Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2015 17:02 - Ужас! Днес посякоха с брадва свидетел по делото "Октопод", друг загина снощи в катастрофа
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1323 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 13.11.2015 17:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Пламен Устинов

 

Един от основните свидетели по мегаделото "Октопод" Пламен Устинов е посечен с брадва преди броени минути. Това е станало в тетевенското село, където той живее от дълго време. Неизвестни лица са влезли в дома му и са го нападнали пред очите на съпругата му, научи Фрог нюз.


Устинов не е могъл да се съпротивлява, тъй като нападателите му физически са го превъзхождали. В момента линейка го превозва към болницата, за да спасят живота му.

Късно снощи и основният свидел по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов намери смъртта си при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Чирпан. До този момент полицията не дава информация дали на произшествието е имало свидетели, което навежда на мисълта, че инцидентът може да не е случаен.

Сагата около процеса срещу Алексей Петров се заплита и става още по-сериозна. Днес подсъдимият заяви пред журналисти, че дава 100 000 долара награда на този, който му даде информация за стрелбата срещу него.
 на атентата срещу него.
image Георги Петракиев Цветанов

 

Основният свидетел по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов е загинал при катастрофа. Пътният инцидент е станал снощи към 23 часа на магистрала "Тракия" в района на Чирпан.


Цветанов се е движел от Бургас за Стара Загора с фоксваген, който е собственост на сина му. Твърди се, че произшествието е станало заради превишена скорост. Автомобилът се е преобърнал на пътното платно и Цветанов е загинал на място.

Любопитна подробност е, се свидетелят по мегаделото срещу Алексей Петров многократно е сигнализирал в полицията, прокуратурата, на политици и някои медии, мажду които и Фрог нюз, че се опасява за живота си. Каза го и преди дни.

Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка. 

После
започва да търгува със захар. По време на кризата през 1996 г. една от фирмите му продава около 5 хиляди тона захар на фирма „Дискавъри“. Но не си получава парите – близо 2,5 млн. долара. Тогава Георги Цветанов се жалва на плевенчанина Русалин Русалинов, който е приближен на Алексей Петров. Така двамата се запознават, като ексбанкерът инвестира в застрахователната компания на Петров. След това отношенията му с бившата барета се влошават.

По делото „Октопод“ Георги Цветанов дава показания, че Петров го е бил с лопата и „лекувал с нож, лопата и пистолет“. Петров казва пък, че „това било зле монтиран филм“. Други свидетели обаче също разказаха, че са "респектираниѝ" от Петров.

През април Висшият съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието.

Делото "Октопод" се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет. Основен подсъдим е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. Другите обвинаяеми са Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

Днес в Специализирания наказателен съд се провежда заседание по процеса.

Междувременно Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него.



Гласувай:
8



1. josarian - Какво невероятно съвпадение, а!? Какво ще кажете!?
13.11.2015 17:04
В същото време най-лоялния гражданин дава пресконференция в съда и обещава награда 100 000 евро за информация кой е поръчал зарята с гранатометите...
цитирай
2. nkf - Бог да ги прости и двамата. Нищо, че е ...
13.11.2015 18:04
Бог да ги прости и двамата. Нищо, че е повече от ясно, че прижеве не са били много стока. Обаче поръчката и на двамината може да не идва от петров. Прекалено явно е, ако в един и същи ден загинат двама основни свидетели.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - По Алексей стрелят,
13.11.2015 21:56
свидетелите срещу него улучват. А той награда дава. Зле скроен филм. Белите конци си личат от километри.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626977
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031