Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2016 14:37 - На кой клон да се обесим - на турския или руския, когато сме слепи за Европа?
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1442 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато цифрите говорят – русофилите да мълчат!image Още по темата image Коритаров: Москва може да ни атакува по въздуха, като в случая с Турция 2016-02-07 11:51:45 image За КОЙ играе Костов в битката между Русия и Турция? 2016-02-07 11:27:15 image ЕС призова Турция да допусне хиляди сирийци, струпали се на границата 2016-02-07 10:16:34 Който победи от сблъсъка между двете империи, ще определи бъдещето на Родината ни

Когато цифрите говорят – русофилите да мълчат!

Светозар Гледачев, финансов анализатор, специално за Faktor.bg

Откакто има трета българска държава, ние винаги сме се страхували от Турция. Един неистов, подсъзнателен, генетично наслоен от вековете страх. Както малко дете се страхува от тъмнината. И има защо. И аз се страхувам, особено с тази политика, лежаща на неоосманизма, и бягане от светския характер на управлението към по-консервативен и радикален ислям. И най-вече заявените претенции на Ахмед Давутоглу, който наполовина е евреин, в книгата му „ Стратегическа дълбочина”. Там се казва, а на практика се вижда, че те засилват влиянието си колко и до къде в постосманските територии до Босна и Херцеговина, което минава естествено през България. Новите български турци не са старите. Управниците на вероизповеданието се финансират и изпращат от Турция. Вече ще има 3 партии у нас с повече или по-малко тяхно влияние, а факторът ДПС управлява държавата или поне я насочва там където иска Доган, и се печели най-добре. 

Накрая продажни политици ще изтъргуват националните ни интереси, за „жълти стотинки” - много милиони, като ни поставят пред свършен факт. Заплахата за автономизация на южните Родопи, Кърджали, Хасково до Македония, Косово и Босна е реална и все по-близка. Тя ще зависи от международното положение, не от нас и по-точно от силата на ЕС. Ако той закъса или започне да се дели и цепи, то и ние ще се разцепим. Съседите отдавна са се подготвили за това. Имат "тяхно" население, в слаба държава, имат партии, имат структури в местната, но и националната власт, слушат ги и им се подчиняват, а някои ги и боготворят. ДПС е незаобиколим фактор с влияние във всички министерства, съд и прокуратура. Чака се моментът. Той не е сега. Но всичко е вече готово. Условията са налице. Повод винаги ще се намери. След скандалите с изгонването на Местан и представянето на Доган като защитник, пазител на българщината и продължител на делото на Ботев и Левски, масово взорът на надеждата и любовта се прехвърлиха към Русия. Както я мразехме, така и в нея видяхме единствено спасението от ислямизацията, разпадането на страната и бъдещо "поробване". 

Но Русия може ли да ни спаси?

Дали може и дали иска, ако има от какво? Първо не сме я питали и второ и на нас не ни е ясно. Но психолозите казват, че по време на паника се хващаме за първото най-близко нещо, независимо дали то е сигурно и върши работа. Страхът и паниката са лош съветник. Да видим дали това е верният отговор.

Много от просветените и четящи хора знаят, че след турското сме попаднали под руското робство или поне много, ама много силно влияние. Но такова, че то променя живота на всички поколения след Освобождението и то не към добро, не към цивилизацията и успеха, което може да се види с просто око. Да сравним икономически западните страни и България, разликата е в пъти, а след Втората световна Война те започват възстановяване разорени и унищожени повече от нас. Но дори сравнението Гърция-България е голямо - останали в две различни икономически зони: руската и западната. Малко се знае, защото съветската и комунистическа пропаганда и цензура, упорито криеше цяло столетие, че против Русия са писали: Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов и много други народни будители. Техните мисли се обобщават от първия български екзарх Антим Първи:"...вие ни освободихте от турците, а от Вас кой ще ни освободи". В този подем на националистическо самоосъзнаване нека да видим какво казва Левски. Захари Стоянов в биографията на Апостола разказва следния случай:

„А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.

- Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече."

И ако не знаете, Че Гевара умира със снимка на Апостола като де факто на Левски принадлежи идеята за износ на революция и ролята на професионалния революцинер. Естествено, че не сте го знаели, защото трябваше да е дълбоко погребано. Но ето още един красноречив цитат от Захари Стоянов:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

И още:

„Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Илюзия е безграничната любов към Дядо Иван

Това е пропаганда, която не отговаря на истината. Не можеш да се подчиняваш на общество по-ниско развито от твоето, а когато става със сила чрез армия и властта - това е робия. Сега робията е само че по-силна, защото е икономическа и политическа. Тя е в основата на сегашния ни икономически модел. Базата на обществото. Реалностите са били по-страшни и от турските. Влиянието на Русия върху политиката и икономиката на България дори и сега е много по-силно - не само от турското, че дори и от българското, в смисъл, че нашите национали интереси са на втори план след техните, ако те изобщо зачитат някакви наши интереси. Ние сме безгласна буква, защото с всичко тяхно сме съгласни. Те управляват нашите политици! А чрез тях и нас. Те са създадени с политическо инженерство на КГБ, чрез ДС. Много са партиите, които обслужват Кремъл, дори и ДПС, което все ни пробутваха за турски шпионин. И България е в руска и ДПС-арска „мъртва” хватка. Но дори и всичките други партии се съобразяват, слушат и козируват на руснаците, защото те никога не са си отивали от нашите земи. Те ни управляват от разстояние, чрез марионетки. Тяхна е икономическата база, енергетиката, медийната среда и т.н. И както каза руският посланик, ние сме техния ”троянски кон” в ЕС. Но те ни направляват като магаре. На тях и на техните креатури от ДС, подвластни и зависими на КГБ, дължим най-високите цени на газа, бензина, недостатъчното икономическо развитие, олигархичната форма на управление и всичко от което сега се отвращаваме и ни бута назад. Отрицателното ни търговско салдо всяка година е около 8 милиарда лева, а с поробителката Турция до 2 милиарда лева, но положително.

Ние сме икономически "роби" на Русия

Запитвали ли сте се, как щеше да изглежда България без 45 години социализъм, наложен с оръжие от Червената армия? Къде щяхме да стигнем в своето икономическо развитие? Дали щяхме да сме последни в Европа, като до 1939 сме били сред първите шест? Това не е ли регрес? На кого се дължи и защо пак му се кланяме?

На заслепените от социалистическо съветската пропаганда, бих искал да кажа, че и за двете „освобождения” сме си платили буквално скъпо и пре скъпо с пари и злато. Това довежда но фалит държавата. Сметката е направена така, като сегашните нагласени конкурси - в пъти над реалните разходи. Да не говорим за политическото влияние и управление, сурово налагано на България, която погазва своите икономически интереси в името на социалистическия Интернационал и съветските интереси. Само неразвити страни от Третия свят се управляват по подобен брутален начин.

Целта не е да ближем рани от миналото, а какво да направим сега и кой път да изберем? Защото пак сме на поредния кръстопът. Но който победи в сблъсъка между Турция и Русия, той ще определи бъдещето на България, или поне ще влияе, или ще се опита да я вземе тотално в своята сфера на влияние. Ние все още сме в руската зона, нищо, че сме в ЕС и се кланяме на САЩ. Русия не е това, което си представяме за нея. Повечето я смятат за свръх сила и я боготворят. Да видим данните. Когато те говорят - и русофилите мълчат.

Русия по статистика на ООН:

- 67-то място в света по стандарта на живот,

- 71-то място в света по ниво на човешко развитие,

- 72-то място в света по брой на държавните разходи на гражданите,

- 127-то място в света по показатели за здравето на населението,

- 111-то място в света, по средната продължителност на живота,

- 134-то място в света по очаквана продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот.

Русия държи:

- Първо място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши,

-  Първо място в света по броя на разводи-и извън брачни деца,

- Първо място в света по брой на абортите и броя на деца, изоставени от родителите си,

- Първо място в света за абсолютен упадък на населението,

- Първо място в света по консумация на алкохол и алкохолно съдържащи продукти,

- Първо място в света, по продажби на високо-алкохолни напитки,

- Първо място в света по продажбата на тютюн,

- Първо място в света по брой на смъртните случаи от алкохол и цигари,

- Първо място в света по смъртност от болести на сърдечно-съдовата система,

- Второ място в света по продажба на фалшиви лекарства,

- Първо място в света на потреблението на хероин (21 % от световното производство),

- Първо място в света по брой на произшествията (13 пъти повече от средното в световен мащаб),

- 159-то място в света на нивото на политическите права и свободи.

В края на този януари, Русия регистрира ХИВ-позитивен № 1 000 000 - 26 годишна жена от южната част на страната, съобщи ръководителят на федералния център по СПИН Вадим Покровски пред Ройтерс. Както винаги истината е много по страшна: над 1% от руснаците са заразени, а това ги праща в най-изостаналата Суб Сахарна Африка, без ток вода и лекари, където са 2/3 от всички болни в света, които са 34 милиона. Спрямо България в Русия са 25 пъти повече. Това може ли да бъде държава за пример и преклонение, на вечния български русифил или и това е активно мероприятие на американците?

Така изглежда Русия през погледа на цифрите

Да тя е ядрена и военна сила, която сама може да унищожи света, но тя е държава без демокрация, социални права, нисък стандарт на живот, непостроила капитализма и не скъсала с феодализма. Тя винаги е била тоталитарна държава. В обществено-икономическите и социални отношения Русия е векове назад от нас. Тя може единствено и го прави успешно - да ни дърпа назад с политическото си влияние. Олигархичният модел е неин патент, мултиплициран и във всички бивши соц страни. Това, което ни убива сега като корупция и бизнес, та дори и моделът "Кой" е техен и го има само там. Колкото по-силно е влиянието на Русия, толкова положението у нас ще е по-зле. Страните, по-близко ориентирани към Европа (Полша, Унгария и Чехия), са по-добре. А страните от бившото СССР пространство са по-зле и от нас.

Как се отразяват на империята падането на петрола и войната в Сирия? Най-мощна Русия е била Русия през 2013 г.- 2.1 трилиона $ БВП, което е 2.7% от Световния БВП или 8 пъти по-малко от САЩ, или ЕС; 4 пъти по-малко от Китай; 11% по-малко от Великобритания и малко по- малко от Бразилия и Италия, а тях не ги смятаме за световни сили, не ги слушаме и не им се подчиняваме. През 2014 г. БВП спада на 1.9 трилиона $, като империята на Путин е изпреварена от Индия и щата Калифорния. Това, се дължи на спада на цените на петрола, но „братушките“ не инвестират в наукоемки отрасли или да правят като Дубай - да строят и се развиват. Само 4% е наукоемката й продукция. Това си е само тяхна грешка. Но дойде денят, в който техни официални лица признаха, че са на "грешната страна" и че "петролът няма да е ресурс утре". През 2015 г. БВП на Русия е вече 1.2 трилиона $ и тя е задмината от Канада, Австралия, Корея, Испания, Мексико и щата Тексас, който също печели основно от петрол. 2016 г. ще е още по-зле. Светът ще расте средно с 3.2%, България с 3% а спад ще имат само малко на брой държави и една от тях ще е Русия с 1% или ВБП - 1.1 трилиона $ А ще е още по-зле, защото приятелски Иран след падане на санкциите обяви, че ще продава петрол на цени около 17$, а Русия под 50$ губи. Тя и сега продава под себестойност. Затова ще правят 10% съкращения, но това няма да реши проблема. Обедняването е масово, защото рублата се срина с над 30% и ще продължава. И Русия не може да си позволи да не продава газ на Украйна и Турция, с които са в реална и търговска война, защото съвсем ще фалира.

Какъв е изводът за нас?

Нито Русия, нито Турция ще ни спасят. Те искат да продължат да ни "владеят" и направляват в тяхна полза. Те и двете ще имат нужда от помощ и спасяване. И двете са ярки и непримирими диктатури, тоталитарни държави, само че едната има пазарна икономика, а другата няма. Затова Турция ще понесе по-малко икономически загуби от Русия. А нашата икономика става все по-малко пазарна и повече командно-административна. Умните се учат от грешките на другите, а глупавите - от собствените. Ние не се учим от нищо. Да избираш между Турция и Русия е като изборът да те обесят или застрелят. А ние постоянно рием против ЕС, който е единственото ни спасение през последните години, че и за напред. 75% не искат въвеждане на Еврото, а искаме да сме богати като хората от Запада, но ако може това богатство да ни го донесе Дядо Иван, или както каза Доган: "пътят на България за Европа, минава през Босфора."

На 9-и септември 1944 г. английските войски спряха на нашата граница и затвориха "Желязната завеса". Колкото и да им е лошо сега, гърците са в пъти по-добре от нас, които бяхме в социализма при съветската планова икономика.. Старите хора преди се молеха точно за това - да дойдат американците или англичаните. Нека не правим нова грешка при избора си на сфера на влияние. Когато се кланяш на много "богове" - никой няма да ти помогне. Нашите политици се опитват да продават България като проститутка на турски или руски сутеньор. Ако оставим на тях - то изборът вече ще е предрешен. Но замислете се – къде са вашите приятели, роднини, деца? В САЩ и Европа. Защо не искат в Русия? Вярвате ли тогава, че Матушка ще ни спаси?




Гласувай:
3



1. podvodni - Ами навивай чалмата, обрязвай се и ...
07.02.2016 15:05
Ами навивай чалмата, обрязвай се и отивай в Анадола до просперипаш, дюнме недоклатено !
цитирай
2. josarian - Вие си бъркате по дупките с Ердоган и Путин, това си е ваш секс, обрязвайте се, скопявайте се, ръгайте се - ваша си работа.
07.02.2016 18:17
podvodni написа:
Ами навивай чалмата, обрязвай се и отивай в Анадола до просперипаш, дюнме недоклатено !

И не ме наименовай дюнме да не ти обърна носа с дупките нагоре ако те срещна някъде, мръшляк путкинстки!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
14.02.2016 12:27
Истината си е истина, независимо от удобствата и неудобствата на мекерета от ДС и ДПС. Спасението, както възможността за възстановяването на България е в нейното членство и приобщаване към Европа и НАТО. Всичко друго е глупости и инсинуации!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626228
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031