Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2013 10:28 - ШОК: Станишев и Асланов са братя, доказват документи на военното разузнаване
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1884 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 15.09.2013 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Антон Тодоров   Неведоми са пътищата на комунистическата номенклатура в България. На днешната злокобна и трагична за българската държава и нация дата 9 септември реших, че е добре да опиша един напълно неизвестен факт около днешния лидер на БСП Сергей Станишев и социолога Юрий Асланов. 


Факт, който дава храна за размисъл има ли българската политика двойно дъно и системата на вземане на решенията повлияна ли е от силно непрозрачни зависимости и връзки. Двама души, които по времето на комунистическата диктатура са си живели живота като част от номенклатурата, а след падането й – още повече. Докато Сергей Станиишев беше премиер на България по време на предишната тройна коалиция, необичайно и необяснимо голямо влияние върху него имаше Юрий Асланов. Това влияние винаги ми е било подозрително, докато в документи на РУ-ГЩ /комунистическото военно разузнаване/ преди няколко месеца не открих част от обяснението – тези двамата, моля Ви се, били братя! Да, да, точно така. Не по кръв, а по закон. Според строго секретен документ на РУ-ГЩ от 3 май 1988 г., подписан от  зам.-нач. на Разузнавателното управление на Генералния щаб полк. Нинов „…беше установено, че „Виктор“ /това е псевдонимът на Юрий Асланов като СС на РУ-ГЩ, бел. моя/ е осиновен син на др. Д.Станишев, което дотогава не беше отразено в делото..“ 
/Архив на Комисията по досиетата, ЛД – 19928, лично дело на Юрий Леонов Асланов, „Предложение за изоставяне на сътрудника „Виктор“/.
image

За предателската промосковвска политика на бащата на Сергей Станишев едва ли е нужно да навлизам отново в подробности. Като секретар на отдел „Международен“ на ЦК на БКП Димитър Станишев е бил директно подчинен на съответния аналогичен отдел в ЦК на КПСС и на практика е бил съветски колониален служител в България. Факт. Само това е достатъчно, за да се даде еднозначна оценка на дейността му и тя не може да е различна от пълно осъждане. При този произход чудно ли е, че неговият син Сергей Станишев направи такава кариера и в „демократична“ България. Пак ще го кажа – все повече се убеждавам, че част от българите май не стават за нищо друго освен за лош пример. С което съсипват каквато и да е възможност останалите да си направят живота нормален. Навремето Димитър Станишев чрез московските си връзки е удрял по едно рамо на доста политици извън България, сред които е и бившият германски премиер Герхард Шрьодер – тогава млад и многообещаващ западногермански политик. Историята е дълга, не е тема и затова няма да влизам в дълбочина, но Шрьодер запомнил фамилията Станишев. И когато Първанов се готвеше да атакува президентското място през 2001, на него при една от срещите с Шрьодер, които Меглена Плугчиева му организираше му е подсказано, че негов наследник трябва да бъде Сергей Станишев. Както и да е, Шрьодер очевидно е много слаб кадаровик. Шегувам се, едва ли някой си мисли, че подобни кадрови въпроси имат случаен характер. Сергей Станишев стана председател на БСП, после премиер, после президент на ПЕС и няма никакво намерение да освободи терена от присъствието си. Мисля, че ако има единица за инат, то тя трябва да има единица за инат, то тя трябва да се нарече на него – такова запъване рядко се среща. Покрай него цяла плеяда хрантутница са се вкопчили във „фабриката за луксозни съдби“, каквато се оказа българската политика и съпътстващите я прислужнически дейности. 
image

Тук братът на Станишев, Юрий Асланов се е развихрил здраво – от подходяща социология и данни, за да се крепи кариерата на братчето до важни кадрови назначения. Но нека видим първо кой е Юрий Леонов Асланов. Роден е през 1952 г. в София. Баща му, Леон Соломонов Асланов е роден на 27 януари 1920 г., покойник от 1976 г. Леон Асланов е бил ректор на партийната школа във Варна, после преподавател в партийната школа в София и зав.секция „Съвременни политиически учения“ в АОНСУ. Майката, Венезия Самуилова е член на БКП и АБПФК /активен борец против фашизма и капитализма/. 

Била е инструктор в III-и районен комитет на БКП в София, зам.-директор на Двореца на двореца на пионерите. Юрий Асланов е работил в САП „Търговия на едро“, където е приет за партиен член. Завършва икономика на вътрешната търговия във ВИИ „Карл Маркс“ и право в СУ. Работил е основно в профсъюзите, има завършен 45-дневен курс на междуокръжната партийна школа за партийни секретари. През септември 1985 г. е привлечен за секретен сътрудник на РУ-ГЩ от кап. Карло Георгиев. За трите години сътрудничество с комунистическото военно разузнаване, Юрий Асланов се проявява като много негоден за информационна дейност. Ето какво пише началникът на отделение II при Отдел  Х в РУ-ГЩ майор Валентин Радомирски /запомнете това име/ в „Отчет за среща със сътрудника „Виктор“:
„ Срещата беше организирана по инициатива на майор Радомирски и проведена от него на 26 май 1987 година от 18.15 до 19.40 часа. Първата част се проведе в движение, а втора – в лятната градина на ресторант „Рубин“ на площад „В.И.Ленин“…

ИЗВОДИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ
1. Сътрудникът показва нежелание за изпълнение на поставените му задачи. Не спазва поетите задължения за провеждане на срещи и предоставяне на материали или интересуващата ни информация. Изтъкваните от него причини показват декларативна готовност за  сътрудничество, която няма засега практическо покритие. Не се очертават перспективи за успешна работа по опер. № 19929 чрез сътрудника /става дума за югославски гражданин с интересна фамилия, бел. моя/. В отделни моменти е налице желание да използува сътрудничеството с нас в свой личен интерес…
image

МАТЕРИАЛНО И ТЕХНИЧЕСКО ОСИГУРЯВАНЕ
На първата среща със сътрудника в ресторант „Рубин“ бяха изразходвани общо 14 /четиринадесет/ лева за три водки /две за сътрудника/, две кафита и две коли.“ Истинската причина обаче, за изоставянето на Юрий Асланов като секретен сътрудник на РУ-ГЩ е името и позицията на втория му баща – Димитър Станишев. Същият оперативен работник Радомирски пише, че предишният водещ офицар на Карло Георгиев „не е отразявал всичко по-важни моменти в оперативните документи или сътрудникът спекулира с името на предишния си ръководител. Като се се има предвид, че едва ли „Виктор“ има причини, поради които да е скривал от ОР кой е вторият му баща…считам първия вариант за по-правдоподобен.“ Две десетилетия по-късно оперативният работник Валентин Радомирски от РУ-ГЩ, който е водещ офицер на Юрий Асланов, става става външнополитически съветник на премиера Сергей Станишев. 

Преди това е съветник на Георги Първанов-Гоце, заедно с Петко Сертов, когото Станишев назначи за шеф на ДАНС през 2008 г. От 1999 г. Радомирски е шеф на "Арсенал трейдинг", която е собственост на "Арсенал" АД. През 2006 г. той напуска фирмата и поста поема синът му Момчил Валентинов Радомирски. На 5 април 2007 г. Радомирски става член на борда на "Булгаргаз холдинг". В края на предишната тройна коалиция е изпратен посланик в Букурещ, откъдето е отзован заради зависимостите си към комунистическите тайни служби. Парадоксално е, че беше реабилитиран от своя колега от РУ-ГЩ, служебният премиер Марин Райков, който го направи посланик за специални поръчения. После пак ми разправяйте, че Марин Райков и назначилият го за служебен премиер преди няколко месеца президент Росен Плевнелиев били десни. С такива „десни“ на дясното не му трябват врагове. 

 

Антон Тодоров
image
Гласувай:
2
01. batogo - !!!:))) Перфектен постинг, документиран и аргументиран!
15.09.2013 15:14
Истината бавно, но невъзвратимо излиза на светло и фабриката за илюзии отива към фалит... Благословен е всеки, който работи за тази Българска кауза! Поздравявам те!
цитирай
2. josarian - Според мен истината я знаят всички нормално разсъждаващи и интелигентни българи.
15.09.2013 16:43
Единствено за лоботомираните от комунистическата пропаганда кухи кратуни тя е различна. Поздравите трябва да са за Антон Тодоров, това е негов текст.
цитирай
3. vencivaleri1951 - вв1951 Пълни словоблудства Йосариане
15.09.2013 23:36
Доц Станишев също работи в катедра " Съвременни политически учения" до като става гл редактор на списание в Прага. С Леон Асланов ги свързва силно приятелство и колегиално сътрудничество. Двамата работят в областта на Междувародното работническо движение. Лектори и участници са били в много мероприятия в тази област. Естествено е да познават активисти от различни страни близки до "левите" идеологии.
Най нормалното нещо е да се погрижи човек за детето на приятел който е починал преждевременно. Асланов почива от рак през 70те, а Станишев тогава е посланик в Москва. Осиновяване не е имало/не е било и възможно, тъй като Юри е пълнолетен/ но е помагал на семейството на Леон Асланов. Какви комунисти, какви предателства те пасат. Нормална човешка реакция.
След това не говори за хора които не познаваш. Станишев страши за разлика от малкия си син беше много широко скроен човек. Не знам дали знаеш, но чичо му /брат на баща му. професор, лекар и министър преди девети мисля/ е осъден от Народния съд. Така че хич не му е било лесно на Димитър Станишев след 9ти септември. Той и за това се хваща с научна работа/жена му също. Тя е професор/ Забелязват го в чужбина и го канят за гл Редактор на списание по съвременни социални и политически теории в Прага. Тоест кариерата му по външна политика тръгва от там. После става посланик в Москва и след това вече идва партийната му кариера и тя е няколко години само. Е не е бил пожарникар, но владееше няколкао езика, беше доктор по история, с много публикации в чужбина. Защо такъв човек да не бъде сред елита на една държава? Просто родовата им карма вероятно е такава. Чичо министър/неправилен:)))/, той с ранг на министър, син министър председател... Тоест в три различни режима все някой на власт:)))
За съжаление последния като качества няманищо общо с предишните двама.
И друго: Юри Асланов е в другия отбор-на Първанов. Беше му и съветник. В какво го обвинявате не разбирам.Че не е искал да де престарава като сътрудник и са го махнали :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3058932
Постинги: 1550
Коментари: 4961
Гласове: 4807
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930