Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 08:00 - Има две политически сили, които са против съдебната реформа - ДПС и Атака
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 866 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Атанасов: ДАНС каза, че сривът на КТБ е започнал след атаката на прокуратурата image Атанас Атанасов

Във вторник внасяме законопроекта за промяна на Конституцията. Той ще бъде внесен със 130 подписа, което е добре. Има две политически сили, които са против съдебната реформа-ДПС и Атака. Това каза шефът на комисията по вътрешен ред и сигурност Атанас Атанасов по НТВ .


Ето какво  още сподели той: По различни конюнктурни  причини Атака отказват да подпишат реформите. По-важно е защо ДПС  отказва-тя е дълбоко вкоренена в съдебната система и има контролни механизми при взимане на решения. Те могат да загубят  позиции. Там има внедрени хора  на възлови позиции. Изменението на Конституцията зависи от БСП . Искам да попитам  Михаил Миков как се отнася към обстоятелството, че всички социологически проучвания, сочат, че над 90 на сто от хората искат радикална  промяна в съдебната система. Тук има терен, на който може да се води политически дебат и призовавам БСП  да се включат в него, обясни той.

 

По думите му в сега действащата процедура има възможност за освобождаване на главния прокурор, но инициативата е само на ВСС . Нека да отворим  възможност и  други институции да имат тази възможност. Става дума за народното събрание. Той ще баде  само иницииращ орган. Той няма да взема това решение. Ще събира данни и ще предоставя на ВСС, да вземе съответното  решение. Трябва да има контрол върху безконтролната прокуратура.  Главният прокурор може да иска имунитет и да вкарва депутати в затвора, а обратното не може. Сега не може НС  да извика прокуратурата и да каже защо направиха по делото Костинброд, например.

 

Няма прокуратура в ЕС , която да не може  да се контролира. На първо място бих искал да се изясни каква е ролята на прокуратурата в аферата КТБ и Костинброд . В комисията за КТБ  трябва да се яви Цацаров . Аналитичните заключения на ДАНС  са, че сривът на банката е започнал след атаката на прокуратурата.  Крилата фраза на Тодор  Живков е: За да има предателство, трябва да има приятелство. Хората на Цветан Василев бяха вербувани да работят срещу него. ДПС  сметнаха, че като смъкнат премиера Пламен Орешарски  ще си запазят мястото  във властта. Битката на ДПС  е да седнат на нашето място. Атакуват ни за здравната и съдебната реформа. Ако успеем, ДПС  ще разберат, че за тях място във властта няма, заключи  депутатът.
frognews.bg/news_91717/Atanasov-DANS-kaza-che-srivat-na-KTB-e-zapochnal-sled-atakata-na-prokuraturata
/




Гласувай:
2



1. wqpwqp - Той па един ДАНС. . ., поне така пише ...
24.05.2015 09:20
Той па един ДАНС..., ма поне така пише по вестниците.


.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625097
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031