба, хранен с мазна помия и вода от пералнята:
05.03.2015 22:30
Панелна кочина, Москвич пред нея, работа пет за четири и сране на корем зад телените огради на свинефермата...

Преди година питах сина си, тогава беше на 16 години - кое би избрал: да те заключат в златен дворец и да те хранят и поят на корем или да си свобден в гората, гладен и жаден, сам да се оправяш, но свободен човек, свободен. Каза, че избира гората.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Последното нещо, което Пешко ще проумее,
06.03.2015 01:43
е, че е Пешко. И затова ще намира още нови доказателства, че друг му е виновен. Но колкото и да върти и суче, все до САЩ, НАТО и ЕС опира. )))
цитирай
4. apostapostoloff - Виновна за бедите на Пешко е
06.03.2015 05:47
най- вече България. Защото тази страна не е нормална, тя е колониална, демокрацията и е фасадна, правителството е съставено от идиоти, които се управляват от задкулисие и т. н. и т. н.
цитирай
5. josarian - Абсолютно съгласен съм с теб, Апостолофф!
06.03.2015 09:01
apostapostoloff написа:
най- вече България. Защото тази страна не е нормална, тя е колониална, демокрацията и е фасадна, правителството е съставено от идиоти, които се управляват от задкулисие и т. н. и т. н.

цитирай
6. josarian - Така е, Слави. Това идва от завряната му в дирника глава - благодарение собствените му усилия и усилията на свинарите в свинефермата..
06.03.2015 09:03
slavimirgenchev1953 написа:
Последното нещо, което Пешко ще проумее е, че е Пешко. И затова ще намира още нови доказателства, че друг му е виновен. Но колкото и да върти и суче, все до САЩ, НАТО и ЕС опира. )))


Поздрави!
цитирай
7. blackpredator - не знам откъде го изрисува Пешко
06.03.2015 14:53
но определено знам и съм слушал Димитър Инкьов - великолепният писател дисидент.
Та много години, рожбата му в ефира и в България, беше и е генерал Ботуш Каишев.
Е!!!
Барабар с Вас.
Каишковци...

Чета ви и се едно чета Георги Марков в писмото си до Димитър Бочев:
„Пременил се Илия – пак в тия”.
цитирай
8. vmir - Пешо е много точно описан, но има и още.
06.03.2015 17:02
Пешо е идеалния таргет за властолюбиви некадърници, за които технологии, иновации, инвестиции и правова държава са будалащина и чиста загуба на време, защото за долазянето им до властта е достатъчно да си напазаруват гласове от такива като Пешо или като го наемат да им съдейства за целта с единственото на което е способен - завистта и вечното недоволство. И като му обещаят, че като дойдат на власт ще му осигурят да язди онези с новите коли и атрактивни позиции в обществото, Пешо изпада в умопомрачение и започва да се възторгва от най-абсурдните тъпотии и да ги славослови като върховни гениалности.

А "гениалността" му възлага твърде банална и изтъркана, но любима за Пешо задача - да превъзнася извършителите на престъпления и да обвинява за тях жертвите на същите престъпления. Защото способностите на Пешо се простират единствено до една - единствена "операциа" - преобръщане. Какво ли не прави комбинациата от некадърност и претенции, и така Пешо който не умее да прави разлика между преобръщането на печената наденичка и увъртанията на престъпника, започва да си мечтае за едни танкове и подводници с червени знамена, които да дойдат един ден в държавата му и да го поставят върху гърбовете на сънародниците му, за да видят те колко важен бил Пешо и колко много са грешали, като не са го забелязвали.
цитирай
9. apostapostoloff - Димитър Инкьов е велик българин!
06.03.2015 17:38
Това, което мнозина не знаят е, че този нашенец е публикувал на НЕМСКИ език над 100 детски книги в Германия! Братя Грим бледнеят пред него. Но нашите завистливи драскачи премълчават този факт, а това е постижение, с което всеки българин може и трябва да се гордее.
цитирай
10. josarian - Аре бегом да лъскаш ракетите на Путкин бе, кенеф червен!
06.03.2015 18:27
blackpredator написа:
но определено знам и съм слушал Димитър Инкьов - великолепният писател дисидент.
Та много години, рожбата му в ефира и в България, беше и е генерал Ботуш Каишев.
Е!!!
Барабар с Вас.
Каишковци...

Чета ви и се едно чета Георги Марков в писмото си до Димитър Бочев:
„Пременил се Илия – пак в тия”.

цитирай
11. vmir - 10. josarian,
06.03.2015 19:06
Тоя търмък вярва, че връх на демокрацията е Путлер да пусне атомните бомби, за да осигури на такива като него синекурни службички, а за да се избара като путлеристки демократ, не спира да вика "Осанна" за демократичността на Путлер, дори и оня само да е пръднал. За такива като него законите са единствено пречка за демокрацията, а Путкин е нейното съвършено олицетворение.
цитирай
12. blackpredator - йоскоооо, йоско,
06.03.2015 20:25
ти даже и за кенеф не ставаш
ако си мислиш, че си възпитал сина си, избрал гората
за некой Робин Худ, много се лъжеш.
дървар, само дървар може да възпита
у българския параграф

постоле, прав си
много детски книжки е написал Велко Верин
цитирай
13. josarian - Аре беж при Путкина, питекантроп червен, нямаш работа при нормалните хора, отивай да се кланяш на новия Бащица.
07.03.2015 00:56
blackpredator написа:
ти даже и за кенеф не ставаш
ако си мислиш, че си възпитал сина си, избрал гората
за некой Робин Худ, много се лъжеш.
дървар, само дървар може да възпита
у българския параграф

постоле, прав си
много детски книжки е написал Велко Верин

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625228
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031