Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2016 10:28 - Честита ви годишнина, товарищи красные свини - 91 години от атентата в храма Света Неделя
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2042 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 17.04.2016 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  За 90 години само Ал Кайда успя да бие по тероризъм българските комунисти
А ЧЕРВЕНИ ГОВЕДА КАТО ЖАБЛЯНОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЖАБЛЯТ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА КОЛКО ДОБЪР БИЛ КОМУНИЗМА И КОЛКО ЧОВЕЧЕН. МЛАДИТЕ ДА ЧЕТАТ, ЗНАЯТ И ПОМНЯТ КАКВИ ГНУСНИ УБИЙЦИ И ТЕРОРИСТИ СА ДОВЧЕРАШНИТЕ КОМУНИСТИ, ДНЕШНИ СОЦИАЛИСТИ!

Последна редакция на 15/04/15 10:56     image image

Разрушеният след взрива храм

image image image image image image

Разрушеният след взрива храм

PrevNext image image image image imageimage Още по темата image Почитаме паметта на жертвите на БКП от кървавия атентат в църквата "Света Неделя" 2016-04-16 08:07:08 image Комунистическият терор в навечерието на атентата 2016-04-15 12:49:26 image Комунистическо издевателство – страшният път на дядо 2016-04-15 10:45:01 90 години народът чакат БКП/БСП да се покае за кървавата касапница

Само за миг България дава толкова жертви от елита си, колкото не са загивали и при най-кървавата война

След идването на демокрацията цинично наследниците на атентаторите заеха първите места в храмовете

Майя Любомирска, специално за Faktor.bg

 

Питате се какво може да свързва Световният търговски център в Ню Йорк, гара „Аточа” в Мадрид, редакцията на „Шарли Ебдо” в Париж и катедралния храм „Света Неделя” в София? Отговорът е прост и ужасяващ – това са точките на едни от най-големите атентати в световната история досега. В страховитата класация обаче атентатът в църквата „Света Неделя” от 1925 г., поръчан и извършен от Военната организация на БКП, е на първо място. Това е най-кървавият терористичен акт в историята на Европа през ХХ век, в който загиват 213 души, а над 500 са тежко ранените. Много неща са изписани за злодейството, което посегна на българския военен и политически елит. Картината на взривения катедрален храм е ужасяваща : за един миг загиват български генерали и офицери – повече отколкото във всички войни от новата ни история, кавалери на „Ордена за храброст”, които не позволиха българско знаме да падне в плен на неприятеля, невинни жени и деца. Но в името на истината и защото сме в дълг към младите поколения, и днес, 90 години след най-смъртоносния терористичен акт – взривяването на катедралата „Света Неделя”, не можем да не припомним по чие нареждане беше извършен атентатът, и кой е бил поръчителят. А поръчителите и извършителите не намериха морални сили, или пък не сметнаха за необходимо да поискат прошка от българският народ за зверствата. Преименувалата се БКП в БСП и сега се спотайва, когато стане дума за това злодейство. Но не забравя веднага да скочи с възмущение за терористичните акции от днешно време. Жалък плач. Защото разлика няма и не може да има – тъй като отнемането дори на един човешки живот е осъдително. Но българските комунисти/ социалисти побързаха след 10 ноември 1989 г да се наредят в първите редици в църквата със запалени свещи,

удобно „забравяйки” за извършените злодеяния

и оставяйки като „наследство” кървавите зверства на БКП. Довчерашни атеисти се кръстеха в Бога, но не поискаха прошка и не намериха сили да се покоят. А сега се чудят, защо партията им се маргинализира.

Атентатът, планиран старателно от Военната организация на БКП, е извършен от Никола Петров, Димитър Златарев, Петър Абаджиев, Марко Фридман, Коста Янков, а в главната роля е клисарят Петър Задгорски, благодарение на когото в църквата биват внесени 25 килограма взривни вещества. На 16 април 1925 година около 15 ч. и 20 минути той се качва на тавана, почуква на вратата три пъти, какъвто е уговореният знак, и тогава Никола Петров запалва фитила. Експлозивът се взривява, главният купол на църквата рухва, а под него се намират стотици невинни хора. Юрий Захарчук, командирът на пожарната си спомня трагедията:“Там видях жива гробница: парчета от икони, разхвърляни шапки, ръце, окървавени глави и всичко това бе застлано с кръв.”

Атентатът в „Света Неделя” не случайно е извършен на Велики четвъртък - 16 април 1925 г. Но дори Юда, който за 30 сребърника предаде Христос на Кръстна смърт, не можа да понесе да живее с греха. Шефовете на БКП/БСП продължават да си правят оглушки, да не признават вините си и да си въобразяват, че миналото ще се забрави, ще избледнее с времето и всички престъпления ще се прикрият и ще покрият с праха на историята. Нали си спомняте „крилата” фраза на един от днешните лидери на БСП, който каза, че приемат вината с мезета. Тогава можем ли да се чудим на опитите да се подправя историята – справка учебниците от времето на соца до наши дни.

Историята обаче рано или късно си казва тежката дума. И вече за никого няма съмнение, че

БКП е поръчителят и изпълнителят на атентата

в „Света Неделя”. В разсекретените архиви и полицейски досиета ясно се вижда , че ръководителите на комунистическата партия са платили сериозна сума на извършителите на първия в света най-мащабен терористичен акт в църквата „Света Неделя”. До този извод може да се стигне и от самопризнанията на дългогодишната комунистическа деятелка Цола Драгойчева. Става ясно, че БКП разполага с много пари и че изпълнителите дори и на най-дребните поръчки на партийното ръководство са искали сериозни суми. Архивите разкриват още, че въоръжените групи на БКП са били съставени от голям брой

криминално проявени

лица и че ЦК на БКП е поръчителят на терористичните акции. Ето какво разкрива при самопризнанията си в полицията Цола Драгойчева:

„За терористичната дейност получихме окръжно, че всеки окръг трябва да има от 3 до 6 души терористи - за пречистване на нашите среди от провокатори и избиване на по-видните личности от средите на управляващите. С тая работа беше натоварен Жорж, завеждащият въоръжението. Аз зная само, че поиска суми за издръжката на трима терористи. Минноподривното дело имаше цел да се разрушат мостове и сгради... Ние получавахме нареждания от военния отдел на ЦК да почнем системен терор в дните, когато се разплиташе нашата организация.”

Въоръжените нападения на комунистите зачестяват. Полицията пък се активизира, започват арести и в средата на май 1925 г. за пореден път е заловена и Цола Драгойчева. Обвинението е, че като член на ръководството на БКП в Пловдив подготвя въоръжени нападения и опит за държавен преврат. Документите свидетелстват, че по време на разпита на 17 май Соня, каквото е нелегалното име на Цола Драгойчева, прави пълни самопризнания:“Именувам се Цола Нинчева Драгойчева (Соня), 26-годишна... 

Капка морал в борбата не остана, 

дори се стигна до взаимно изтребление... Парите в партията оказаха много пагубно влияние. И при най-елементарно възлагане на член на партията на каквато и да било работа той чакаше възнаграждение. Партийни членове гледаха на партията като на сиропиталище. Комунистическата партия не можа да създаде свой морал, с който да се опълчи на буржоазния...”

На въпроса откъде е вземала пари БКП по онова време, остава да отговорят изследователите.

Но да се твърди, че акциите са били в името на идеята, е нелепо, след като се прочете дори само един такъв документ от разпит.

Остава въпросът дали все още всички ние не сме в дълг към загиналите в атентата в „Света Неделя”? Достатъчен ли и само скромният надпис на храма, за да ни напомня как в един миг загинаха стотици храбри български войни, невинни жени и деца? И ще дочакаме ли покаянието на една партия, която претендира да е член на европейската левица?

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА: 

1. Разрушеният купол на храма

2. Погребение на жертвите

3. Паметен лист с портрети на убитите

4. Държавата издава пощенска марка в памет на трагедията

5. Червената терористка Цола Драгойчева

Използвани са снимки от сайта "Изгубената България"




Гласувай:
5



1. deleted-4udovi6teto - !
16.04.2016 10:34
Срамна дата, триж по-гнусен акт.
Чу
цитирай
2. sestra - Във филма "Народен дом на терора" накратко и
16.04.2016 10:42
ясно е разказана цялата срамна история на комунистическото заробване у нас, започнала още от пръкването му, потопила душата на народа ни в кръв с този позорен акт и задавила до днес съществуването ни като българи.
цитирай
3. josarian - Да, така е - и няма извинения, няма търсене на прошка, напротив - нечувана наглост и гледане в тавана с леко подсвирване на весели мелодийки...
16.04.2016 10:44
4udovi6teto написа:
Срамна дата, триж по-гнусен акт.
Чу

цитирай
4. josarian - ...На комунистическото заробване - абсолютно и точно!! Ето, затова аз с право ги именовам "червени свине"!!
16.04.2016 10:46
sestra написа:
Във филма "Народен дом на терора" накратко и ясно е разказана цялата срамна история на комунистическото заробване у нас, започнала още от пръкването му, потопила душата на народа ни в кръв с този позорен акт и задавила до днес съществуването ни като българи.

цитирай
5. planinitenabulgaria - Още два примера за тероризъм по същото веме:
16.04.2016 12:52
След провала на т. н. Антифашистко въстание, отговор на който е и взривяването на храма по заказ на Сталин, тероризмът в България става приоритет на комунистическата партия. Заплащало са е за тази дейност на престъпници – това е решено още на първия онгрес на коминтерна - както днес се заплаща на тролове, нетови хибридни войници. Ето два случая:
Терористът със секретно име Милан от с. Осиковица, днес Миланово /над Лакатник/ е бил от типа единак и е избивал войници от българската армия. Когато момчетата излизали в отпуск те помагали на родителите си в селото да изорат нивите си, да пластят сено и други работии. Там ги издебвал Милан и ги застрелвал – целта на задачата му е било обезкървяване на фашистката войска. Признат е за народен герой след Деветото. А за края му въвеждам таг – Ръжишката пещера.

След отстъпването на терористите при провала на „въстанието” от 1923 г. и базирането им в Сърбия, те започват от там терористични действия срещу Годечко. През нощта въоръжени групи от тях са навлизала в България, първа са убивали гпраничаря, после отивали по селата и избивали кмета, учителя, доктора, пощаджията, пъдара и ако има някой специално поръчан, фашист. Пак въвеждам таг – амнистията на тези хора, връщането им в България и какво направиха с тях роднините на убитите.
Този терор от някога продължава и днес, само че е от типа хибриден, сега се води чрез медиите и нета…
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3637734
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930