Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2022 10:37 - Мариупол освободи... Мълчание на западните медии на фона на голямата им лъжа
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2181 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мариупол освободи... Мълчание на западните медии на фона на голямата им лъжа

image

image 13 май 2022 г © Снимка: REUTERS/Александър Ермоченко

За всеки, който сериозно следи конфликта в Украйна, е очевидно, че западните правителства и медии са били пълна пародия в това, което твърдят за тази страна.

Западните медии бяха накарани да изглеждат като за смях тази седмица с евакуацията на цивилни от стоманодобивния завод Азовстал в Мариупол, черноморския пристанищен град в Южна Украйна.

Не просто за смях, а всъщност привърженици на измамната военна пропаганда. Това трябва да бъде въпрос на изключително дълбок срам за западните медии и всъщност основа за бъдещо наказателно преследване за съучастие във военни престъпления.

До 100 цивилни бяха освободени от разтегнатата индустриална фабрика и взети под грижи от руските сили съвместно със спасителните служители на ООН и Международния Червен кръст. Техните показания категорично противоречат на твърденията, които от няколко седмици говореха западните медии.

Подсилвайки разказа за подкрепяния от НАТО режим в Киев, западните медии разкриваха, че цивилните са доброволно в завода на Азовстал, за да помогнат за защитата му заедно с украинските войници. Твърди се, че руските военни около фабриката обсаждат обекта и заплашват безопасността на цивилните.

Въпреки това се оказва, въз основа на техните собствени свидетелства , че цивилните са били държани заложници като жив щит от украинските бойци. Докато западните медии възхваляваха „героичните“ защитници на фабриката „Азовстал“, сега стана очевидно, че тези „герои“ грубо нарушават законите за войната, като систематично използват небойни лица като човешки чували с пясък, за да възпират руско нападение.

Не бива да се изненадваме от престъпното и дегенеративно поведение. За „храбрите защитници“ в завод „Азовстал“, които западните медии възхваляваха, са не друг, а свързаният с нацистите батальон „Азов“. Тези бойци са фронтовите войски на украинските въоръжени сили. Те са били обучени и въоръжени от сили на НАТО, включително САЩ, Великобритания, Канада и Полша. Има спекулации, че може дори да има специални части на НАТО, които все още се крият в стоманодобивния завод заедно с техните бойци на батальон „Азов“.

Остава да видим какво ще направят останалите 1000 бойци във фабриката сега, когато обсадата им е окончателно обречена. Един от бойците дори отправи странен призив тази седмица към милиардера от SpaceX Илон Мъск да помогне за посредничеството им при бягството. Колко подходящо за странните времена, в които живеем!

Противно на твърденията на западните медии, украинските сили рутинно използват училища, болници, жилищни апартаменти и други цивилни центрове като прикритие за битки срещу руските войски.

Внезапният спад в отразяването на западните медии тази седмица е в рязък контраст с репортажите за почти истерично насищане през предишни седмици, когато се твърдеше, че украинският пристанищен град е бил жестоко обсаден от руски сили. Потребителите на западните медии бяха накарани да повярват, че руските военни са на път да извършат отвратително престъпление на масово убийство. Истерията, която се генерира, е част от производството на съгласие от обществото западните правителства да насочват парите на данъкоплатците и военната помощ, за да подкрепят режима в Киев. Тази седмица администрацията на Байдън трябва да изпрати пакет от военна помощ от 40 милиарда долара на режима в Киев; това щедрост е, докато един милион американци са починали от пандемията Covid-19.

За всеки, който сериозно следи конфликта в Украйна, е очевидно, че западните правителства и медии са били пълна пародия в това, което твърдят за тази страна. Режимът в Киев, който завзе властта през 2014 г. чрез подкрепен от ЦРУ преврат срещу избран президент, всъщност беше международен позор, който се отразяваше само от западните медии и подиграваха западните правителства. Режимът в момента може да има еврейски президент като фигура, но в продължение на осем години той е пълен с нацисти, фашисти и други антируски радикали. Този режим и неговите пехотинци в батальон Азов и други подобни формирования открито прославят паметта на сътрудниците от Втората световна война с Третия райх в преследването на геноцида на окончателното му решение.

Западните медии по-рано признаваха „нацисткия проблем“ в Украйна. Но откакто воденият от САЩ блок НАТО засили своята военна програма срещу Русия през последните шест месеца, всички подобни унизителни споменавания на режима в Киев бяха премахнати. Западната общественост се внушава да вярва, че Вашингтон и неговите европейски съюзници защитават демокрацията в Украйна. Конфликтът е напълно лишен от всякакъв фактически контекст, от началото на преврата в Киев до последните осем години на безмилостна смъртоносна агресия срещу рускоговорящия народ в отцепилите се републики Донецк и Луганск в Донбас.

Основна причина, поради която Москва нареди военната интервенция в Украйна на 24 февруари, беше да защити руския народ в югоизточен Донбас от опустошенията на силите на подкрепяния от НАТО режим в Киев и тяхната нацистка омраза.

Близо три месеца по-късно провинциите на Донбас бяха до голяма степен освободени от руските военни. Азовските нацисти са изтласкани. Южният пристанищен град Мариупол е ключова стратегическа придобивка за свързване на територията на Донбас под контрола на руските сили в съюз с армиите на Донецката и Луганската народни републики.

Западните медии казват на своите потребители, че военната операция на Русия в Украйна се е провалила; че е свързано с масови военни престъпления; че „храбрите защитници” издържат.

Фактите са, че режимът в Киев безразсъдно и цинично използва собственото си население като пушечно месо, за да се вкопчи във властта, и като емоционални пионки, за да улесни НАТОвското въоръжаване на страната като котешка лапа срещу Русия. Точно това искат силите на НАТО. Съединените щати и техните съучастници в НАТО – крайните архитекти на този конфликт – насочват десетки милиарди долари в Украйна, доставяйки тайни сили и военно разузнаване, които безразсъдно рискуват директен конфликт с ядрено въоръжена Русия.

Човек може да бъде озадачен от рога на изобилието от разкази и пропаганда. Клането в Буча (под фалшиво знаме), за което се твърди , че се случи през март, беше класически пример за медийно газлайт психопси, както и бомбардировката на родилния дом в Мариупол – всички тайно извършени от подкрепяни от НАТО нацисти, но обвинявани от Русия от западните медии.

Но може би най-ясният тест за лъжи от факти със сигурност е освобождаването на Мариупол от Русия. Градът се връща към нормалното си състояние след седмици на тежки битки. Хуманитарната помощ се предоставя от руските сили в координация с ООН и Червения кръст. Както и в други части на освободения Донбас, цивилните изразяват облекчение и благодарност, че са се отървали от екстремистите, които ги държаха под обсада с тяхната омразна нацистка идеология.

Има ярък паралел със северния сирийски град Алепо, когато беше освободен от руски сили в края на 2016 г. от джихадистки бойци. Припомнете си как седмици преди да бъде превзет Алепо, западните медии декларираха, че предстои кървава баня срещу невинни цивилни и „храбри бунтовници“.

Точно като Мариупол и останалата част от Донбас, цивилното население е освободено от обсада на терор, която подкрепяните от Запада прокси бяха наложени. В случая с Алепо западните медии видимо не последваха техните високи истории и дивите твърдения. Кога са посещавали Алепо, за да разберат какво е станало с цивилните под обсада?

Ето защо е подходящо – макар и унизително – западните медии внезапно да преустановиха отразяването си за Украйна тази седмица. Наистина е поразително как реагираха подобни западни медии. Има масово отричане на реалността, защото в противен случай те се излагат като лъжци и носители на пропаганда, каквито безсрамно са. Защо BBC и CNN и прочие не са в Мариупол, Донецк и Луганск, за да се поинтересуват за условията и възгледите на хората? Това е така, защото западните медии биха се изложили като остроумни проводници на военна пропаганда. За тях е по-разумно просто да млъкнат и да се преструват, че нищо не се е случило.

Кучетата лаят и керванът на западните медии тръгва... към друга покорна дестинация.

Чудно ли е, че западните правителства масово цензурират всички критични, независими медии? Търсенето в интернет сега просто извежда одобрени западни медийни източници. Едва ли каквито и да е руски медийни възгледи са разрешени, нито пък критичните, независими западни перспективи. Това драконовско потискане на свободата на словото и информацията от Запада е част от тяхната военна пропагандна кампания, целяща да даде свобода на военната пропаганда на медиите да изричат ​​нелепите си и пагубни лъжи без контрол. Последствията са шокиращи. Западните държави се превръщат в тоталитарни режими, които в същото време имат дързостта да проповядват за демокрацията и свободата. До голяма степен се разминават с тази абсурдна дързост, защото печелившите корпоративни медии се купуват и плащат, за да бъдат покорно тъпи и подчинени.

Има много пирони, които се забиват в ковчега на контролираните от западните корпоративни медии, що се отнася до общественото им доверие и уважение. Още един пирон току-що заби тази седмица от разкриването на тяхната Голяма лъжа за Мариупол.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739145
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031