Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2016 10:30 - Тревога в рублофилския мравуняк
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2226 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И днес в българския национален телевизионен ефир се появиха видни апологетите на „визионерството” на осветения субект на руското влияние в България Ахмед Доган, за да го хвалят колко е прозорлив и стратегически дълбок ( с това, че говори за нарастващата руска сила в момент, когато Русия вече е на ръба на пропастта?!). Тази позиция, макар и превърната чрез постоянното медийно присъствие на рупорите на Москва в голяма тема, е всъщност пренебрежимо жалка. Защото при цялата раздухвана атавистична нагласа на българите срещу Турция и турците, да извадиш пред скоби един турчин ( какъвто си остава Ахмед в очите на същите тези българи) и да го величаеш като най-големият български патриот, е признак на отчаяние и задълбаване в погрешната посока.

 

Посоката е зададена по една единствена причина: по заповедта на Москва да се създават проблем на Турция на българската територия след като внезапно Москва и Анкара развалиха идиличното приятелство между Путин и Ердоган. За целите на таза руска война беше жертван техния Сокол в лова на наивни мишки в България, от които се иска сега да повярват, че мишеловът е тръгнал в атака по някаква своя автономна воля. А че по този начин Кремъл вкара в задънена улица българските си другари тук, това явно не вълнува особено развълнуваната от собственото си разклащане руска империя.

 

Един от проводниците на тази отчаяна теза беше принуден два пъти да признае днес по Нова телевизия днес, че май се задават тежки дни за ДПС ( въпреки „визионерството” на „великия стратег Ахмед”) . От думите му стана ясно, че ефектът от създаването на новата партия ДОСТ на Лютви Местан като предизвестен…успех за инициаторите, макар и поради намесата на митичен , неназован, но очевидно „външен фактор” ( когото дори не смеят да назоват, след като Анкара изпрати посланието си с прогонването на Доган и Делян от турския диван). Това първо по рода си признание уж пренебрежимата величина Местан подготвя аудиторията за разцеплението в ДПС. Един шамар от Ердоган с опакото на ръката беше достатъчен, за да се изпари арогантната надменност на проруското крило на ДПС. Ами ако големият началник от Турция реши да замахне по-силно?

 

 

Говорителите на руската пропагандна война у нас повтарят, че тук нямало никаква руска намеса. Както и друг път съм писал, това е почти буквално повторение на сюжета с Мечо Пух, който пита „има ли някой” и от отговора на страхливия Зайо от дупката „тук няма никой” мечето прави заключението, че „щом някой казва, че няма никой, значи има някой”.

 

Само че в нашия случай не е смешно. В ролята на Зайо изпада не мечето, а пропагандната клика на руската мечка в България. В желанието да поприкрият туловището й, стърчащо от тясната за него българска дупка, те наистина вече стават за смях. Горчив , при това.

 

 

Покачването на адреналина в средите на Петата колона у нас идва от тътена, предизвестяващ все по-вероятната руска икономическа катастрофа с всичките й смразяващи по(с)ледици за онези, които са на хранилката на Кремъл. Като гръм от облачното евразийско небе им дойде например внезапното решение Москва да си продава закупения с толкова фанфари българския анклав край Камчия. На символично ниво това звучи като „другари подводничари, спасявайте се сами, ние потъваме и не можем да ви гарантираме повече нашата неограничена подкрепа”.

 

Откачено би било да не виждаме скачените съдове на голямата тенденция в света, които преливат руската (не)мощ към ставащото в България. Тенденцията е такава, че световните анализатори броят дните до фалита на Русия. Дори и да го избегне някак чудодейно, и за слепите по задължение руски марионетки вече стана неизбежно видно, че Русия е дискредитирана за много години напред суровинна база на развития свят. За нея днес се говори в комплект с държави като Венецуала, Нигерия, Еквадор, Саудитска Арабия и Азърбайджан- все икономики, зависещи от добива на петрол.

 

Това е причината за тревогата в мравуняка у нас. Задава се голяма суша и глад след голямото плюскане на рублофилската трапеза. http://e-vestnik.bg/24438/rusiya-i-sauditska-arabiya-varvyat-kam-falit-zaradi-evtiniya-petrol/
Иво Инджев




Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
14.02.2016 11:13
Житейската логика е неподкупна и непоколебима. Каквото сеят, това жънат. Обикновено на лакомите крави им се пука търбухът...
цитирай
2. olivie - Веки те пазят
14.02.2016 12:02
Не дават да ти пиша заслужения минус. Мекере с мекере....боклук продажен!!!
цитирай
3. blackpredator - местните панически напускат Раша
14.02.2016 12:11
"На 13.02.2016 ракетния кораб Зеленьiй дол , въоръжен с крилати ракети и морския
тралщик "Ковровец" напуснаха базата в Севастопол и се отправиха към Средиземно
море."
вместо да четете тов. Инджев, четете тов. Кожугетович
цитирай
4. josarian - Аре делегация от тука, кенеф червен - бегай да лъскаш на Путкин ракетатата:)
14.02.2016 13:33
olivie написа:
Не дават да ти пиша заслужения минус. Мекере с мекере....боклук продажен!!!

цитирай
5. josarian - Чий ще го търсят в Средиземно море путинските орки? Същото като в Украйна ли?
14.02.2016 13:35
blackpredator написа:
"На 13.02.2016 ракетния кораб Зеленьiй дол , въоръжен с крилати ракети и морския
тралщик "Ковровец" напуснаха базата в Севастопол и се отправиха към Средиземно
море."
вместо да четете тов. Инджев, четете тов. Кожугетович

цитирай
6. aboychev - О МЕРЗАВЦИТЕ
14.02.2016 17:22
КАТО blackpredator И olivie
БЛОГ.БГ НЕ ГИ САНКЦИОНАРА
ПАЗИ ГИ
цитирай
7. krumbelosvet - Пак ще кажа, че Йосариян е полезен.
15.02.2016 17:51
Без няколкото като него ще стане още по-ясно, че българите не са русофоби, а това е смъртен грях пред Господаря на света и може да има още по-жестоки санкции. Нали специално за тая цел ни готвят нов посланик, специалист по антируска пропаганда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3641885
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930