Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2015 22:05 - Вовка в пантофка, Първанов в мъдростта, Гестапото в БНТ, Сакса в БПЦ, а ние духаме, ли духаме
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1052 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image         Не искат да чуят истината хората тук, защото тя ще ги направи свободни, пък свободен трудно се живее

специално за Faktor.bg

Всеизвестно е, че Вселената е несправедлива.

Въпреки това обаче малко ме е яд на нея, че през моите вече близо 60 години винаги ме кара да живея в смутни времена и нито веднъж, дори за кратко, не ми даде да се гмурна в някаква „бел епок”. Или поне в прекрасните дни на призраците в замъка „Шпесарт”. Имам предвид – да поживея в години на мир, бурен растеж на икономиката, науката и изкуството, в период на истинско благоденствие.

Да, ще каже някой, в България вече 70 години не е имало война, така че к`во се оплакваш.

`Айде, бе! Ами какво, ако не война срещу собствения си народ, водеха комунистите тук по време на тоталитарния режим. Те завзеха земята и имотите на хората, откраднаха парите от пенсионните им и всякакви други фондове, убиха мнозина, до голяма степен завладяха и почерниха душите на останалите…Какво друго, ако не погром и разруха оставиха същите тези комунисти

на границата на тъй наречените промени и какво, ако не грабеж и мародерство ни организираха, заедно със своите отрочета и своите хранени хора, в годините оттогава досега.

Не е имало война ли? Ами ние защо сме толкова бедни, прости, нещастни и нацупени, защо се мразим един друг и постоянно търсим начин да се прецакаме взаимно? Защото сме поставени до стената, ето защо. 

Защото за да оцелея аз, трябва да изям теб, народе мой…

Мислите ли, че не е имало война, поне в смутените ни души, след като по времето на комунизма враговете ни заобикаляха отвсякъде, мразеха ни и постоянно се готвеха да ни нападнат? Т`ва турците, т`ва гърците, т`ва международният империализъм като цяло и НАТО в частност – кой ли не враг се целеше в плодовете на нашия мирен труд и искаше да ги присвои. А ние ги защитавахме…..

Да, това са гигантски глупости, само че тогава кой да ти знае. Ако си заключен цял живот в стаята, където си се родил, непременно ще вярваш на телевизора, който ти казва, че бялото е черно. Особено след като никога не си виждал бяло. Психиката на няколко поколения българи беше нагнетявана с подобни идиотщини, така че, макар не реална, войната за нас беше винаги тук.

Освен това имаше много места по света, където мръсните империалисти наистина водеха войни, а ние им се противопоставяхме. Класически пример - колко българи и досега твърдо смятат, че войната във Виетнам е разпалена от американците заради някакви техни интереси. И дори не искат да чуят истината - че тя започна, след като, вдъхновен от Китай и Русия, комунистическият Ханой от Севера нападна демократичен Сайгон от Юга?

А не искат да чуят истината хората тук, защото тя ще ги направи свободни, пък свободен трудно се живее. На всичкото отгоре ще трябва да преосмислят и досегашните си дела, представите си за света, за миналото и настоящето, за самите себе си. Това вече е съвсем опасно - след преосмислянето може да не се харесат…..

Но, така или иначе, искам да кажа на несправедливата Вселена - омръзна ми вече да гледам плешиви джуджета като Путин да надуват бузи и да ми се правят на велики, като заплашват целия свят, включително и мен. Този път наистина.

Нормалните хора честват 9 май като Ден на Европа. 

В опит да изкривят дори това, ненормални хора като бившия президент Георги Първанов извадиха вселенски мъдрата теза, че едва ли не Сталин е създал Обединена Европа, защото със своите победи армиите му дали зелена светлина на процеса на европейското единство.

Колко умен трябва да си, за да измислиш подобно нещо. И колко тъп, за да го кажеш. Просто няма да коментирам това.

Всъщност идеята за Обединена Европа се развива с векове и в нея участват едни от най-големите мислители на човечеството. Между тях и Гоце има известна разлика. А конкретно за 9 май - на този ден през 1950 година френският външен министър Робер Шуман произнася знаменитата си реч, в която предлага създаването на европейското обединение за въглища и стомана, което положи реалните основи на сегашния Европейски съюз.

Това честваме на 9 май, не някакъв си Ванка, качен на танка. Или Вовка в пантофка, все едно.

Прав е полският президент Бронислав Коморовски, който онзи ден във Варшава каза, че тазгодишният парад в Москва на 9 май е демонстрация на сила и заплаха за мира в света. „Поделенията, които ще ни показват мускули там, пред очите на света, по-рано пред нашите очи нахлуха в съседна Украйна” – заяви Коморовски.

След което пък в София едно лице, наречено Митьо Гестапото, му отговори по следния потресающ начин: „Опитите да се говори срещу Русия са недостойни, дори когато Русия, защитавайки своите интереси, засяга нечии чужди и дори, когато се отнася неуважително към България. Руският свят е голям, силен свят.”

Недостойни били…..Нали сте виждали кученце, което „служи” на своя господар? Само че в случая имаме не кученце, а голям и грозен пес, който клечи на задни крака с изплезен език и лигите му се точат до земята.

На мъдреци като този някога в махалата им викахме „слагачи”. А също - „дупедавци”

Ако Митьо живееше в първото или второто българско царство, всеки цар отдавна да му е резнал тиквата за предателство. Е, да не се унасяме в мечти, де, защото пък ако Живков беше оцелял още една година, този същият Митьо, по силата на тогавашния си пост, можеше да е резнал моята тиква…..

Както се знае, господен Гестапото е натрупал завиден опит в геополитическата игра, опит, с който публично се хвали, чрез създаване на неграмотни ченгесарски досиета, ровене в мръсното бельо на хората и затриване на човешки съдби – с други думи, като гнусен шестак от комунистическите тайни служби.

Каква е връзката на това с геополитиката, само той си знае. Но вместо всеки нормален човек да дюдюка след него, ако го види случайно да си показва носа на улицата, става обратното - БНТ, пък и други български медии, често му дават думата. Свобода на словото ли? Ами че неговото мнение е като онова на богатата светска госпожа, която при откриването на една изложба казала на Пикасо – нали знаете, господин Пикасо, че аз изобщо не харесвам творбите ви. При което нашият човек кротко и отвърнал – нали знаете, уважаема госпожо, че вашето мнение няма абсолютно никакво значение.

Така би трябвало да отговори и системата на демокрацията в България на господин Гестапото всеки път, когато той се почувства загрижен за същата тази демокрация и поиска от нея да му даде свобода на словото.

Толкоз по правото му да изразява мнението си. То всъщност неговото не е мнение, а още по-малко – експертиза, както се фука. Не е нищо друго, освен рекламни съобщения и манипулации в руска полза, платени с руски пари, отишли в личния му джоб. А уж клетите и безпарични български медии, кой знае защо, се надпреварват да му дават безплатно трибуната си, за да лансира тези манипулации.

Като споменах за старите български царства, не мога, естествено, да отмина и един друг политически плазмодий, който напоследък с пълзенето си създава много излишен шум в системата и пречи на българското общество да се добере най-после до своята „бел епок”. Имам предвид онова величествено нищожество, което само се нарича „цар”, само си вярва на това и настоява всички останали да му се кланят като на такъв - гражданинът Симеон.

Ако живееше в нормалния свят, гражданинът Симеон отдавна би бил прибран в съответното нормално заведение. Там щяха да се погрижат за него и да го лекуват, а ако не – поне да го изолират, че да не трови атмосферата. Вместо това, в ненормалния свят на България, той отива и, в качеството си на никакъв, застава най-отпред, до президента, премиера и другите официални лица на различни празници.

Как го пуска НСО-то, един Господ знае. Сигурно по същата причина, по която пускат и прочутия пловдивчанин Стефчо Автографа навсякъде по събития – заради малоумието, съчетано със славата му все пак на кротък луд.

Последно превъплъщение на гражданинът Симеон в централна фигура от смешния трилър, организиран от българо-руските ченгета, застанали начело на Българската православна църква обаче, е направо потресающо. В съответните ектении ще поставят достойнството му преди това на православния български народ и ще го величаят като цар, моля ви се.

Че ако той имаше достойнство, досега все щяхме да го забележим, де. А ако той е цар, то те какви са – духовници? Или обикновени духачи?

Само че, знаете ли какво, граждани – може онези в политиката да са слагачи, а тези в църквата - духачи. Обаче не техният, а нашият гръб е опрян в стената – затова точно ние го духаме ли, духаме. Вече толкова години.

Наистина не е справедлива тази наша Вселена. 
www.svobodata.com/page.php




Гласувай:
3



1. vmir - Хубавото е, че Запада е 20 пъти по-силен и богат от "свръхбогатата" Русия.
14.05.2015 05:22
И живота ни като част от Запада е много по-скъп, отколкото в Русия. Иначе щяхме като по времето на Сталин да си държим куфара с последните дрехи зад вратата, че ако ни подберат през нощта хората на Митьо Гестапото, да не умрем от простуда поне по пътя до Сибир.
цитирай
2. aboychev - НАЙ-ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЪПАКА ГОЦЕ
14.05.2015 06:05
КОЙТО ЗА СРАМ НА БЪЛГАРИЯ
СЕ КИЧЕШЕ 10 ГОДИНИ С ТИТЛАТА ПРЕЗИДЕНТ,
ЧЕ И СЛЕД ТОВА
ДНЕС СЕ ИЗЖИВЯВА ЗА ПОЛИТИК
И ИМА НАГЛОСТТА СА СЕЕ "МЪДРОСТИ" ЗА УПРАВЛЕНИЕТО
А САДИСТ ТЪПАНАРИ КАТО РУМЕН ПЕТКОВ
СА МРЪСНИТЕ МУ ЛАПИ В УПРАВЛЕНИЕТО
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3627000
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031