Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2015 21:26 - Без Червената армия, Тошко щеше да пасе патки в Правец, а Евгения да е шивачка в Бусманци
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 4365 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 13.09.2015 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Две от най-емблематичните фигури на червения елит

Още по темата image Депутати гласуваха: отпада давността в НК за престъпленията на комунистическия режим 2015-09-09 18:54:21 image Кънев: 9-ти септември наложи режим, който ще остане с черни букви в историята 2015-09-09 12:16:50 image Васко Кръпката: Носталгията по 9-и септември се превърна в търговска марка за пропаганда 2015-09-09 11:50:14 Под дулото на съветските автомати България бе поробена, а шепа разбойници - превърнати в червени принцове

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, сега малкият червен принц Тодор Славков щеше да пасе патки в Правец и да смуче ракия с пияниците в местните кръчми, а Евгения Живкова щеше да е шивачка в Бусманци. Първанов щеше да крепи с летви нужника в Сирищник, а Миков може би все още нямаше да знае какво е водка. Всъщност за водка нямаше да знаят и самите руснаци, ако не бяха окупирали и държали в робство Полша 200 години.

Всичките общо 6000 (цифрата е доста спорна, б.а.) члена на БКП на 9 септември 1944 г. щяха днес да са не повече от тогава...Да, толкова са били носителите на „светлите“ идеи за човечеството. Според доклад на Героги Димитров до Сталин от октомври 1944 г. само за един месец комунистите са се увеличили на 50 000.

Родих се и живях във време, в което активните борци против фашизма и капитализма вече бяха повече от редовната българска армия. Е, колко да са били активни и колко борци?!

Колкото за едното кюфте в повече на гърба на народа

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, днес българската нация нямаше да е по-малобройна, отколкото през 19 век в Османската империя. Още преди 10 години ООН обяви, че сме най-бързо изчезващата нация в света.

В историята няма "ако", но има продажност и слугинаж.

Спомням си, че преди да вляза в казармата през 1987 г. бензинът беше стигнал 1 лев за литър, а пенсията на баба ми бе 50 лв. Спомням си, че ми беше забранено да пътувам зад граница, да чета много книги. Позволяваха ни само определени произведения, а руският беше въведен като втори задължителен език. Можехме да слушаме и само определена музика. Спомням си, че България беше опасана с телени мрежи, а за опит да преминеш границата - застрелваха в гръб. Спомням си, че за виц можеха да те затворят и пребият. Спомням си, че за лична кола се чакаше 10 години. Спомням си постоянния дефицит на стоки, опашките за това или онова. Спомням си режима на тока – 2 часа има, два няма. Спомням си... Има ли смисъл да продължавам?!

И днес има уроди, които твърдят, че тогава сме живели хубаво. Представяте ли си какво имат в главите си вместо мозъци?!

За разлика от Османската империя,

по времето на комунизма българинът нямаше право да праща децата си да учат в престижни европейски училища и университети. А днес бившите комунисти и техните руски приятели – политици и „бизнесмени”, бързат да изпратят децата си на Запад. Някои от тях дори позабравиха родния си език. Като дъщерята на Лавров, примерно.

За разлика от Османската империя, българинът нямаше право да печата и издава собствени вестници, да търгува свободно, да притежава фабрики и ниви...

На 5 септември 1944 г., без да е предизвикан от нищо, без нито един български войник да е пращан на фронта, СССР обявява война на България и нахлува на българска територия. Въпреки, че армията ни получава заповед да не оказва съпротива, а правителството в София обявява война на Германия. Червената армия поставя марионетно правителство, което в кратки срокове избива над 30 000 българи - кметове, свещеници, учители, офицери, политици. То е съставено набързо, за да обслужва целите на Кремъл. Създадена е система от концлагери, в които са вкарвани всички неудобни за комунистите българи.

Тристахиляден контингент на Червената армия окупира България и остава тук цели три години, докато са мобилизирани близо 400 000 българи и са пратени на фронта като пушечно месо. Издръжката на окупационния корпус на Червената армия е по-голяма от бюджета на държавата ни. Освен издръжката, която е изцяло за сметка на българското население, започват масови грабежи на храна, добитък, инвентар. Дори е забранено на българските рибари да напускат сушата.

Размерът на безчинствата е такъв, че се налага лично Георги Димитров да моли официално Сталин да се разпореди да се спрат грабежите, изнасилванията и убийствата над беззащитното българско население, включително и убийства на стари партийни членове.

Освен издръжката, Червената армия иззема складираните 5000 кг. розово масло (по-скъпо от злато) и 25 000 000 кг тютюн и го продава на американците по международни цени.

Разкостени и изнесени в Русия са над 100 завода, 

включително и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Казанлък и Божурище. След 20 години експлоатация и амортизация машините от тези заводи ще бъдат продадени обратно на България и то срещу долари.

Под натиска на Кремъл в България започва насилствена колективизация. Заради отказ да предадат земята си, дори партийни членове ще бъдат изключвани от БКП и пребивани.

Отнемането на собствеността води до невиждан спад на селскостопанската продукция и до разкъсване на здравите родови връзки в българските семейства, изграждани със столетия. Още по-фатално - от началото на 50-те години ще започне и спад на раждаемостта сред българския етнос, за сметка на останалите етноси. Само за 4 десетилетия демографският срив ще е такъв, че ООН ще обяви българската нация за най-бързо изчезващата.

Ще започне безумна индустриализация с остарели и неефективни съветски технологии и машини, които България ще бъде принудена да изплаща също с валута.

България ще бъде задължена до 1989 г. да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност.и подобно на останалите държави от Източна Европа да хрантути една ненаситна империя.
До 1960 г. в хазната на БНБ не остава и цент. От 1961 г. до 1964 г. Москва ще изземе и целия златен резерв на БНБ - 32 тона злато. Трети фалит държавата ще обяви през 1969 г., когато сестрата на Луканов, подуправител на БНБ отново докладва на Тодор Живков, че в хазната на БНБ няма необходимите 50 милиона долара за изплащане на задължения към Московска народна банка. Правителството е принудено да стартира схеми с контрабандни канали за набавяне на валута.

Така през 1989 г. България ще осъмне от "дружбата" 

с колосален дълг от 10 милиарда долара

Това са 600 милиона тогавашни пенсии като тази на баба ми или заплати на труженици в селското стопанство. Това са 150 милиона тогавашни заплати на инженери.

През 1989 г. съветската империя фалира. Фалира грозно, с тотален разпад на държавност и ценностна система. В кратки срокове комунистическият елит, дърпащ лостовете на властта, се превърна в едробуржоазен. По подобие на Русия и нашите комунистически първенци се превърнаха в собственици на банки, фабрики, едри земевладелци.

Комунистите побързаха да отворят границите и стотици хиляди българи избягаха от ограбената си родина, превърната за кратко време в криминална територия, за да търсят бъдеще за себе си и децата си в нормалния свят, където никога не е стъпвал руски ботуш.

И НИТО ЕДИН НЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ. ЗАЩО ЛИ?!

Нещо повече. От самата Русия избягаха над 10 милиона. Според данни на РОССТАТ през 1993 г. населението на Руската Федерация е 153 милиона. Днес е 142.

През 1990 г. Андрей Луканов ще обяви и мораториум върху плащанията по външния ни дълг. Същият, който е натрупан по времето на Живков. Равняващ се на 600 милиона пенсии на баба ми. Или на 150 милиона заплати на инженер по онова време.

Апаратът на Държавна сигурност, ръководен и направляван от Кремъл ще създаде по подобие на руските си другари силови „застрахователни” групировки, които ще продължат терора над българина. Държавата ще остане безучастна, умишлено и целенасочено ще толерира тези престъпни групи, за да поддържа несигурност, страх и анархия. Комунистическите другари ще започнат разпарчетосване на селското стопанство и придобиване на инвентар и земя на безценица. Скоро ще се превърнат в едри земевладелци, смучещи днес субсидиите от ЕС. БКП ще се превърне в БСП – партия на едрата буржоазия, чието ръководство ще бъде съставено от банкери, фабриканти, хотелиери, енергийни мафиоти.

През 1995-1996 г. 12 банки, до една ръководени от кадри на Държавна сигурност, на пряко разпореждане на Кремъл, умишлено и целенасочено ще раздадат 300 милиарда лева необезпечени кредити на своите партийни другари. Това ще се извърши, под надзора на БНБ. Финансовата система на държавата ще колабира и ще бъде отключен механизмът на хиперинфлацията, който ще обезцени спестяванията на българите до 0 лв.

Нови стотици хиляди българи в кратки срокове

ще напуснат родината си

в търсене на хляба си по белия свят.

Ще бъде изнесен и продаден дори житният резерв на България, а правителството на Жан Виденов ще бъде принудено да депозира ценни книги на приносител в Дойче банк, за да набави валута за закупуване на жито. Същото жито, изнесено от неговите другари.

В цялата тази умишлено предизвикана анархия Русия ще направи опит да придобие газопреносната система на България и ще помете Жан Виденов, заради отказа му да участва в престъпната схема.

Нещо подобно ще се случи и години по-късно, когато с наши пари трябва да се финансира строежът на Южен поток. И по подобен начин ще бъде фалирана КТБ. Самата Корпоративна търговска банка е създадена още през 1994 г. като универсален правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на БСФК "Булгарсовинвест", с капитал 500 000 000 лв. БСФК "Булгарсовинвест" е регистрирано още по Живково време - през 1988 г. от съветските граждани Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков. Сами се сетете дали имат нещо общо с КГБ. Останалите в съвета на директорите на КТБ по това време – Людмил Гачев и Кирил Калинов са доказани агенти на ДС, оповестени с Решение № 2-193/ 11.06. 2013 г.

Банка, която раздаде необезпечени кредити за над 4 милиарда лева на руските мекерета и фалира, за да изплащаме всички ние от джоба си тези пари.

В паразитната си мимикрия кремълските мекерета дори използваха коалиция с наследника на „монархо-фашстката власт”, за да останат във властта и да продължават да обслужват имперските интереси на Русия.

Днес Русия притежава над 30% от икономиката ни

директно. В Търговски регистър на Република България има регистрирани над 50 000 фирми на руски граждани. Колко още владеят чрез подставени лица и офшорки, сами преценете.
Рафинерията монополист "Лукойл Нефтохим" отчита за последните 7 години приходи от над 46 МИЛИАРДА лева и нито стотинка печалба. След като стана руска собственост, от рафинерията бяха изхвърлени над 15 000 българи, а днес социално и здравно осигурени се водят по-малко от 1500 човека. В същия момент българинът е щавен с най-високите производствени цени на горива в Европа, докато в бюджета постъпват минимални средства от акциз.

Най-големият производител на най-скъпият ток в микса от ВЕИ е "Лукойл Енерджи", който е отчел за 6 години приходи от над 600 000 000 лв. И отново - нито стотинка печалба. Търговски регистър е публичен. Уверете се сами в изнесените данни. Руска собственост са и други стратегически предприятия като БТК и Булгартабак.
Последният е още едно кранче за подхранване на структурите на ДПС, създадени и контролирани от Кремъл още по живково време, които винаги скачат в парламента като един Матросов и гласуват заедно с Атака, когато трябва да се защитават руски интереси.

Днес България продължава да плаща и за най-скъпият руски газ в Европа, което води до непосилни сметки за парно и тотална неконкурентност на цели сектори от икономиката ни.

Руска собственост са и цели хотелски вериги, аптечни вериги, медии, телевизии, вестници. Зависимостите са ужасяващи и неслучайно българинът продължава да е с най-ниски пенсии и заплати в Европа, а руският кърлеж продължава да пие българска кръв.

Неслучайно продължава и демографската криза и много способни млади българи продължават да търсят хляба си в нормални държави. А що ли никой не иска да избяга в Русия?!

"Дружбата" продължава

Със страшна сила.

Като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
Докато остане живо, де...

Ако на 9 септември 1944 г. по българската земя не беше нагазила Червената армия, сега България щеше да е друга.




Гласувай:
7



1. josarian - Изключително полезно четиво за млади хора, непознаващи предишната система и "вдъхновителите" и,
11.09.2015 21:37
които в момента се правят на света вода ненапита и се изживяват като защитници на правата човешки. Полезно и приземяващо четиво е и за полетелите из пространството червени въздухари, пълни с хелий, за да не кажа с какъв друг газ - известни като "червен тъпанариат", ватници, комундели, ватни нахуйници, путински подлоги, съветофили, цоциалисти, комунисти и червени глисти:)
цитирай
2. getmans1 - Това го пуснах но без снимката, ... то да бяха само тия двамата, но ти по-долу си ги очертал, доста са и все заблудени€ :)
11.09.2015 22:18
josarian написа:
които в момента се правят на света вода ненапита и се изживяват като защитници на правата човешки. Полезно и приземяващо четиво е и за полетелите из пространството червени въздухари, пълни с хелий, за да не кажа с какъв друг газ - известни като "червен тъпанариат", ватници, комундели, ватни нахуйници, путински подлоги, съветофили, цоциалисти, комунисти и червени глисти:)

цитирай
3. injir - То не се знае и Вие какво щяхте да сте. ...
11.09.2015 22:39
То не се знае и Вие какво щяхте да сте. Можехте да пропилеете имането си, да го пропиете или да го загубите на хазарт. :)
цитирай
4. josarian - Парцал червен, нашето имане не е материално - нашето имане е Свободата, тъпанар червен!
11.09.2015 23:49
injir написа:
То не се знае и Вие какво щяхте да сте. Можехте да пропилеете имането си, да го пропиете или да го загубите на хазарт. :)


Когато човек е свободен, той има възможността да избере какъв да бъде - птица или плъх, човек или маймуна, ангел или опашат. А когато е зависим роб, винаги е плъх и маймуна - в твоя случай - червена маймуна. Аре, метла на планетата на маймуните!
цитирай
5. vencivaleri1951 - Не лошо да знаят
12.09.2015 00:25
авторът на статията и собственикът на блога че
още преди да дойде Челвената армия бабата на Жени е лекар/Мара Малеева/, вуйчо и също. По понятни причини за баща и не се говореше много, но той е признат изобретател
с патенти у нас и Германия /Людмил Стойчев/ Може да се учудите , но първият зет на Живков не е бил комунсит и произхожда от т нара боржуазни семейства
Хайде ти ЮСА сподели какво образование има баба ти и какви научни постижения има баща ти и на база генетиката да предположим на кого биха паснали повече патките:)
цитирай
6. josarian - vencivaleri1951, авторът на статията а и постващият я знаят всички тези неща, но това не превръща свинете в лебеди, нали?
12.09.2015 08:49
vencivaleri1951 написа:
авторът на статията и собственикът на блога че
още преди да дойде Челвената армия бабата на Жени е лекар/Мара Малеева/, вуйчо и също. По понятни причини за баща и не се говореше много, но той е признат изобретател
с патенти у нас и Германия /Людмил Стойчев/ Може да се учудите , но първият зет на Живков не е бил комунсит и произхожда от т нара боржуазни семейства
Хайде ти ЮСА сподели какво образование има баба ти и какви научни постижения има баща ти и на база генетиката да предположим на кого биха паснали повече патките:)


А дядо ми, баща на баща ми, е топлоинженер, завършил в Германия /истинската Германия/, баба ми е също лекар като ваш'та Мара, но завършила в Германия, като дядо ми. За съжаление са починали 5-6 години преди да се родя и не ги познавам. Когато починали, баща ми е бил в родната казарма - връщайки се в къщата си в Банкя, вижда че във всички стаи в къщата от кметството са настанили свои "квартиранти". За него останала само една единстевна стая. Години наред водеше дела, за да си вземе своята си част от къщата. Той пък беше скромен машинен инженер - искаш ли да ти разкажа за безумията в института НИМЕСС в който работеше!?
Родителите на майка ми, дори целят род бяха комунисти - от онези, дето цял живот не са откраднали и един пирон. Искаш ли да ти кажа как си заминаха от този свят!? С какви пенсии, мизерия и в какво разочарование!? Между другото, брата на дядо /ятак/ ми е бил кмет цели 35 години на селото, в което живееше. До края на живота си съжаляваше само за едно - че е оставил църквата на селото да се саморазруши. Така че, хайде моля ти се, не ми излизай с тия врели-некипели. Говори си ги на внуците.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Всички
12.09.2015 09:20
от лумпениата щяха да си доят козичките и да викат по баирите: "Рррррррррррррррррррррр"!
цитирай
8. bojil - Това си е самата истина- как да кажем ...
12.09.2015 09:26
Това си е самата истина- как да кажем че е лъжа,като не е!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Добре и ти си реставратор както пишеш
12.09.2015 13:45
josarian написа:
vencivaleri1951 написа:
авторът на статията и собственикът на блога че
още преди да дойде Челвената армия бабата на Жени е лекар/Мара Малеева/, вуйчо и също. По понятни причини за баща и не се говореше много, но той е признат изобретател
с патенти у нас и Германия /Людмил Стойчев/ Може да се учудите , но първият зет на Живков не е бил комунсит и произхожда от т нара боржуазни семейства
Хайде ти ЮСА сподели какво образование има баба ти и какви научни постижения има баща ти и на база генетиката да предположим на кого биха паснали повече патките:)


А дядо ми, баща на баща ми, е топлоинженер, завършил в Германия /истинската Германия/, баба ми е също лекар като ваш'та Мара, но завършила в Германия, като дядо ми. За съжаление са починали 5-6 години преди да се родя и не ги познавам. Когато починали, баща ми е бил в родната казарма - връщайки се в къщата си в Банкя, вижда че във всички стаи в къщата от кметството са настанили свои "квартиранти". За него останала само една единстевна стая. Години наред водеше дела, за да си вземе своята си част от къщата. Той пък беше скромен машинен инженер - искаш ли да ти разкажа за безумията в института НИМЕСС в който работеше!?
Родителите на майка ми, дори целят род бяха комунисти - от онези, дето цял живот не са откраднали и един пирон. Искаш ли да ти кажа как си заминаха от този свят!? С какви пенсии, мизерия и в какво разочарование!? Между другото, брата на дядо /ятак/ ми е бил кмет цели 35 години на селото, в което живееше. До края на живота си съжаляваше само за едно - че е оставил църквата на селото да се саморазруши. Така че, хайде моля ти се, не ми излизай с тия врели-некипели. Говори си ги на внуците.


защо Жени патки да пасе?
цитирай
10. josarian - Е, може и крави да дои или да копа пипера, нейна си работа, ти пък какво против имаш това!?
12.09.2015 22:33
vencivaleri1951 написа:
защо Жени патки да пасе?


цитирай
11. josarian - Е, можеше и някой ентелегент да излезе, ся - да не бъдем максималисти...
12.09.2015 22:35
slavimirgenchev1953 написа:
от лумпениата щяха да си доят козичките и да викат по баирите: "Рррррррррррррррррррррр"!


цитирай
12. josarian - Да-да, я питай чичо венцивалери1951 и някой от планетата на маймуните да видиш как ще скочат като ужилени:)
12.09.2015 22:45
bojil написа:
Това си е самата истина- как да кажем че е лъжа,като не е!

цитирай
13. slavimirgenchev1953 - МИ то от тях произлезе лявата антилигенция, дека мрази САШ и НАТО.
13.09.2015 07:58
josarian написа:
slavimirgenchev1953 написа:
от лумпениата щяха да си доят козичките и да викат по баирите: "Рррррррррррррррррррррр"!



цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625477
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031