Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 19:45 - Полски депутат внася в съда в Хага престъпленията на Русия в Украйна
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1055 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Малгожата Госевска

Още по темата image Четат присъдата на Ратко Младич в Хага през 2017? 2014-12-11 15:07:25 Европа трябва да разбере, кои са престъпниците, за тях няма давност, казва Малгожата Госевска

Доклад за военни престъпления на Руската федерация ще бъде представен в Хага на 5 април тази година. Това разкрива в интервю за radiopolsha.pl полската депутатка Малгожата Госевска, която е и съавтор на доклада.

По думите й една от основните цели на този документ е да се даде гласност на показанията на жертвите на руския терор, които да станат достояние както на европейската общественост, така и на съда.

„Освен това, аз исках да покажа кои са престъпниците, да обясня на Европа, че тук става дума за военни престъпления, за които, както знаем, няма давност и затова всеки ще трябва да отговаря рано или късно. Международната общност трябва да знае, че зад всички тях стои Русия. Тук не става въпрос за някакви банди, зад тях стоят граждани на Руската федерация и на руските специални служби. В окупираните територии на Русия бяха пуснати на свобода от затворите рецидивисти, на които им дадоха оръжие и превърнаха от тях „стражи на реда“. Всичко това ще стане достояние в Хага на 5 април, когато официално ще бъде представен този доклад“, коментира Госевска.

Полският депутат посочва още, че докладът ще бъде разпространен и в други страни в Европа. Вече са получили официално писмо от украинската Върховна Рада да предоставят събраните от тях материали. Госевска изразява увереност, че ще дойде време, когато този доклад ще бъде прочетен и от руската Държавна Дума.

„Няма вечни системи. Ние, поляците, през 80-те дори не можехме да си мечтаем, че съветската система ще се срине, но и това се е случи. Може би и тази система, която сега управляващите налагат в Русия, също ще се срине. Там всъщност живеят вече едни много потиснатите и угнетени хора. Всеки човек може да бъде убит на улицата, тези, които са опозиция на режима – са в затвора, правителството унищожава демокрацията. Аз вярвам в хората и в това, че един ден руското общество изведнъж ще се събуди. Ние само трябва да създаваме условия това да се случи – да създаваме и подкрепяме медии - портали, радиа, които да предават на руски език. Нужно е да подаваме на хората обективна и достоверна информация, която да достига до тях чрез отворени канали за комуникация“, обяснява Малгожата Госевска. Тя е депутат от полския Сейм, който повече от една година отговаря за политиката в Източна Европа. Госевска е представител на партията "Право и справедливост" и заместник-ръководител на Комитета по международни въпроси, както и заместник-председател на Парламентарната асамблея на полския Сейм и украинската Върховната Рада.

Превод: Faktor.bg




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626546
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031