Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 09:29 - Слави Трифонов, Перата и говедата
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1615 Коментари: 1 Гласове:
5



 image

Новият елит

Депутатите-лилипути треперели от дългата сянка на Трифонов

Как Перата не се присъедини към протеста на учените от БАН ?

Светослав Пинтев

Слушам Велизар Енчев да говори по телевизията, че Слави Трифонов командва държавата, но пък работи за Бойко Борисов. Научих с интерес, че Дългия е своеобразен диктатор. Бил стиснал в здрава ръка Народното събрание и депутатите-лилипути треперят от дългата му сянка.

Вие ми се свят вече от всички малоумията, които се изливат от телевизора. Сред плявата има и зрънце истина, разбира се.

„За референдума, и по-специално за въпроса за мажоритарния вот, хората бяха жестоко подлъгани от едно телевизионно шоу и една телевизия. В Народното събрание цари панически страх от Слави Трифонов. Да не би да кажеш нещо против Слави Трифонов, телевизията му да те намрази и повече да не те кани, а Слави Трифонов да те направи на нищо", разправя Велизар Енчев. Той вярва, че 27 години ни управлявал Слави.

А него кой го курдиса, офицер Енчев, да не са същите, които и вас?

Думата ми беше за друго, за по-високото ниво.

Не ми излиза още от главата първата официална среща между настоящия и новоизбрания президент, която се проведе в топла, дружеска атмосфера, както казваха навремето. Под картината на Златю Бояджиев “Стадо говеда”, на която двама говедари прибират стоката си привечер, нейде из Пловдивско. Всички медии пуснаха снимка от този символичен момент, не може да не сте я видели. Пиарите на Плевнелиев този път са перфектни. Избрали са идеалния фон, не като при първата му реч, когато тропосаха на снимка Скалистите планини в САЩ вместо Пампорово. Сякаш и червенокожите от племето на сиукс-дакота, което живеят там, щяха да изскочат всеки момент. И цели стада бизони, които също са си един вид говеда

А ние, сивите искърски, какво? Радваме се, че старият ни пастир и новия толкова се разбират. Ами, че как? Едни и същи говеда пасат, орташка стока, един вид. Как да не запееш „Изкарай, Гано, говедата“

Политиците съвсем взеха да ни мислят за идиоти

 

Или за говеда, все едно. А на БСП това си им е направо традиционната политика. Особено, яхайки ропота срещу мигрантите, те сякаш се върнаха в РМС-а. Сътвориха даже един феномен в вай-добрите традиции на националсоциализма. В Брюксел БСП е за мигрантите, в София – против, както отбелязаха едни колеги, след като евродепутатите от партията подкрепиха резолюция на Европейския парламент за интеграцията на мигранти, докато ръководството яростно атакуваше в парламента тази политики в България и плашеше с апокалипсис...Един месец е минал оттогава, не сме забравили, другари.

Апропо, евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български представители в Европарламента, които подкрепиха приетата резолюция за интеграцията на мигрантите. Това,

ако не е шизофрения,

не знам кое е.

А най-чудесното е, че първата им работа след изборите беше да искат отмяна на плоския данък, който сами въведоха преди няколко години. И е едно от малкото читави неща, който са създали по време на прехода.

През уикенда пък в София вилня поредния протест, организиран от ултрадесни формирования , уж срещу мигрантите, а всъщност, вдъхновяван от една политическа сила, за да й разчисти пътя, както дочух.

Инициатор на протеста е пак Петър Низамов – Перата, известен с „гражданските арести“ на мигранти по границата с Турция и богатото си криминалното минало, както и „Национална съпротива“, една организация, която някои наричат неонацистка, но имала тесни връзки с някои социалисти. Така казват.

А и е публична тайна, че Кремъл щедро финансира подобни организации из цяла Европа.Организацията, между другото, се обявява срещу комунизма,хомосексуализма, парламентарната демокрация, либерализма, глобализма, капитализма, толерантността. Не непременно в този ред.

"Ще останем там до понеделник, ще посрещнем депутатите ако трябва, когато идват на работа. Ще им представим и исканията си. Най-вече настояваме да бъде гласувано вето на Дъблинския регламент и затваряне на границата за мигранти и бежанци", коментира Петър Низамов, едно от знаковите лица на бургаския престъпен свят. Ама иначе е в тънкости запознат с Дъблинския регламент. Как да не се гордееш с всестранната информираност на ъндърграунда, с неговия патриотизъм и интелектуална мощ.

"Не искаме мигранти, искаме да си върнем интелигенцията от Запад, а не да ги заменяме с ислямисти. Това е нашата страна. Васил Левски е умрял за тази страна", заявил Петър Низамов -Перата.

 

Загрижил се той за интелигенцията

Миличкият. Как не се присъедини към протеста на учените от БАН, това се чудя. В Бургас аверите щяха вече да му викат Академик Низамов, майтап да става, време да минава, докато тръгнат на поредния вълнуващ лов за хора.

Може пък наистина да му трябва интелигенцията, да я използва за боксова круша.

Да не говорим, че вече всеки, който иска да направи нещо срещу тази страна размахва името на Васил Левски. Това е

престъпление срещу националната памет,

би трябвало да се преследва от закона, но никой не го е грижа.

Сещам се и за един мастит бизнесмен, за когото ми е гадно да пиша даже.

По-добре за Перата, там всичко е ясно, криминално проявен, с няколко присъди и множество регистрации за побой и хулиганство.

Не беше много отдавна, когато районната прокуратура в Малко Търново образува досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода срещу неизвестен извършител, ала Перата сам се похвали в социалните мрежи и даде интервюта по въпроса в медиите, където се похвали, че той е „неизвестният“.

„Ловецът на хора“ беше задържан в Бургас малко след поредната си медийна изява. Нямаше как. И какво от това. В неделя беше в София, на жълтите павета, яхнал страха на българите от мигрантската вълна, прави се на герой. А някой седи зад него и час по час му се обажда, за да го инструктира. Както правеха с кандидата за президент Бисер Петното. Или Лекето, не помня точно. Пръв приятел, а после враг на Бареков.

Сложни са човешките отношения

Хеле пък между политици от такъв ранг.

Помните ли, че през 2009 г. при самоотбрана след конфликт на пътя бившата баретата Петко Лисичков застреля с личния си пистолет криминално проявения Калоян Стоянчов - Голямата Рижа, чиято банда тероризираше Бургас. Стигаха дотам, че да срязват с нож лицата на случайни минувачи, за забавление.

Само за минути бандата на Рижите се събира на мястото и искат да линчуват Лисичков, въпреки че бургаската полиция го пази на моменти с жив щит. Някои от групата са били с мачете. Сред тях е самият Петър Низамов – Перата.

„Това, което правят - знаят се много добре в Бургаско пътеките на трафикантите, отиват там, засядат на гюме и първата група, която хващат, удрят им бой, събират им парите и джиесемите и това е”, каза Валери Симеонов. Ала са ни го докарали на жълтите павета, герой ще го произвеждат. И сякаш ни хипнотизират, за да се събудим някоя сутрин и да установим, че наистина сме говеда. Също като в „Това се случи в Лампадефория“ на Светослав Минков, където нацията обаче се събужда като овче стадо. Сега сме на говежди етап. Еволюция, какво да правиш.




Гласувай:
6



Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626554
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031