Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2023 16:08 - Какво хората вярват, че са „НЛО“ през 2023 г.: Четири основни категории
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2023 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво хората вярват, че са „НЛО“ през 2023 г.: Четири основни категории

imageОТАРДЖУН ВАЛИА 13 ЯНУАРИ 2023 Г  

image

Предполага се, че е взето от подводницата USS Trepang SSN 674, Атлантически океан, през март 1971 г. Произхожда от анонимен източник.

https://thepulse.one/2023/01/13/what-people-believe-ufos-are-in-2023-four-main-categories/?fbclid=IwAR2Sb30-KZoF2j_Ldl__Jpk9-a8Gjm8WCzfirOXjeGiNyGdbC12Hg5RMgts



Темата за НЛО е една от най-популярните теми в света и в резултат реших, че би било добра идея да предоставя на читателите обобщение за състоянието на уфологията днес и каква е позицията на повечето хора по темата.

Дори след почти 20 години изследване на НЛО, се обърквам какво да етикетирам на неидентифицираните летящи обекти. Това е така, защото „официалната” номенклатура продължава да се променя. Откакто множество правителства признаха, че феноменът е реален, термини като „Неидентифициран феномен Ариел“ (UAP) и „Неидентифициран аномален феномен“ (също UAP) си проправиха път в масовата култура.

Но откога нещо трябва да е „официално“ и признато от правителства и големи институции, за да бъде „легитимно“? Това все още е неприятна реалност, но се променя, тъй като все повече хора продължават да губят доверие в тези източници на информация.

Това ме довежда до основната точка на моята статия, състоянието на уфологията и как масите я възприемат днес.

НЛО вече не се считат за „теория на конспирацията“ или в царството на носещите „шапки от фолио“, както бяха преди приблизително десетилетие. Днес изглежда има четири основни категории „вярващи“, които обхващат мнозинството от гражданите. Тези категории включват:

  1. Гмуркачи в дълбочина: Много дългогодишни изследователи и учени на НЛО, които са се гмуркали дълбоко във всички неща, които обхващат феномена (съзнание, парапсихология, квантова физика, биология, история и т.н.) в продължение на много години. Това са хора, които вярват, че феноменът е както реален, така и доста стар и най-вече произлиза от някакъв вид нечовешки разум от Земята или от някакъв вид извънизмерен и/или извънземен произход. Техните гледни точки са нюансирани и приветстват всички доказателства за разглеждане. Те осъзнават, че явлението е доста обширно и доказателствата сочат към множество обяснения, всички от които могат да имат известна степен на валидност въз основа на доказателствата.
  2. Новодошлите : Хора, които не са били наясно с феномена и са го отхвърляли като нелегитимен, докато множество статии в основните медии като CNN, CBC, Fox News, The New York Times, The Washington Post и други започнаха да дават повече достоверност на темата. Това включва и множество правителства, които признават, че феноменът е реален. Тази категория се състои предимно от хора, които се доверяват на правителствата и унаследените медийни организации да предоставят разумна и точна информация по различни теми, включително НЛО.
  3. Хората от дневния ред : Хора, които вярват, че феноменът е едновременно реален и фалшив в смисъл, че се контролира и поддържа от правителства или може би от по-влиятелни хора, които упражняват голям контрол върху правителствата и медиите. Тези хора вярват, че феноменът е създадена от човека манипулация от някакъв вид, чрез истински плавателен съд, който хората са построили, или някаква усъвършенствана холографска технология, за да се организира някакъв сценарий за нашествие/катастрофа, да се въведе „фалшив спасител“ или нещо подобно да придвижим планетата по-близо до Нов световен ред. Като цяло тези хора не разглеждат задълбочено наличните доказателства или доказателства, които противоречат на това, в което вярват. Те не са добре проучени във феномена и търсят само перспективи и информация, които потвърждават това, което вярват, че е истина за НЛО.
  4. Религиозно влияние : Хора, които вярват, че феноменът е реален, но че е предизвикан или от демонични, или от ангелски същества. Много от тези хора са доста религиозни и вярват, че голяма част от феномена е свързан с дявола. Тези хора също не са разгледали задълбочено наличните доказателства и може би разчитат на религиозни тълкувания на различни текстове, за да потвърдят това, в което вярват.

Разбира се, има известно припокриване между категориите и хората могат да попаднат в комбинация от множество категории по малки начини. Но отново ги разграничавам, защото НЛО са много популярна тема в наши дни. Мислех, че е важно да хвърля светлина върху текущото състояние на уфологията и къде се намират хората.

Смятате ли, че едно от тези числа представлява вашето мнение? Или може би сте в напълно отделна ваша собствена категория, която не е изброена по-горе? Може би вие сте комбинация от числа. Ще се радвам да чуя вашите мисли в коментарите по-долу.

Моите мисли за всяка категория

  1. Определено принадлежа към тази категория. Изследвам задълбочено феномена НЛО от почти 20 години. В тези години са включени няколко интересни мои наблюдения. Тези, които са в тази категория, най-вероятно са добре проучени и в категории 2-4 и разбират тези перспективи и откъде идват.

    Изследването ми на НЛО доведе до интереса ми към парапсихологията, квантовата физика, историята и други, защото всичко е свързано. Казвал съм го много пъти преди, феноменът НЛО наистина не оставя нито един аспект на човечеството незасегнат. Написал съм множество статии по темата в продължение на много години, описвайки конкретни военни сблъсъци , статии, занимаващи се с лични срещи , статии, занимаващи се с местни традиции, НЛО в древността (можете да прочетете за няколко примера тук ), древни култури и много други .

    Намирам, че повечето дългогодишни изследователи са в тази категория, просто защото имат широка, холистична перспектива за всички неща, обхващащи явленията. Те също добре дошли нюанс. Например, дългогодишни изследователи разбират, че понякога отвличанията са фалшиви, свързани с военни и/или инсценирани. Докато друг път те са съвсем реални в смисъл, че няма разумно обяснение, освен да се вземе предвид валидността на опита. Съществуват много ясни и строги, сложни аномалии.

    Докато хората, които могат да попаднат в другите категории, са по-повлияни от други фактори, като собствени системи от вярвания, религии и т.н. И в това няма нищо лошо, но може да създаде ограничаващ поглед върху феномена и неговите доказателства.

2. През годините сме свидетели на експоненциален растеж, когато става дума за интерес на хората към НЛО. Това до голяма степен се дължи на факта, че тя получи голямо внимание от основното течение и през последните няколко години темата беше „легитимирана“ в основната култура.

Това са предимно хора, които често не са наясно с реалността на феномена и количеството доказателства, които са съществували преди да стане масов. В резултат на това изглежда, че тези хора все още получават цялата си информация от източници, които смятат за „надеждни“, институции като НАСА и правителствени агенции, като Министерството на отбраната, например.

Основното ми безпокойство тук е, че тези хора получават информацията си от едни и същи хора, които прикриваха феномена в продължение на десетилетия. Освен това информационната война е на върха си за всички времена. Големите технологични организации са били активни в цензурирането на определени политически възгледи, информация, наука и доказателства, които поставят под въпрос правителствените мерки срещу COVID и др.

Правителствата внезапно твърдят, че едва сега ще започнат да изследват феномена НЛО, което ги поставя в първостепенна позиция да обяснят феномена, да предадат „нови“ открития на гражданите. Въпреки това е много очевидно, че този феномен е изследван от близо 100 години.

„Докладваното явление е нещо реално, а не мечтателно или измислено... Докладваните експлоатационни характеристики като екстремни скорости на изкачване, маневреност (особено при накланяне), при действия, които трябва да се считат за избягващи, когато бъдат забелязани или контактувани от приятелски самолет и радар, дават вяра във възможността някои от обектите да се управляват ръчно, автоматично или дистанционно.

Генерал Нейтън Туининг, ВВС на САЩ, 1947 г. ,

Откритията, направени от проекта Bluebook, например разследването на НЛО от военновъздушните сили на Съединените щати от март 1952 до 1969 г., не са правилно предадени на обществеността. Всъщност много изследователи на НЛО смятат, че то е било неправилно използвано за развенчаване на извънземната хипотеза.

Виждаме ли същия процес, който се случва днес?

Цензурата на възгледи, доказателства и мнения няма да бъде уникална за политиката, COVID и  изменението на климата , но ще нахлуе в много други теми, включително това, което виждаме да се случва с феномена НЛО. Всеки, който е изучавал уфология и е пресявал доказателствата и преданията, знае, че това е изключително обширна тема. Това, което „новобранците“ най-вероятно ще получат от правителствата и мейнстрийма, е разводнена, дезинфекцирана версия на разкриването – нещо, което най-вероятно няма да бъде точна версия на истината, представителна за холистичен поглед върху феномена.

3. Мога да разбера защо толкова много хора са изключително скептични към всичко, което правителствата и основните медии изнасят. Както беше обяснено малко в моята точка по-горе. Аз също съм, но намирам, че има очевидна липса на критично мислене в тази категория, но отново мога да го разбера.

Мога да го разбера, защото има безброй примери за лъжи и манипулации чрез правителства и големи медии. Независимо дали става въпрос за 11 септември, газовата атака с химически оръжия през 2016 г. в Сирия, COVID-19 и различни други геополитически примери, винаги има случаи, в които действителната история на случващото се не е точно представена на гражданите. Ето защо хората губят доверие в нашите институции с експоненциална скорост, до такава степен, че една от ключовите цели на срещата на  Световния икономически форум през 2021 г.  в Давос беше възстановяването на общественото доверие в институциите.

Освен това, огромно количество манипулация на възприятията чрез пропаганда се разпространява широко от тези институции. Събитията, по мое мнение, в много случаи дори са напълно измислени и/или инсценирани от тези, които твърдят, че решават проблема. Така че идеята, че НЛО ще бъдат в същата категория, не е толкова пресилена.

Но ако случаят е такъв, защо правителствата ще прекарат години в осмиване на темата и я етикетират като „теория на конспирацията?“ Защо биха игнорирали стотици достоверни изявления и свидетелства от например високопоставени лица, подаващи сигнали? Защо сега те продължават да пренебрегват това свидетелство и се съсредоточават само върху няколко избрани хора и институции, които сега изглежда са „официално“ отговорни за предоставянето на информация за НЛО на обществеността?

Както видяхме с много други теми, реални събития и явления, НЛО могат да бъдат подложени на манипулиране на възприятието от страна на правителствата. Например, на 11 септември тези кули наистина паднаха и хората загинаха. Вярванията ни за случилото се обаче изглежда са силно повлияни от малка група могъщи хора. Отново, по мое мнение, НЛО наистина са реални и както беше посочено по-рано, вярвам, че същите тези същества са в процес на предоставяне на обяснение, което най-вероятно ще бъде в много отношения доста неточно и не е представително за по-голямата картина.

Може би, например, ще видим разказ за „заплаха“, въпреки факта, че това не би било точно изобразяване на феномена.

Но да се каже, че феноменът е напълно измислен и е част от някаква операция за психологическа война, не взема предвид факта, че НЛО са документирани от хиляди години. Това е очевидно чрез произведения на изкуството от древни времена до античността, до появата на печатарската преса за първи път, чак до съвременни наблюдения чрез фотография, разкази на свидетели, радарни проследяващи данни и много други. Можете да разгледате някои примери тук, към края на статията.

Твърдението (#3, идеята, че явлението не е реално и е част от дневен ред) също няма доказателство и доказателства, нещо, което е много важно, когато се опитвате да предадете гледна точка на гражданите. Хубаво е да имате вяра, но колко силни са доказателствата зад твърдението?

Тази категория хора могат да подобрят своето запитване, като търсят информация, която противоречи на това, в което вярват, оценяват доказателства и не отхвърлят легитимната информация, която поставя под въпрос техните вярвания като неверни.

4. Що се отнася до четвъртата категория, трудно е да се води разговор с хора, които вярват, че феноменът или част от него е представителен за нещо демонично. Отново на това твърдение липсват доказателства и обикновено се основава на различни интерпретации на религиозни текстове. Това не означава, че някои интересни истории не се намират тук, защото те са, но въз основа на моите изследвания и множеството религиозни и древни текстове там, има много различни интерпретации, от които да избирате, както „демонични“, така и „ангелски“.

Освен това вярвам, че „ангелското“ тълкуване вероятно идва от факта, че десетки хиляди хора са твърдяли, че са имали „контактни“ срещи, които са били доброжелателни по природа.

Тази категория хора могат да подобрят своето запитване, като направят същото. Разследване на информация и легитимни доказателства, които поставят под въпрос това, в което вярват. Това е нещо, което хората във всички категории трябва да направят, не само с НЛО, но и с всички теми, които разглеждат и са любопитни.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742151
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031